Bekijk de uitzending: Bezorgd door PostNL

14 september 2020 23:45
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

We bestellen steeds vaker online. Maar veel onderaannemers van PostNL, die driekwart van de pakketten bezorgen voor het oude staatsbedrijf, klagen over tarieven waar ze nauwelijks van kunnen rondkomen. Zo ook Ruud Wassenaar, die een van honderden onderaannemers is van PostNL. Hij worstelt financieel en vindt dat PostNL zijn onderaannemers uitknijpt. Zomaar stoppen is lastig, omdat hij chauffeurs in loondienst heeft en investeringen heeft gedaan in zijn bedrijf. 'Ik zit klem', zegt Wassenaar die zich als voorzitter is van de Belangenvereniging voor Pakket en Distributie inzet voor een hogere vergoeding.  Klopt het dat ondernemers van PostNL geen passende vergoeding krijgen voor hun werk? En waarom zijn sommigen zo angstig om openlijk kritiek te uiten op de Nederlandse marktleider in pakketten?

Lees verder

"Pakketbezorgers"

Vandaag besteld, morgen in huis. Soms word je pakket nog gratis bezorgd ook. Maar bij wie komt de rekening van een gratis bestelling eigenlijk terecht?
Alles over dit onderzoek

Werk en inkomen / Pakketbezorgers

Werk je in de pakketbezorging en signaleer je een misstand?

Is de werkdruk te hoog? Krijg jij of je collega te weinig uitbetaald? Of signaleer je andere misstanden in de pakketbezorging? Meld het ons (eventueel anoniem). We zijn benieuwd naar je verhaal.
Deel jouw ervaring

Leontien Aarnoudse

Redactie

Deel jouw ervaring