Tweede kans voor gedetineerden

10 maart 2019 23:30
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

Ieder jaar worden er in Nederland zo'n 35.000 gedetineerden vrijgelaten. Voor een goede reïntegratie is werk van cruciaal belang. Maar met een detentieverleden is het niet makkelijk om een baan te krijgen. Bijna de helft leeft van een uitkering. Een deel heeft helemaal geen inkomen. De grote afstand tot de arbeidsmarkt gaat vaak vergezeld met problemen op het gebied van wonen. Daarnaast zijn er schulden en ontbreekt er vaak een sociaal netwerk. Het risico op recidive wordt hierdoor vergroot. De helft van de ex-gedetineerden gaat binnen twee jaar opnieuw de fout in. Hoe worden de gedetineerden binnen de gevangenismuren op hun terugkeer voorbereid? Zorgt de overheid voor goede nazorg? En zit een werkgever wel op een ex-gevangene te wachten? En niet in de laatste plaats: hoe gemotiveerd is de ex-gedetineerde zelf?

Lees verder

"Tweede kans voor gedetineerden"

Ieder jaar worden er in Nederland zo'n 35.000 gedetineerden vrijgelaten. Eenmaal buiten de poort is het vaak lastig om aan een baan of een woning te komen. Het risico op recidive wordt hierdoor ver...
Alles over dit onderzoek

Werk en inkomen / Tweede kans voor gedetineerden

Oproep: Heb jij als ex-gedetineerde moeite om buiten de gevangenis een nieuwe leven te beginnen?

Ben je ex-gedetineerde en is het moeilijk om buiten de gevangenis een nieuw leven te beginnen? Een baan of een huis te krijgen? Of heb je als professional met deze problematiek te maken? Meld je dan en stuur hier je tip in.
Deel jouw ervaring

Redactie de Monitor

Redactie

Deel jouw ervaring