Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

Over Bastiaan Hetebrij

Bastiaan Hetebrij is politicoloog en studeerde in Amsterdam en New York. Hij liep stage bij de Duitse zender Phoenix in Berlijn en werkte als verslaggever bij AT5 en de politieke redactie van RTL-Nieuws. Hij probeert te werken volgens het journalistieke adagium: eerst de feiten, dan het werk, dan de mening en dat doet hij als verslaggever, regisseur en online. Zijn interessegebied is breed. Hij zoekt graag naar belangentegenstellingen, dieperliggende oorzaken en de al dan niet oprechte drijfveren van betrokkenen.

Onderzoeken waar Bastiaan aan werkt

Werk en inkomen

Schulden

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens problematische schulden of loopt het risico om deze te krijgen. Allerlei instanties proberen te helpen, van de gemeentelijke kredietbank tot welzijnswerk. Maar hoe succesvol is de aanpak? Helpt die mensen daadwerkelijk uit de schulden of juist niet?

Werk en inkomen

Flexwerk

Flexwerk neemt steeds vaker de plaats in van de ouderwetse vaste baan. Is dat een goede ontwikkeling? Of ondermijnen we hiermee de rechten van een groeiende groep Nederlanders?

Kinderen

Kindermarketing

Het bedrijfsleven heeft een gedragscode opgesteld om kinderen niet bloot te stellen aan reclame voor (ongezond) voedsel. Dat gaat niet altijd goed. Wij onderzoeken in hoeverre het bedrijfsleven stappen in de goede richting zet of niet.

Toon meer

Artikelen geschreven door Bastiaan

woensdag 03 oktober 2018

Op Facebook overtuig je elkaar niet over vaccineren

Een jaar geleden discussieerde ik met een collega over de vraag of het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) niet meer van zich af moest bijten in het debat over vaccineren. Op internet krijgt dat RIVM namelijk erg veel verwijten naar zich toe geslingerd, maar ze reageert daar nauwelijks op. Ook ons artikel over ouders die ruzieën over vaccinaties leidt tot harde discussies op Facebook. Die verwijten zijn ernstig en ondermijnen mogelijk de geloofwaardigheid van het instituut. Misschien is dat de reden dat het RIVM en de jeugdartsen weinig heil verwachten van het internet?

maandag 24 september 2018

Wanhopige vader mag van ex zoon niet inenten: ‘Waarom word ik in de verdediging gedrukt?’

Twee vaders mailen ons over hun geruzie met hun ex. Hij wil het kind wel inenten, zij niet. Wij bellen met één van hen over zijn gevoel van machteloosheid.

dinsdag 18 september 2018

Moet je een anti-vaccinatie boek kunnen uitgeven?

Steeds meer ouders vaccineren hun kinderen niet omdat het schadelijk zou zijn. Waar halen zij hun informatie vandaan? Wij vroegen voor ons onderzoek naar vaccinaties een paar uitgeverijen naar hún rol.

Toon meer

Andere teamleden

Tessa Beijer

Online redacteur

Saskia Adriaens

Verslaggever

Karen Geurtsen

Redacteur