Politie online deel 2

30 januari 2018 22:00
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

De politie is steeds vaker online: agenten posten foto's en filmpjes van hun werk op social media en ook in televisieprogramma's is te zien hoe de politie te werk gaat.

Er verschijnen politieberichten op internet en wijkagenten tonen hun werk op social media zoals Twitter, Facebook en Instagram. De politie wil transparant zijn en hoopt op meer aansluiting met de samenleving. Tegelijkertijd hebben politieagenten geheimhoudingsplicht.

Mag de politie wel op deze manier publiceren? In een tweede aflevering over de politie online onderzoeken we hoe het ambtsgeheim rijmt met de berichten van de politie op social media en op televisie.

Zo krijgen we een tip van een moeder van een vijftienjarig meisje dat, in haar ogen, door een wijkagent aan de digitale schandpaal is genageld. Er staat een foto van het meisje op Facebook waarop te zien is dat zij een politiebus schoonmaakt.

Lees verder

"Politie Online"

De politie begeeft zich niet alleen op straat, maar de laatste jaren ook steeds meer online. Er worden politieberichten op internet geplaatst en wijkagenten tonen hun werk op social media zoals Twi...
Alles over dit onderzoek

Veiligheid en handhaving / Politie Online

Oproep: kom jij voor in een online filmpje van de politie?

Heb jij ook ervaring met politieberichten op internet waar persoonsgegevens in te herleiden zijn? Kom jijzelf voor in een vlog, twitter- of facebookbericht van de politie? Laat het ons weten!
Deel jouw ervaring

Judith Meulendijks

Redacteur

Deel jouw ervaring