Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

Over Bastiaan Hetebrij

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Onderzoeken waar Bastiaan aan werkt

Werk en inkomen

Schulden

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens problematische schulden of loopt het risico om deze te krijgen. Allerlei instanties proberen te helpen, van de gemeentelijke kredietbank tot welzijnswerk. Maar hoe succesvol is de aanpak? Helpt die mensen daadwerkelijk uit de schulden of juist niet?

Werk en inkomen

Flexwerk

Flexwerk neemt steeds vaker de plaats in van de ouderwetse vaste baan. Is dat een goede ontwikkeling? Of ondermijnen we hiermee de rechten van een groeiende groep Nederlanders?

Kinderen

Kindermarketing

Het bedrijfsleven heeft een gedragscode opgesteld om kinderen niet bloot te stellen aan reclame voor (ongezond) voedsel. Dat gaat niet altijd goed. Wij onderzoeken in hoeverre het bedrijfsleven stappen in de goede richting zet of niet.

Toon meer

Artikelen geschreven door Bastiaan

zaterdag 23 december 2017

Begint een beter milieu in jouw achtertuin?

Veel gemeenten hebben de ambitie om snel CO2-neutraal te worden, of op een andere manier bij te dragen aan een beter milieu. Gemeenten zijn ook een belangrijke schakel in de plannen van de landelijke overheid om haar klimaatdoelen te bereiken. In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen vragen wij ons af: werken gemeenten ook structureel mee aan deze plannen?

dinsdag 05 december 2017

Loopbaanadviseur vindt onze uitzending te negatief over kansen 55-plussers

Loopbaanadviseur Anne-Marije Buckens vindt dat onze uitzending bijdraagt aan een negatief beeld van 55-plussers. Ook vindt ze het jammer dat veel van haar sollicitatietips niet zijn meegenomen. Heeft ze een punt? Wij doen een boekje open over de keuzes bij monteren.

 

donderdag 16 november 2017

Omscholen heeft voor oudere werklozen bijna geen zin

In ons onderzoek voor het dossier Doorwerken tot 67 spreken we met onderzoeker Raymond Montizaan. Hij werkt bij een van de toonaangevende onderzoeksgroepen op het gebied van arbeid en omscholing, het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA). We leggen hem een aantal vragen voor.

Toon meer

Andere teamleden

Saskia Adriaens

Verslaggever

Huub Floor

Redacteur

Marjolein Schut

Redacteur