Hoogbegaafdheid

12 juni 2018 23:00

Hoogbegaafde kinderen hebben het soms moeilijk op school. Wekelijks ontvangen we mails van ouders over hun hoogbegaafde kinderen die vastlopen in het onderwijs. Wat is hoogbegaafdheid eigenlijk en hoe gaan leraren hiermee om? Wordt het onderwijs wel voldoende aangepast aan deze groep hele slimme kinderen? Hoe kan het dat sommige hoogbegaafde kinderen zelfs thuis komen te zitten, omdat ze zo ongelukkig worden op school? Een zoektocht naar hoogbegaafdheid en de Wet Passend Onderwijs.

Lees verder

"Onderwijs"

Steeds meer kinderen met fysieke- of psychische problemen, zoals autisme en hoogbegaafdheid, krijgen een vrijstelling van de leerplicht. Dat betekent als kinderen niet leerbaar zijn. Maar het schijnt ook te worden afgegeven als scholen niet meer weten wat ze met een kind aan moeten en dus 'handelingsverlegen' zijn. Wij onderzoeken wat de gevolgen zijn voor ouders en kinderen die niet meer naar school gaan. 

Alles over dit onderzoek

Onderwijs / Onderwijs

Vrijstelling van school en dan?

Regelmatig krijgen we mails van ouders die een vrijstelling van de leerplicht hebben voor hun kind, omdat hij of zij is vastgelopen in het onderwijs. Is een vrijstelling een oplossing als het niet meer gaat op school? En hoe zorg je als ouders ervoor dat je kind zonder de schoollessen en zonder klasgenootjes toch kan blijven leren en ontwikkelen? Heeft jouw kind een vrijstelling en wil je je ervaringen delen? Meld je bij ons!
Deel jouw ervaring

Saskia Adriaens

Verslaggever

Deel jouw ervaring