Wilde zwijnen

11 september 2018 21:25
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

Het wilde zwijn is in opkomst. Door warme winters is er een overschot aan voedsel en komen ze op steeds meer plekken voor. Goed nieuws voor natuurliefhebbers, maar boeren kijken met argusogen naar deze 'nieuwe wildernis'. Ze vrezen de Afrikaanse varkenspest, een besmettelijke ziekte die zwijnen en varkens kan treffen en waar geen vaccin tegen bestaat. Uitbraken onder wilde zwijnen in Oost-Europa hebben de export van varkensvlees uit die landen zo goed als stilgelegd. Teun van de Keuken neemt daarom een kijkje in Denemarken, dat de grens hermetisch afsluit voor wilde zwijnen. En hij neemt het Nederlandse beleid onder de loep. Hoe botsen onze handelsbelangen met onze wens om meer natuur?

Lees verder

"Wilde Zwijnen"

Met enige regelmatig zien we ze opduiken in de lokale pers: berichten over rottes everzwijnen in bossen waar ze al een eeuw niet meer zijn gesignaleerd. Natuurliefhebbers reageren verheugd, maar bo...
Alles over dit onderzoek

Natuur en milieu / Wilde Zwijnen

Heb jij veel te maken met wilde zwijnen?

We komen graag in contact met mensen die ons mee kunnen nemen in de wereld van het wilde zwijn. Is zijn opmars nog te stuiten? Of moeten we dat eigenlijk helemaal niet willen ? En wie kan ons helpen het mysterie op te lossen van de ‘parachutezwijntjes’? Laat het ons weten via het tipformulier.
Deel jouw ervaring

Redactie de Monitor

Redactie

Deel jouw ervaring