Uitzichtloze schulden?

28 april 2019 23:30
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

De crisis is voorbij, maar niet iedereen lijkt te profiteren van de economische vooruitgang. Een grote groep Nederlanders zit nog diep in de schulden en komt daar maar moeilijk vanaf. Voor sommigen van hen is de wettelijke schuldsanering de enige weg naar een schuldenvrij bestaan. Maar het aantal mensen in deze regeling daalt al sinds 2011. Hoe kan dat? Stokt het systeem van schuldhulp? Meer over de lange weg die schuldenaren moeten afleggen om uiteindelijk weer met een schone lei te kunnen beginnen.

Lees verder

"Schulden"

In Nederland heeft 1 op de 5 huishoudens problematische schulden of loopt het risico om deze te krijgen. Allerlei instanties proberen te helpen, van de gemeentelijke kredietbank tot welzijnswerk. M...
Alles over dit onderzoek

Werk en inkomen / Schulden

Onterecht beschuldigd van bijstandsfraude?

Voor ons onderzoek Schulden zijn we op zoek naar mensen die door een conflict met een uitkeringsinstantie uit de schuldhulpverlening zijn gezet. Kon je bijvoorbeeld niet aantonen dat je had voldaan aan de inlichtingenplicht of werd je om andere redenen beschuldigd van ‘fraude’? Welke gevolgen had dat voor je schuldhulpverleningstraject? We horen graag je verhaal!
Deel jouw ervaring

Yvonne Verkaik

Redacteur

Deel jouw ervaring