Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

Over Bastiaan Hetebrij

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Onderzoeken waar Bastiaan aan werkt

Werk en inkomen

Schulden

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens problematische schulden of loopt het risico om deze te krijgen. Allerlei instanties proberen te helpen, van de gemeentelijke kredietbank tot welzijnswerk. Maar hoe succesvol is de aanpak? Helpt die mensen daadwerkelijk uit de schulden of juist niet?

Werk en inkomen

Flexwerk

Flexwerk neemt steeds vaker de plaats in van de ouderwetse vaste baan. Is dat een goede ontwikkeling? Of ondermijnen we hiermee de rechten van een groeiende groep Nederlanders?

Kinderen

Kindermarketing

Het bedrijfsleven heeft een gedragscode opgesteld om kinderen niet bloot te stellen aan reclame voor (ongezond) voedsel. Dat gaat niet altijd goed. Wij onderzoeken in hoeverre het bedrijfsleven stappen in de goede richting zet of niet.

Toon meer

Artikelen geschreven door Bastiaan

woensdag 21 november 2018

In Borssele is kernenergie geen probleem: protesten zijn door mensen van buiten

De enige nog werkende kerncentrale in Nederland staat in de gemeente Borsele. Als er ooit een nieuwe kerncentrale komt, komt die waarschijnlijk daar. Wat vinden de lokale politici daar eigenlijk van?

woensdag 14 november 2018

Kernenergie in Groningen? ‘Verdorie niet meer hier!’
Als er ooit een nieuwe kerncentrale komt, dan is de kans aanwezig dat die in de Eemshaven komt. Wat vinden de lokale politici daar eigenlijk van?

 

woensdag 07 november 2018

Kernenergie is geen taboe meer, maar de discussie is nog lang niet voorbij

Tipgevers mailden ons al eerder: onderzoek nu eens die kernenergie! Zij beweerden dat die schoner is dan we denken én onvermijdelijk. Wij gaan deze claims checken en serieus werk maken van dit onderwerp. En we zijn op zoek naar ervaringen. 

Toon meer

Andere teamleden

Yvonne Verkaik

Redacteur

Marjolein Schut

Redacteur

Sietze van Loosdregt

Redacteur