Woonproblemen

Algemeen

Nederland kampt met een nijpend tekort aan betaalbare huurwoningen. De afgelopen jaren stegen de huren in de sociale huursector sterk en verdwenen er steeds meer woningen. En dat terwijl de doelgroep juist groeit. Huurders met een bescheiden inkomen die snel een betaalbare woning nodig hebben, lopen vast in een ingewikkelde regels. Wat gebeurt er als de nood hoog is en je snel een woning nodig hebt, bijvoorbeeld door een scheiding? Is er dan nog wel een vangnet?  

 

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Uitzending

Tipgever Jenny laat ons weten dat ze na een scheiding niet aan een betaalbare huurwoning kan komen. Daarom hopt ze met haar twee kinderen van de ene naar de andere huurwoning. Is er een oplossing voor mensen zoals Jenny?

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte

1018 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Laatste ontwikkelingen

donderdag 15 maart 2018

Vandaag gaan we langs bij vader en zoon Cor en Cor Wajer uit Hulshorst (gemeente Nunspeet). Zij willen heel graag dat permanente bewoning deels wordt toegestaan op hun vakantiepark. Maar is dat wel een goed idee? Cor Wajer, eigenaar van vakantiepark 'De Vuurkuil'

Update van

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

dinsdag 27 februari 2018

We gaan deze week op bezoek bij een bedrijventerrein in Purmerend waar mensen met handhaving te maken krijgen omdat ze er illegaal wonen. Is er alternatieve woonruimte beschikbaar als ze het bedrijventerrein moeten verlaten?

Update van

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

dinsdag 13 februari 2018

Het is bijna zover. We hebben ons wekenlang verdiept in de verhalen van spoedzoekers op de woningmarkt, zoals Jenny en Petra en Noordwijk. We kwamen erachter dat het feit dat zij geen woning hebben, heel duur kan uitpakken voor de héle maatschappij. En we kwamen terecht op vakantieparken en campings, waar we mensen spraken die daar illegaal wonen omdat ze op geen enkele manier een andere woning konden vinden.

Kijk vanavond naar onze uitzending over Huurdersproblemen: 21:25 u op NPO2.

Update van

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

donderdag 25 januari 2018

Vandaag gaan we langs bij de wethouder wonen van de gemeente Noordwijk, Dennis Salman. We leggen hem voor waarom Jenny en Petra in 'zijn' regio zo moeilijk een woning kunnen vinden en daardoor op een vakantiepark terecht komen. Zijn er concrete plannen om meer woningen te bouwen in Noordwijk? 

Update van

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

maandag 22 januari 2018

We zijn begonnen met het 'draaien' van de interviews voor onze uitzending van 13 februari aanstaande. Wil je op de hoogte blijven van ons onderzoek? Meld je dan aan! 

 

Update van

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

Toon meer ontwikkelingen

Algemeen / Woonproblemen

Gezocht: illegale bewoners van vakantieparken

Woon jij op een vakantiepark of camping omdat je geen betaalbare huurwoning kunt vinden? We zijn benieuwd naar jouw verhaal. Reageer!
Deel jouw ervaring

Marjolein Schut

Redacteur

Deel jouw ervaring

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Uitzendingen

Gemeenten weigeren daklozen in te schrijven in de Basisregistratie personen

zondag 27 januari 2019

Veel dak- en thuislozen kunnen zich niet inschrijven met een briefadres in het bevolkingsregister door strenge regels van gemeenten.Daardoor verliezen zij hun uitkering en soms ook hun zorgverze...

Bekijk uitzending

Handhaving op vakantieparken

dinsdag 03 april 2018

Vakantieparken zijn toevluchtsoorden geworden voor Nederlanders die een betaalbare huurwoning zoeken. Gemeenten willen niet dat er permanent gewoond wordt in vakantiehuizen en handhaven er stevig op.
Bekijk uitzending

Huurdersproblemen: Spoedzoekers op de woningmarkt

dinsdag 13 februari 2018

Journalistiek programma dat onderzoek doet naar maatschappelijke kwesties, naar aanleiding van uw tips.
Bekijk uitzending

Ouderenwoningen

zondag 11 december 2016

Ouderen kampen met grote woonproblemen. Nu zorginstellingen sluiten of krimpen, moeten zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. Maar er blijkt een groot tekort aan betaalbare aangepaste woningen.
Bekijk uitzending

Huurproblemen

zondag 22 mei 2016

Het overheidsbeleid richt zich tegen het scheefwonen. Wie genoeg verdient, kan niet meer in de sociale huurrector terecht. Maar is er voor deze mensen dan wel een goed alternatief?
Bekijk uitzending

Energielabels

zondag 03 april 2016

Hoe onbegrijpelijke energielabels huurprijzen volstrekt ondoorzichtig maken. Een beter label betekent een hogere huur, want de huurder betaalt minder stookkosten. Maar is dat altijd terecht?
Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

Marjolein Schut

Redacteur

Niels van Nimwegen

Verslaggever

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur