Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

Over Bastiaan Hetebrij

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Onderzoeken waar Bastiaan aan werkt

Werk en inkomen

Flexwerk

Flexwerk neemt steeds vaker de plaats in van de ouderwetse vaste baan. Is dat een goede ontwikkeling? Of ondermijnen we hiermee de rechten van een groeiende groep Nederlanders?

Jeugd en onderwijs

Kindermarketing

Het bedrijfsleven heeft een gedragscode opgesteld om kinderen niet bloot te stellen aan reclame voor (ongezond) voedsel. Dat gaat niet altijd goed. Wij onderzoeken in hoeverre het bedrijfsleven sta...

Werk en inkomen

Ongelukken op het werk

In 2016 kwamen 70 mensen door arbeidsongevallen om het leven. Het totale aantal slachtoffers van alle soorten ongevallen steeg met 14% ten opzichte van 2015. Hoe kunnen we dit aantal terugdringen?

Toon meer

Artikelen geschreven door Bastiaan

zaterdag 05 september 2020

Hoogleraar: ‘Geen verbod wel een waarschuwing bij homeopathische autismebehandeling’

Hoogleraar Wouter Staal is niet voor een verbod op de homeopathische therapie die claimt autisme te kunnen genezen. Hij vindt wel dat homeopathische uitingen altijd vergezeld moeten gaan van een waars

dinsdag 14 juli 2020

Gaat de energietransitie nog lukken, of is alles inmiddels taboe?

Elk alternatief voor de vervuilende fossiele industrie kent ook zo haar tegenstanders. Gaat de energietransitie in Nederland wel lukken?

donderdag 04 juni 2020

Oproep aan zorgverleners: Ben je tevreden met de zorg die je autistische kinderen kunt geven?

Zorg voor kinderen met autisme is volgens veel ouders ingewikkeld: de diagnose is niet eenvoudig en duurt soms jaren. Behandeling en begeleiding regelen is lastig. Wat vinden zorgverleners hiervan?

Toon meer

Andere teamleden

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

Saskia Adriaens

Verslaggever

saskia.adriaens@kro-ncrv.nl

Teun van de Keuken

Presentator televisie

demonitor@kro-ncrv.nl