Woningbouw rondom Schiphol

20 februari 2018 22:00
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

Schiphol is de afgelopen jaren sterk gegroeid en die trend zal zich in de komende jaren naar verwachting doorzetten. De nationale luchthaven is goed voor de economie en bovendien willen we ook massaal op vakantie. Maar er is een keerzijde. Sommige omwonenden ervaren (geluids)hinder en zitten niet te wachten op nog meer vluchten. Bovendien mag er rondom de luchthaven sinds kort ook makkelijker worden gebouwd. Maar hoe rijmen de groei van Schiphol en meer woningen met elkaar? Wat is de invloed van vliegtuiggeluid op mensen die er wonen en nog gaan wonen? En waarom moeten nieuwe bewoners tekenen dat ze zich bewust zijn van de mogelijke geluidshinder. Is dat slechts informatievoorziening of zit er meer achter?

Lees verder

"Overlast vliegtuigen"

Schiphol is de afgelopen jaren sterk gegroeid en die trend zal zich in de komende jaren naar verwachting doorzetten. Maar sommige omwonenden ervaren (geluids)hinder  en maken zich grote zorgen...
Alles over dit onderzoek

Wonen en leefomgeving / Overlast vliegtuigen

We horen graag je verhaal!

Ervaar jij hinder van toenemend vliegverkeer boven Nederland? Heeft klagen daarover zin? Of kan je redenen aandragen waarom de economische belangen en voordelen zwaarder zouden moeten wegen dan de klachten van omwonenden van de vliegvelden? Laat het ons weten.
Deel jouw ervaring

Yvonne Verkaik

Redacteur

Deel jouw ervaring