Uitzending terugkijken: Overleeft mijn kind corona?

13 april 2020 22:45
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

De meeste ouders zullen weinig zorgen hebben over de gevolgen van het coronavirus voor hun kind, maar voor ouders van kinderen met een ernstige meervoudige beperking (EMB) is dat compleet anders. De ingewikkelde dagelijkse verzorging is nog lastiger geworden. Dagbestedingen zijn dicht, verpleegkundigen komen soms niet meer aan huis en materialen zoals handschoenen raken op. De gevolgen van de coronacrisis hebben een enorme invloed op EMB-kinderen die bij een gewoon griepje soms al op de ic komen te liggen. Want hoe zit het met de beschikbaarheid van bedden op de kinder-ic's in de overvolle ziekenhuizen? En wat als je als ouder ziek wordt, wie zorgt er dan nog voor je zorgbehoevende kind?

Lees verder

"Zorg aan huis"

Wat merken deze zorgmedewerkers én hun cliënten van de coronacrisis? Ben jij thuiszorgmedewerker en maak je je zorgen hoe je de zorg veilig kan verlenen?
Alles over dit onderzoek

Gezondheid en zorg / Zorg aan huis

Help ons!

Wat merken deze zorgmedewerkers én hun cliënten van de coronacrisis? Ben jij thuiszorgmedewerker en maak je je zorgen hoe je de zorg veilig kan verlenen? Of werk je als wijkverpleegkundige en moet je steeds meer de hulp van familieleden in gaan zetten om de zorg te kunnen garanderen? Of ontvang jij zorg en loop jij tegen problemen aan? We horen graag je verhaal!
Deel jouw ervaring

Yvonne Verkaik

Redacteur

Deel jouw ervaring