Wat te doen bij problematische overlast van je buren?

05 mei 2019 23:30
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

Stel, je hebt een buurman of -vrouw met psychiatrische problemen die overlast veroorzaakt. Harde muziek, scheldkanonnades, overduidelijke verslavingsproblematiek en ga zo maar door. Je probeert afspraken te maken, in contact te blijven, maar niks helpt.

 We krijgen veel tips hierover. Tegelijkertijd weten we dat steeds meer zorg voor cliënten in de ggz (geestelijke gezondheidszorg) zich verplaatst van een verblijf in een instelling naar zorg aan huis. De vraag is of dat kan zonder overlast voor omwonenden. Het kabinet wil namelijk dat cliënten met een ernstige psychiatrische problemen langer en vaker thuis blijven wonen.

Wat kan je eigenlijk doen in zo’n situatie, vragen wij ons af? Bij wie kan je aankloppen? Kan de woningbouwcorporatie, de politie of de wijkagent iets voor je doen?  En wat zijn de mogelijkheden om in te grijpen of zelfs iemand uit huis te laten plaatsen als het echt uit de hand loopt?

Lees verder

"Burenoverlast"

Stel, je hebt een buurman of -vrouw met psychiatrische problemen die overlast veroorzaakt. Harde muziek, scheldkanonnades, overduidelijke verslavingsproblematiek en ga zo maar door.
Alles over dit onderzoek

Veiligheid en handhaving / Burenoverlast

Oproep: Wat kan je doen aan overlast van de buren?

Heb je ervaring met overlast van buren door psychiatrische of andere problemen? Of ben je professional en heb je hier in je werk veel mee te maken? We horen graag jouw verhaal.
Deel jouw ervaring

Marjolein Schut

Redacteur

Deel jouw ervaring