Daan Jansen

Verslaggever

Over Daan Jansen

Daan Jansen stort zich het liefst op verhalen van mensen die tastbaar in de problemen zijn gekomen door falend beleid. Hij wil complexe systeemfouten in onze samenleving inzichtelijk maken voor iedereen, en gaat daarbij de confrontatie met verantwoordelijken niet uit de weg. Met zijn onthullingen hoopt hij te kunnen bijdragen aan een oplossing voor gedupeerden, zodat de samenleving er een stukje beter van wordt.

Onderzoeken waar Daan aan werkt

Algemeen

Digitaal doolhof

De overheid trekt zich steeds verder terug achter een digitaal loket. Maar wat gebeurt er als jouw gegevens niet kloppen? Zoals bij de Belastingdienst, de Basisregistratie Personen, DUO of het UWV. Zijn die makkelijk te corrigeren of verdwaal je in een digitaal doolhof van de overheid?

Werk en inkomen

Koophuis

De huizenprijzen in de steden stijgen dit jaar hard. Biedingen ver boven de vraagprijs lijken op sommige plekken meer regel dan uitzondering. Veel huizen zijn inmiddels alweer duurder dan in het topjaar 2008 voordat de crisis uitbrak. Zijn we weer een huizenbubbel aan het creëren? We onderzoeken de situatie op de huizenmarkt.

Werk en inkomen

UWV

Door de jaren heen krijgen we regelmatig tips over de uitkeringsinstantie UWV. Veel klachten gaan over hoe mensen zich behandeld voelen. De arbeidsongeschiktheidskeuring komt daarin vaak voorbij. We onderzoeken waar de onvrede vandaan komt. Wat zijn de verwachtingen van mensen die zich moeten melden en hoe helpt het UWV ze weer aan het werk?

Toon meer

Artikelen geschreven door Daan

maandag 11 juni 2018

‘De intensieve varkenshouderij vreest nieuw drama en het wild zwijn dreigt zondebok te worden’

‘Het wilde zwijn is een aanwinst voor de natuur,’ luidt de simpele conclusie van Natuurmonumenten. De natuurclub roert zich nadrukkelijk in de discussie over de groeiende populatie in - voornamelijk - het zuiden van Nederland. ‘De opmars van wilde zwijnen is niet te stuiten en als inheemse soort horen ze thuis in ons land.’

vrijdag 25 mei 2018

‘Beroepsziektezaken duren belachelijk lang’

‘We zijn al negen jaar aan het procederen. Dat is voor dit soort zaken veel te lang,’ zegt advocaat Hanneke van Ommen. We bellen haar voor ons onderzoek Ziek door mijn werk. Al jaren volgen we één van haar cliënten op de voet. Albert Schuurman strijdt al sinds 1999 tegen zijn voormalig werkgever.

vrijdag 11 mei 2018

‘Als we er niet samen uitkomen, zal ik juridische stappen ondernemen’

‘Ik zou graag nu er eens een eind aan breien,’ zegt Guido Rugenbrink als we weer eens contact met hem opnemen. Hij is onze allereerste tipgever in het onderzoek Koophuis, waarbij starters op de woningmarkt teveel geld betaalden voor hun woning die ze kochten van een woningcorporatie. Hoe is het nu met Guido?

Toon meer

Andere teamleden

Karen Geurtsen

Redacteur

Jurriaan van de Reep

Redactie

Eelke Bakker

Redactie