Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

Over Bastiaan Hetebrij

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Onderzoeken waar Bastiaan aan werkt

Werk en inkomen

Flexwerk

Flexwerk neemt steeds vaker de plaats in van de ouderwetse vaste baan. Is dat een goede ontwikkeling? Of ondermijnen we hiermee de rechten van een groeiende groep Nederlanders?

Kinderen

Kindermarketing

Het bedrijfsleven heeft een gedragscode opgesteld om kinderen niet bloot te stellen aan reclame voor (ongezond) voedsel. Dat gaat niet altijd goed. Wij onderzoeken in hoeverre het bedrijfsleven sta...

Algemeen

Ongelukken op het werk

In 2016 kwamen 70 mensen door arbeidsongevallen om het leven. Het totale aantal slachtoffers van alle soorten ongevallen steeg met 14% ten opzichte van 2015. Hoe kunnen we dit aantal terugdringen?

Toon meer

Artikelen geschreven door Bastiaan

donderdag 18 april 2019

Patiëntgegevens gaan nog steeds per fax of koerier: ‘De veiligheid komt soms in het geding’

Verpleegkundigen en artsen worden horendol van de tijd die ze verspillen om medische gegevens te faxen, cd-roms te sturen of dossiers over te schrijven. Het is weliswaar 2019, maar het kan nog steeds.

zondag 14 april 2019

Poolse arbeidsmigrant: ‘We kunnen toch vrienden zijn?’

In ons onderzoek Arbeidsmigranten horen we veel verhalen over overlast door Oost-Europeanen. Daar zit ook wel een kern van waarheid in, maar er zijn ook veel vooroordelen

zaterdag 13 april 2019

Vlaardingse politicus over arbeidsmigranten: ‘Het liefst heb ik iedereen eruit’

De komst van arbeidsmigranten leidt tot allerlei soorten kritiek. We hebben geprobeerd voor Vlaardingen een paar vaak terugkomende argumenten nader te onderzoeken.

Toon meer

Andere teamleden

Silvia Geurts

Redacteur

Huub Floor

Verslaggever

Miranda Grit

Verslaggever