Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

Over Bastiaan Hetebrij

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Onderzoeken waar Bastiaan aan werkt

Werk en inkomen

Schulden

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens problematische schulden of loopt het risico om deze te krijgen. Allerlei instanties proberen te helpen, van de gemeentelijke kredietbank tot welzijnswerk. Maar hoe succesvol is de aanpak? Helpt die mensen daadwerkelijk uit de schulden of juist niet?

Werk en inkomen

Flexwerk

Flexwerk neemt steeds vaker de plaats in van de ouderwetse vaste baan. Is dat een goede ontwikkeling? Of ondermijnen we hiermee de rechten van een groeiende groep Nederlanders?

Kinderen

Kindermarketing

Het bedrijfsleven heeft een gedragscode opgesteld om kinderen niet bloot te stellen aan reclame voor (ongezond) voedsel. Dat gaat niet altijd goed. Wij onderzoeken in hoeverre het bedrijfsleven stappen in de goede richting zet of niet.

Toon meer

Artikelen geschreven door Bastiaan

zondag 22 juli 2018

Oproep: Stuur video over je ziekte ME/CVS

ME/CVS is een ingewikkelde aandoening en we hebben jullie hulp nodig om het uit te leggen. Daarom vragen we om (hele korte) video's van patiënten. Over de symptomen van de ziekte én de behandeling.

zondag 15 juli 2018

Windboeren winnen van vogels: er komen 89 turbines in het IJsselmeer

Het duurde even maar nu is het besluit gevallen. In het IJsselmeer komt een groot windpark, ondanks verzet van vogelliefhebbers en zeilers. Greenpeace, vóórstander, noemt het op Twitter ‘fantastisch nieuws in de strijd tegen kolen, olie en gas.’ Wij maakten een uitzending over de Friese windplannen. Kijk hem hier terug.

vrijdag 15 juni 2018

‘Nog steeds ziek’ of ‘Ik doe weer mee’: wat is jouw ervaring met cognitieve gedragstherapie?

Patiënten met de vermoeidheidsziekte ME/CVS krijgen vaak het advies juist díe therapie te doen waar patiëntenorganisaties erg kritisch over zijn. Wat zijn jullie ervaringen met deze cognitieve gedragstherapie? Negatief, positief of iets er tussenin?

Toon meer

Andere teamleden

Tessa Beijer

Online redacteur

Sietze van Loosdregt

Redacteur

Huub Floor

Verslaggever