Wilde natuur in Nederland

10 februari 2019 23:30
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

In de Oostvaardersplassen ontstond grote ophef over de uitgehongerde grote grazers in het gebied. Omdat er teveel zijn worden ze inmiddels preventief afgeschoten, tot afschuw van veel ecologen. Ook in Limburg spelen problemen met wilde dieren. De in Nederland met uitsterven bedreigde bever werd hier vijftien jaar geleden uitgezet, maar inmiddels gaat het iets té goed met het dier. Ze veroorzaken overlast en zullen daarom worden afgeschoten. En eind januari zal de wolf zich waarschijnlijk officieel vestigen in ons land. Hoe gaan we daarmee om? Is ons vee nog wel veilig? Of wordt de angst voor het dier overdreven? In de uitzending kijken we naar het natuurbeleid in Nederland. Bestaat er nog wilde natuur in ons land? En is de manier waarop wij hiermee omgaan uiteindelijk wel het beste voor de natuur zelf?

Lees verder

"Wilde natuur in Nederland"

Steeds vaker ontstaat er maatschappelijk onrust en ophef over hoe we omgaan met de dieren in de natuur.  Actievoerders, dierenbeschermers en politiek bestoken elkaar met rechtszaken over het t...
Alles over dit onderzoek

Natuur en milieu / Wilde natuur in Nederland

Help mee met dit onderzoek!

Moeten we de natuur haar gang laten gaan of niet? Ben jij natuurbeschermer, actievoerder of dierenliefhebber en actief betrokken bij de ‘wilde natuur’? Dan komen we graag in contact met jou!
Deel jouw ervaring

Miranda Grit

Verslaggever

Deel jouw ervaring