Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

Over Bastiaan Hetebrij

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Onderzoeken waar Bastiaan aan werkt

Werk en inkomen

Flexwerk

Flexwerk neemt steeds vaker de plaats in van de ouderwetse vaste baan. Is dat een goede ontwikkeling? Of ondermijnen we hiermee de rechten van een groeiende groep Nederlanders?

Kinderen

Kindermarketing

Het bedrijfsleven heeft een gedragscode opgesteld om kinderen niet bloot te stellen aan reclame voor (ongezond) voedsel. Dat gaat niet altijd goed. Wij onderzoeken in hoeverre het bedrijfsleven sta...

Algemeen

Ongelukken op het werk

In 2016 kwamen 70 mensen door arbeidsongevallen om het leven. Het totale aantal slachtoffers van alle soorten ongevallen steeg met 14% ten opzichte van 2015. Hoe kunnen we dit aantal terugdringen?

Toon meer

Artikelen geschreven door Bastiaan

maandag 27 mei 2019

Kinder- en jeugdartsen: Onbegrijpelijk dat ‘nepnieuws’ over homeopathische vaccinatie niet wordt aanpakt

Homeopaten die ouders een alternatief bieden voor vaccineren moeten wél worden aangepakt. Dat zeggen de Nederlandse kinder- en jeugdartsen.

donderdag 23 mei 2019

Staatssecretaris noemt homeopathisch vaccineren onacceptabel; toch treedt Inspectie niet op

De Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft niets ondernomen tegen homeopaten die menen dat homeopathische profylaxe een beter alternatief is dan het vaccineren van kinderen.

donderdag 16 mei 2019

Zorgverleners tikken gegevens van patiënt tot wel zeven keer over

De vereniging voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten (V&VN), was het vorig jaar blijkbaar helemaal zat. Het telkens opnieuw intikken van patiëntengevens moet stoppen.

Toon meer

Andere teamleden

Karen Geurtsen

Redacteur

Anne Mae van Tilburg

Redactie

Alje Kamphuis

Verslaggever