Uitzending terugkijken: Cultuurcrisis

25 mei 2020 23:30
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

De theaterwereld lijdt grote verliezen door de coronacrisis. Honderden voorstellingen zijn afgelast en theaterdirecteuren schreeuwen moord en brand. Een op de drie Nederlandse schouwburgen dreigt het nieuwe theaterseizoen niet te halen indien extra overheidssteun uitblijft. Ook theaterproducenten dreigen om te vallen en zelfstandigen in de culturele sector kloppen massaal aan bij hun gemeente voor steun. Kaalslag in het culturele landschap ligt op de loer. Maar hoe wordt de pijn verdeeld tussen makers, producenten en het theater? En wat gebeurt er met jouw theaterkaartje?

Lees verder

"Cultuurcrisis"

Door de coronacrisis verkeert de culturele sector in zeer zwaar weer. Hoe houdt de sector het hoofd boven water? Zijn de noodmaatregelen van de overheid voldoende?
Alles over dit onderzoek

Werk en inkomen / Cultuurcrisis

Gaat dit verhaal over jou?

Ben jij zzp'er in de culturele sector en kom je in de knel door de coronacrisis? Dreigt het doek voor jou als zzp'er definitief te vallen? Of heb je op creatieve wijze andere manieren gevonden om geld te verdienen, bijvoorbeeld door bij te springen in de zorg of stratenbouw? We komen graag met je in contact.
Deel jouw ervaring

Justus Cooiman

Redactie

Deel jouw ervaring