Mantelzorg

Gezondheid en zorg

Sinds een paar jaar kennen wij nu de ‘participatiesamenleving’. Dat betekent dat we minder bij de overheid aan kunnen kloppen voor hulp en meer een beroep moeten doen op ons eigen netwerk. Zo moeten we ook steeds meer zelf voor naasten zorgen. Volgens de laatste cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau zijn er maar liefst vier miljoen mantelzorgers, die zorgen voor hun familieleden, buren of vrienden.

Ondertussen worden we steeds ouder en we werken langer door. Deskundigen verwachten dat de druk die mantelzorgers ervaren alleen maar zal toenemen omdat we steeds langer doorwerken. Het gaat dus om een probleem dat almaar groter lijkt te worden.Is dit allemaal nog te combineren? Wordt de druk op de mantelzorger niet te groot? En vragen we niet teveel van werkgevers die steeds meer mantelzorgers de ruimte moeten geven?

Ben jij gestopt met je baan (noodgedwongen of vrijwillig) omdat het niet te combineren was met mantelzorg? Of ben jij werkgever en heb jij te maken met mantelzorgers binnen je bedrijf en weet je niet in hoeverre je daarvoor ruimte moet geven? We horen graag je verhaal. Het mailadres voor tips: tip insturen.

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

144 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Uitzendingen

Betaalde mantelzorg

zondag 05 juni 2016

Fors betalen om je partner te mogen verzorgen. Terwijl we juist meer voor elkaar moeten zorgen wordt mantelzorgen gedemotiveerd. En het maakt nogal uit in welke gemeente je woont.
Bekijk uitzending

Mantelzorg en omstreden lesmethodes voor peuters en kleuters

zondag 17 april 2016

Door de participatiesamenleving moeten we allemaal meer bijdragen aan zorg voor naasten. Maar is dat niet teveel gevraagd? En werken de verplichte lesmethodes voor peuters en kleuters wel?
Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

Karen Geurtsen

Redacteur

karen.geurtsen@kro-ncrv.nl

Silvia Geurts

Redacteur

silvia.geurts@kro-ncrv.nl

Miranda Grit

Verslaggever

miranda.grit@kro-ncrv.nl

Herman Vijlbrief

Verslaggever

herman.vijlbrief@kro-ncrv.nl