Karen Geurtsen

Redacteur

Over Karen Geurtsen

Als vragen stellen je hobby is, dan is er geen betere baan dan onderzoeksjournalist. Daar kwam Karen Geurtsen achter toen ze na haar studies Europees Beleid (MA) en Journalistiek & Nieuwe Media (MA) stage liep bij weekblad HP/De Tijd. Voor de vraag hoe de PVV werkelijk in elkaar stak, ging zij undercover. Dat resulteerde in een hoop discussie, een boek en een nominatie voor de Mercurs (2010). Na een korte uitstap naar het bedrijfsleven zit ze sinds 2016 zit bij de KRO-NCRV. Karen: 'Het mooie aan De Monitor is dat je het publiek helemaal mee kunt nemen in je eigen zoektocht.’

Onderzoeken waar Karen aan werkt

Gezondheid en zorg

Bevallen in Nederland

Ouders in Nederland bepalen graag zelf hoe en vooral wáár ze hun kindje ter wereld brengen. Dankzij ons verloskundig systeem van zorg in de buurt en gemakkelijke toegang tot een ziekenhuis hebben we deze keuzes. Maar van tipgevers uit het veld horen we dat een tekort aan personeel en plekken in het ziekenhuis, de geboortezorg en keuzevrijheid van aanstaande ouders onder druk zet. 

Kinderen

Kinderopvang

De gastouderopvang is zeer waardevol, maar het systeem eromheen onduidelijk. Hebben we voldoende zicht op de kinderen in de gastouderopvang? Waar moeten ouders op letten als ze een gastouder kiezen? En wat doet het gastouderbureau?

Gezondheid en zorg

Kindermishandeling

Zo’n 120.000 kinderen in Nederland zijn het slachtoffer van kindermishandeling. Dat zijn ongeveer 533 basisscholen vol. Het oordeel van inspecteurs is iedere keer bedroevend: ‘We hebben onvoldoende gedaan om de veiligheid van dit kind te waarborgen.’ Waarom lukt het instanties niet om de mishandelingen te voorkomen?

Toon meer

Artikelen geschreven door Karen

vrijdag 14 december 2018

Valse beloftes bij crèmes en shampoos: ‘Er kunnen verboden, giftige stoffen in producten zitten’

We komen in contact met een tipgever uit de cosmeticabranche. Zij maakt zich zorgen over cosmetische producten die zonder goede controle op de productinformatie, en soms zelfs zonder enige veiligheidstoets op de markt worden gebracht. ‘Er kunnen verboden, giftige stoffen in producten zitten.’

maandag 03 december 2018

’Stofzuigen, koken… Bij alles wat ik doe, heb ik pijn’

We krijgen een tip van een schildklierpatiënte in ons onderzoek naar Overgewicht. Toen zij ontdekte dat de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) in de basisverzekering zou komen, sprong ze een gat in de lucht: eindelijk kon ze onder begeleiding dat duwtje in de rug krijgen om haar gewicht weer op peil te brengen. Maar wat volgde was een bittere teleurstelling.

dinsdag 27 november 2018

Overgewicht? De leefstijlcoach helpt jou in 2019 kosteloos naar gezonder gedrag

Tijdens ons onderzoek naar Overgewicht lopen we tegen iets nieuws aan: de leefstijlcoach. Vanaf januari 2019 kunnen mensen die te zwaar zijn en aan bepaalde eisen voldoen, volledig vergoed twee jaar aan de slag gaan met deze nieuwe zorgprofessional. Die helpt hen op drie fronten om hun leven anders in te richten en af te vallen. 

Toon meer

Andere teamleden

Thomas Mulder

Datajournalist

Yvonne Verkaik

Redacteur

Herman Vijlbrief

Verslaggever