Datingsites met nepprofielen

27 februari 2018 22:00
Deze video op je eigen site plaatsen.

Deze video op je eigen site plaatsen?
Kopieer hier de embedcode.

Mensen die via internet een partner zoeken moeten goed opletten: In Nederland zijn er volgens de Autoriteit Consument & Markt (ACM) duizenden datingsites met nepprofielen actief. Je betaalt er om te chatten met vrouwen die niet bestaan.  

De websites vermelden in de kleine lettertjes wel dat de profielen fictief kunnen zijn en entertainment tot doel hebben.  Maar veel mensen lezen daar, verblind door de leuke foto’s en aardige berichtjes, overheen. Het zijn kwetsbare mensen die erin trappen. Ze betalen veel geld voor het versturen van berichtjes maar tot een echt afspraakje komt het nooit. 

Deskundigen zijn het erover eens dat het oplichting is.  Maar gek genoeg hebben de ondernemers achter de misleidende websites met nepprofielen al jaren vrij spel. Toezichthouder ACM doet nu onderzoek. Maar betekent dit dan ook dat er eindelijk een einde komt aan deze misleidende praktijken in de datingbranche?

Lees verder

"Online oplichting"

De anonimiteit op internet is groot. Hoe weet je of de persoon waarmee je chat ook daadwerkelijk bestaat? Steeds vaker zijn mensen op datingsites slachtoffer van nepprofielen: niet bestaande person...
Alles over dit onderzoek

Veiligheid en handhaving / Online oplichting

Ben jij slachtoffer van nepprofielen op datingsites?

We zijn op zoek naar mannen én vrouwen die slachtoffer zijn geworden van nepprofielen op datingssites. Wil jij je verhaal (anoniem) vertellen? Vul dan ons tipformulier in. Ook willen we in contact komen met medewerkers die dit soort nepprofielen beheren (of beheerden). Hoe werkt het? Hoeveel geld wordt ermee verdiend? Meld je bij ons. Uiteraard gaan we vertrouwelijk met de informatie om.
Deel jouw ervaring

Redactie de Monitor

Redactie

Deel jouw ervaring