Odette Joosten

Verslaggever

Over Odette Joosten

Nog dagelijks verwondert Odette Joosten zich over verhalen die mensen haar vertellen. ‘Ik ben altijd op zoek naar de overeenkomsten tussen die verhalen. Waar lopen mensen tegenaan in ‘de maatschappij’? En kan ik, met mijn onderzoek, de vinger op de zere plek leggen en zoeken naar een oplossing? Sinds september 2016 werk ik voor De Monitor. Daarvoor werkte ik als verslaggever bij de achtergrondrubrieken Netwerk en Brandpunt.’

Onderzoeken waar Odette aan werkt

Gezondheid en zorg

Overgewicht

De helft van de Nederlanders is te dik. Dit aantal blijft maar groeien. De zorgkosten nemen hierdoor alleen maar toe. ‘Elk pondje gaat door het mondje’, wordt vaak gezegd. Is het een kwestie van eigen schuld of zou er meer zorg moeten komen om dikke mensen te helpen?

Natuur en milieu

Dier en bouw

‘Zeldzame zandhagedissen doodgereden op omstreden fietspad.''Vale Vleermuizen weggejaagd door hardcore muziekfestival? Hoe gaan we om met botsende belangen tussen economische ontwikkelingen en de bescherming van de natuur? Wordt er genoeg rekening gehouden met beschermde diersoorten? En kan economische ontwikkeling samen gaan met behoud van flora en fauna?

Kinderen

Vechtscheidingen

Eén op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Dat aantal is al een aantal jaren min of meer stabiel. Maar het aantal scheidingen dat uit de hand loopt ten koste van kinderen neemt toe. Ex-partners zijn vaak verblind door hun onderlinge strijd en hebben geen oog meer voor het kind. Hoe zorgen we ervoor dat kinderen niet de dupe worden van vechtende ouders?

Toon meer

Artikelen geschreven door Odette

maandag 15 januari 2018

Verstandelijk beperkte vrouw tekent testament bij notaris

Wat moet je doen als je hoogbejaarde vader bestolen wordt door de buurvrouw, de nieuwe vriendin of de huishoudster en dat ze flinke bedragen opneemt van de bankrekening? Hoe kom je erachter of dit de vrije keuze van jouw vader is? Kan hij nog wel voor zichzelf beslissen of is hij wilsonbekwaam? 

maandag 08 januari 2018

Notaris laat verstandelijk beperkte tante testament ondertekenen

‘Een notaris heeft mijn zwakbegaafde tante een testament laten tekenen. Mijn tante kon niet lezen en schrijven en maakt zinnen van gemiddeld 3 woorden. Hoe kan het dat een notaris dit doet?’  We krijgen na onze uitzending Wilsonbekwaam zeker 50 mails van mensen die zich herkennen in de verhalen van ouderen die vatbaar zijn voor financiële uitbuiting. Een van de mails is van Marijke. Zij vertelt ons het bizarre verhaal over haar verstandelijk beperkte tante die vorig jaar overleed.

 

maandag 27 november 2017

‘Twee weken voordat mijn vader stierf, heeft hij ons onterfd’

‘Wij hebben tijdens het laatste levensjaar van onze vader ervaren hoe een buitenstaander zich als zogenaamde vriend overal in wurmde en op die wijze zelfs de volledige regie over mijn vader in handen kreeg.’ Dit schrijft Jolanda ons nadat ze de uitzending heeft gezien over ons onderzoek naar Wilsonbekwaam.

Toon meer

Andere teamleden

Karen Geurtsen

Redacteur

Saskia Adriaens

Verslaggever

Judith Meulendijks

Redacteur