Datingsites met nepprofielen II

17 april 2018 22:00
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

Wie is er verantwoordelijk voor datingsites met nepprofielen? Sites waar je betaalt om te chatten met vrouwen die niet bestaan. Het zijn vaak eenzame ouderen die erin trappen. Ze betalen veel geld voor het versturen van berichtjes, maar tot een echt afspraakje komt het nooit. Is dit oplichting? En zo ja, wie is daar verantwoordelijk voor? Ondernemers achter de websites hebben al jaren vrij spel en blijken bovendien niet gemakkelijk te traceren. Maar daar komt binnenkort mogelijk verandering in. Consumentenwaakhond ACM doet onderzoek naar duizenden websites en maakt binnenkort bekend of ze op kunnen treden.

Lees verder

"Online oplichting"

De anonimiteit op internet is groot. Hoe weet je of de persoon waarmee je chat ook daadwerkelijk bestaat? Steeds vaker zijn mensen op datingsites slachtoffer van nepprofielen: niet bestaande person...
Alles over dit onderzoek

Veiligheid en handhaving / Online oplichting

Ben jij slachtoffer van nepprofielen op datingsites?

We zijn op zoek naar mannen én vrouwen die slachtoffer zijn geworden van nepprofielen op datingssites. Wil jij je verhaal (anoniem) vertellen? Vul dan ons tipformulier in. Ook willen we in contact komen met medewerkers die dit soort nepprofielen beheren (of beheerden). Hoe werkt het? Hoeveel geld wordt ermee verdiend? Meld je bij ons. Uiteraard gaan we vertrouwelijk met de informatie om.
Deel jouw ervaring

Redactie de Monitor

Redactie

Deel jouw ervaring