Hoe stoppen we de 'verdozing' van Nederland?

06 januari 2020 23:29
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

In de laatste tien jaar groeide het logistiek vastgoed in Nederland met tien miljoen vierkante meter. De grote distributiecentra, die vaak op blokkendozen lijken, bieden banen en economische kansen. Ze zijn big business. Maar ze verpesten het landschap, waarschuwen experts. Ze vinden dat het Rijk en de Provincie meer regie moeten nemen. Wij gaan langs in Tilburg en het Gelderse Montferland, waar omwonenden in opstand komen tegen de bouw van nieuwe bedrijventerreinen. Hoe kunnen we verdere 'verdozing' van het Nederlands landschap tegengaan? En welke rol speelt ons onlinekoopgedrag hierin eigenlijk? 

Lees verder

"Verdozing in Nederland"

In de laatste tien jaar groeide het logistieke vastgoed uit met maar liefst 10 miljoen vierkante meter in Nederland. Verpesten XXL-distributiecentra het landschap en de leefomgeving?
Alles over dit onderzoek

Wonen en leefomgeving / Verdozing in Nederland

Komt er een XXL-distributiecentrum bij jou in de buurt?

Staat er een megadistributiecentrum gepland in jouw regio? Gaat dit ten koste van het landschap? Ondervind je straks veel geluidoverlast? Of ben je juist tevreden met de komst vanwege de economische bedrijvigheid in de buurt? Laat het ons weten en deel je ervaring.
Deel jouw ervaring

Leontien Aarnoudse

Redactie

Deel jouw ervaring