Uitzending: Hoe gezond zijn voedingssupplementen?

06 oktober 2019 22:40
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

MSM, Glucosamine, vitamine D. Bijna de helft van de Nederlanders slikt voedingssupplementen, zoals vitaminepillen en kruidenpreparaten. Helpen deze middeltjes om gezond te worden en te blijven? ‘Baat het niet dan schaadt het niet’, denken veel mensen. Maar is dat wel zo?

Volgens veel fabrikanten van voedingssupplementen is het noodzakelijk om bepaalde pillen te slikken. In winkels en op websites wordt klanten gouden bergen beloofd. Mag dit wel? In De Monitor een zoektocht naar het nut en de noodzaak van voedingssupplementen en de claims die worden gebruikt over de effecten ervan.

Lees verder

"Hoe gezond zijn voedingssupplementen?"

Het ene voedingssupplement is tegen vermoeidheid of zorgt voor een betere concentratie. Kloppen al deze beloftes? Zijn voedingssupplementen veilig? Of kan je er zelfs ziek van worden?
Alles over dit onderzoek

Gezondheid en zorg / Hoe gezond zijn voedingssupplementen?

Wat zijn jouw ervaringen met voedingssupplementen?

Hoe zijn jouw ervaringen met het gebruik van voedingssupplementen? Werken ze goed of heb je er bijwerkingen aan overgehouden? (Reacties op dit onderzoek zullen worden gedeeld met de studenten van de Hogeschool Windesheim die werken aan het onderzoek naar voedingssupplementen.)
Deel jouw ervaring

Judith Meulendijks

Redacteur

Deel jouw ervaring