Cultuurcrisis

Werk en inkomen

De theaterwereld lijdt grote verliezen door de coronacrisis. Honderden voorstellingen zijn afgelast en theaterdirecteuren schreeuwen moord en brand. 1 op de 3 Nederlandse schouwburgen dreigt het nieuwe theaterseizoen niet te halen indien extra overheidssteun uitblijft. Ook theaterproducenten dreigen om te vallen en zelfstandigen in de culturele sector kloppen massaal aan bij hun gemeente voor steun. Kaalslag in het culturele landschap ligt op de loer. Maar hoe wordt de pijn verdeeld tussen makers, producenten en het theater? Wat gebeurt er met jouw theaterkaartje? En wat betekent deze crisis voor de lange termijn?

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Uitzending

Maandag 25 mei om 22.15 uur op NPO 2

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte
Uitzending is geweest op maandag 25 mei 2020 om 22:15  NPO2

62 tips

ontvangen

zzp'ers in de culturele sector

gezocht

Werk en inkomen / Cultuurcrisis

Gaat dit verhaal over jou?

Ben jij zzp'er in de culturele sector en kom je in de knel door de coronacrisis? Dreigt het doek voor jou als zzp'er definitief te vallen? Of heb je op creatieve wijze andere manieren gevonden om geld te verdienen, bijvoorbeeld door bij te springen in de zorg of stratenbouw? We komen graag met je in contact.
Deel jouw ervaring

Justus Cooiman

Redactie

Deel jouw ervaring

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Uitzendingen

Uitzending terugkijken: Cultuurcrisis

maandag 25 mei 2020

Theaters lijden grote verliezen door corona. Kaalslag in het culturele landschap ligt op de loer. Hoe wordt de pijn verdeeld tussen makers, producenten en theater? En wat gebeurt er met jouw kaartje?

Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

Justus Cooiman

Redactie

justus.cooiman@kro-ncrv.nl

Silvia Geurts

Redacteur

silvia.geurts@kro-ncrv.nl