Zorg aan huis, deel 2

10 december 2017 22:40

Voor ons onderzoek Zorg aan huis verdiepen we ons in een knelpunt waar thuiszorgmedewerkers veelvuldig op wijzen. Zij maken mee hoe in de kwetsbare periode, waarin ouderen op de wachtlijst staan voor het verpleeghuis, het budget voor thuiszorg lager wordt. En wat helemaal opvallend is: ouderen moeten dan voor minder zorg ineens meer betalen.

Lees verder

"Zorg aan huis"

De ouders van kinderen met veel behoefte aan zorg en begeleiding worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Want wie gaat die uitgebreide zorg leveren en betalen? Komt het van de gemeente? De zorgverzekeraar? Of toch de Rijksoverheid? Ouders worden wanhopig van de hoeveelheid regels waar ze aan moeten voldoen en de ingewikkelde aanvragen die ze moeten indienen om de zorg voor hun kinderen goed te regelen. Ook krijgen de kinderen te maken met veel wisselende hulpverleners, waardoor de continuïteit van de zorg in gevaar is.

Alles over dit onderzoek

Gezondheid en zorg / Zorg aan huis

Help ons!

We zijn vooral erg benieuwd naar de ervaring van ouders van kinderen met een beperking en mensen die werkzaam zijn in de zorg. Hoe is het om elk jaar een nieuw WMO-gesprek te voeren, PGB aan te vragen of te proberen in de Wet langdurige zorg te komen? Met welke problemen word jij geconfronteerd? Tip ons via de site of mail ons op demonitor@kro-ncrv.nl
Deel jouw ervaring

Huub Floor

Redacteur

Deel jouw ervaring