De Monitor - KN_1667490

08 maart 2015 22:34
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

Komende zondag brengen wij het verhaal over Gerrit. Gerrit krijgt geen baan vanwege zijn hiv-besmetting. Hij solliciteerde als vrijwilliger bij het Respijthuis. De werkgever laat weten nog geen 'beleid' te hebben ontwikkeld hoe ze met hiv om moet gaan, en er zou besmettingsgevaar zijn. Ook brengen we het verhaal van Alex van Nierop. Jaarlijks worden er 50.000 mensen ziek door hun werk. Alex van Nierop is één van hen. Hij werkte meer dan 20 jaar als bikker in een fabriek die grote anodeblokken maakt voor de aluminiumindustrie. Waarom heeft Van Nierop lange tijd niet geweten dat het werk dat hij deed zo slecht was voor zijn lichaam, terwijl het bedrijf dat zelf wél wist? En waar was de Arbeidsinspectie al die tijd?

Lees verder

"Ziek door mijn werk"

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.
Alles over dit onderzoek

Werk en inkomen / Ziek door mijn werk

Ziek of stress door de kantoortuin

Veel mensen vinden het niet prettig om in een kantoortuin te werken, maar kan je er ook ziek van worden? Dat is vaak lastig vast te stellen. Vaak speelt er meer. Wil je je ervaring met ons delen, reageer dan!
Deel jouw ervaring

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

Deel jouw ervaring