Heel Holland zakt

24 februari 2019 23:30
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

'Iedere nacht piept en kraakt het hier. De muren zitten vol met scheuren, deuren gaan niet meer dicht. Ons huis breekt doormidden en zakt langzaam weg.' Tipgever Pieter Dekker uit het Friese Spanga weet niet wat hij meemaakt. 'De oorzaak? Sinds die extreme droogte van afgelopen zomer is het ineens hard gegaan. En we kunnen nergens terecht met onze schade. De overheden sturen ons met een kluitje in het riet.' Het verhaal van de familie Dekker staat niet op zichzelf. Uit onderzoek van de TU Delft blijkt dat de Nederlandse bodem veel meer zakt dan verwacht. Dat heeft te maken met de lage grondwaterstand. Wie is er verantwoordelijk voor de schade die ontstaat door verzakkingen?

Lees verder

"Heel Holland Zakt"

Ons nieuws dat één miljoen Nederlandse huizen dreigen te verzakken, heeft nogal wat teweeg gebracht. Bij het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) komen sindsdien dagelijks tientallen ...
Alles over dit onderzoek

Wonen en leefomgeving / Heel Holland Zakt

Oproep: loop je vast in de Groningse aardbevingsbureaucratie? Tip ons!

Voor ons nieuwe onderzoek naar aanleiding van de uitzending ‘Heel Holland Zakt’ richten we ons op het aardbevingsgebied in Groningen. Heb jij te maken met een verzakt huis? Lig je al jaren overhoop met instanties als de NAM, het Centrum Veilig Wonen of de Tijdelijke Commissie Mijnbouwschade Groningen? En ben je de bureaucratie, procedures en het wachten op een oplossing beu? We komen graag met je in contact.
Deel jouw ervaring

Redactie de Monitor

Redactie

Deel jouw ervaring