De Monitor - KN_1667490

08 maart 2015 22:34

Komende zondag brengen wij het verhaal over Gerrit. Gerrit krijgt geen baan vanwege zijn hiv-besmetting. Hij solliciteerde als vrijwilliger bij het Respijthuis. De werkgever laat weten nog geen 'beleid' te hebben ontwikkeld hoe ze met hiv om moet gaan, en er zou besmettingsgevaar zijn. Ook brengen we het verhaal van Alex van Nierop. Jaarlijks worden er 50.000 mensen ziek door hun werk. Alex van Nierop is één van hen. Hij werkte meer dan 20 jaar als bikker in een fabriek die grote anodeblokken maakt voor de aluminiumindustrie. Waarom heeft Van Nierop lange tijd niet geweten dat het werk dat hij deed zo slecht was voor zijn lichaam, terwijl het bedrijf dat zelf wél wist? En waar was de Arbeidsinspectie al die tijd?

Lees verder

"Ziek door mijn werk"

Hoe wordt er omgegaan met mensen met een beroepsziekte? De Monitor onderzoekt in welk systeem mensen die ziek zijn geworden door hun werk terecht komen.
Alles over dit onderzoek

Werk en inkomen / Ziek door mijn werk

Re-integratie na burn-out

Hoe verliep jouw re-integratie na een burn-out? Heeft de bedrijfsarts jouw klachten serieus genomen en jou genoeg tijd gegeven om te herstellen? En wat voor rol speelde de casemanager? Wij horen graag jouw ervaring.
Deel jouw ervaring

Saskia Adriaens

Verslaggever

Deel jouw ervaring