Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

Over Bastiaan Hetebrij

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Onderzoeken waar Bastiaan aan werkt

Werk en inkomen

Schulden

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens problematische schulden of loopt het risico om deze te krijgen. Allerlei instanties proberen te helpen, van de gemeentelijke kredietbank tot welzijnswerk. Maar hoe succesvol is de aanpak? Helpt die mensen daadwerkelijk uit de schulden of juist niet?

Werk en inkomen

Flexwerk

Flexwerk neemt steeds vaker de plaats in van de ouderwetse vaste baan. Is dat een goede ontwikkeling? Of ondermijnen we hiermee de rechten van een groeiende groep Nederlanders?

Kinderen

Kindermarketing

Het bedrijfsleven heeft een gedragscode opgesteld om kinderen niet bloot te stellen aan reclame voor (ongezond) voedsel. Dat gaat niet altijd goed. Wij onderzoeken in hoeverre het bedrijfsleven stappen in de goede richting zet of niet.

Toon meer

Artikelen geschreven door Bastiaan

donderdag 05 april 2018

Ook Donald Trump maakt zich druk om windmolens: ‘Turbines will kill more birds than hunters’

 

De machtigste man op aarde is erg bezorgd over dode vogels, veroorzaakt door windturbines. Hij tweette er zeker twintig keer over. Heeft hij eigenlijk een punt?

vrijdag 30 maart 2018

Provincie houdt niet van wind: geen genade voor succesvolle dorpsmolen

We gaan stoppen met het gas uit Groningen, en dus wordt windenergie steeds belangrijker. Maar de provincie Friesland is niet enthousiast over windenergie, tot onbegrip van een klein dorp onder Leeuwarden.

maandag 26 maart 2018

Woonarken aan Weesper dijk moeten áán het aardgas: ‘Gas is toch op z’n retour?’

Bewoners van de woonboten aan de Vecht bij Weesp zijn verdeeld: een aantal van hen moet verplicht aan het aardgas. En dat terwijl het beleid is dat we van gas af willen. Hoe is dat in hemelsnaam mogelijk?

Toon meer

Andere teamleden

Saskia Adriaens

Verslaggever

Anne Mae van Tilburg

Redactie

Miranda Grit

Verslaggever