Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

Over Bastiaan Hetebrij

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Onderzoeken waar Bastiaan aan werkt

Werk en inkomen

Flexwerk

Flexwerk neemt steeds vaker de plaats in van de ouderwetse vaste baan. Is dat een goede ontwikkeling? Of ondermijnen we hiermee de rechten van een groeiende groep Nederlanders?

Kinderen

Kindermarketing

Het bedrijfsleven heeft een gedragscode opgesteld om kinderen niet bloot te stellen aan reclame voor (ongezond) voedsel. Dat gaat niet altijd goed. Wij onderzoeken in hoeverre het bedrijfsleven stappen in de goede richting zet of niet.

Algemeen

Ongelukken op het werk

In 2016 kwamen 70 mensen door arbeidsongevallen om het leven. Het totale aantal slachtoffers van alle soorten ongevallen steeg met 14% ten opzichte van 2015. Hoe kunnen we dit aantal terugdringen?

Toon meer

Artikelen geschreven door Bastiaan

vrijdag 18 januari 2019

Lokaal protest tegen windturbines heeft effect, ook voor windprojecten aan de andere kant van het land

  Windparken tover je niet zo maar op de kaart. Burgers gaan vaak tegen de komst ervan fel in verzet, zoals in Drenthe. Nu blijkt dat windinitiatieven in een hele andere provincie, namelijk Zeeland, daar vooral last van te hebben.

woensdag 16 januari 2019

Semtex en handgranaten: Het verzet tegen windmolens gaat steeds verder

In ons onderzoek Klimaatconfict in de polder zijn we een paar keer in aanraking gekomen met Jan Nieboer, het gezicht van het verzet tegen windturbines in de Veenkoloniën. Anonieme actievoerders zouden zelfs dreigen met Semtex (een plastisch explosief materiaal) en handgranaten. Maar volgens Nieboer zijn de windmolenbouwers de echte criminelen die omwonenden tot dit soort wanhoopsdaden drijven. Hoe ver moet je gaan als actievoerder?

maandag 14 januari 2019

Stemmingmakerij op bijeenkomst tegen windmolens: ‘Ze zullen je beschuldigen van kindermishandeling’

Acupuncturist Janet Holtkamp vertelde onlangs een zaal vol tegenstanders van windturbines dat je er ernstig ziek van kan worden. De zaal nam het voor zoete koek aan, maar haar beweringen vinden geen steun in deugdelijk wetenschappelijk onderzoek.

Toon meer

Andere teamleden

René Sommer

Eindredacteur

Robbert ter Weijden

Verslaggever

Miranda Grit

Verslaggever