Heel Holland Zakt 2: Komt er ooit een oplossing voor de Groningers?

21 april 2019 23:15
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

Een miljoen Nederlandse huizen dreigen te verzakken. Bij het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) blijven de meldingen van scheuren en verzakkingen binnenstromen. Vanuit één gebied wordt ons onderzoek met argusogen gevolgd: Groningen. In het aardbevingsgebied wordt namelijk al jaren gesteggeld over de oorzaak van de verzakkingen: aardbevingen, slappe grond, een slechte fundering of een combinatie daarvan. Is de manier waarop het in Groningen gaat een voorbode voor de rest van Nederland?

Lees verder

"Heel Holland Zakt"

Ons nieuws dat één miljoen Nederlandse huizen dreigen te verzakken, heeft nogal wat teweeg gebracht. Bij het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) komen sindsdien dagelijks tientallen ...
Alles over dit onderzoek

Wonen en leefomgeving / Heel Holland Zakt

Oproep: loop je vast in de Groningse aardbevingsbureaucratie? Tip ons!

Voor ons nieuwe onderzoek naar aanleiding van de uitzending ‘Heel Holland Zakt’ richten we ons op het aardbevingsgebied in Groningen. Heb jij te maken met een verzakt huis? Lig je al jaren overhoop met instanties als de NAM, het Centrum Veilig Wonen of de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen? En ben je de bureaucratie, procedures en het wachten op een oplossing beu? We komen graag met je in contact.
Deel jouw ervaring

Redactie de Monitor

Redactie

Deel jouw ervaring