Uitzendingen

Elke maandag om 22:15 uur op NPO2.

Elke week zendt De Monitor uit op NPO2. In onze uitzendingen neemt presentator Teun van de Keuken je mee in onze onderzoeken die we online gestart zijn met jullie ervaringen en tips.

Laatste uitzending

Natuur en milieu

Uitzending terugkijken: Gerecycled plastic onverkoopbaar

maandag 08 juni 2020

Plastic-recyclers hebben last van de moordende concurrentie van goedkoop nieuw plastic. Door corona ligt ook hun handel vrijwel stil. Waar moeten die duizenden zakken vol plastic snippers nu naartoe?
Bekijk aflevering

Archief

Jeugd en onderwijs / Onderwijs

Uitzending terugkijken: Les aan kwetsbare leerlingen in coronatijd

maandag 01 juni 2020

Door corona moesten scholen online les gaan geven, maar met sommige leerlingen bleek helemaal geen contact mogelijk. Wij onderzoeken de gevolgen van onderwijs op afstand aan kwetsbare leerlingen.

Werk en inkomen / Cultuurcrisis

Uitzending terugkijken: Cultuurcrisis

maandag 25 mei 2020

Theaters lijden grote verliezen door corona. Kaalslag in het culturele landschap ligt op de loer. Hoe wordt de pijn verdeeld tussen makers, producenten en theater? En wat gebeurt er met jouw kaartje?

Gezondheid en zorg / De vitale beroepen

Uitzending terugkijken: GGZ tijdens corona

maandag 18 mei 2020

Wat betekent corona voor de geestelijke gezondheidszorg? De Monitor volgt behandelaars en patiënten tijdens de coronacrisis. Hoe gaat het met ze?

Wonen en leefomgeving / Woonproblemen

Uitzending terugkijken: Wel werk, geen woning

maandag 11 mei 2020

Steeds meer mensen vinden geen betaalbare woning. Ze slapen op de bank bij vrienden, in de auto of belanden in de opvang. Hoe krijgen ze weer een thuis?

Werk en inkomen / Ziek door mijn werk

Kijk hier de uitzending terug: Is je werkplek na de lockdown coronaproof?

maandag 27 april 2020

Straks moet iedereen weer naar kantoor en met collega's aan de slag. Hoe verantwoord is dat als voor het coronavirus nog geen vaccin is? Hoe hygiënisch is ons kantoor überhaupt?

Gezondheid en zorg / Zorg aan huis

Uitzending terugkijken: Overleeft mijn kind corona?

maandag 13 april 2020

Ouders van kinderen met een meervoudige handicap maken zich zorgen over corona. Als je kind bij een verkoudheid al op de ic terechtkomt, hoe krijgt het dan de juiste zorg in een overvol ziekenhuis?

Het team achter de Monitor

Dagelijks gaan onze researchers en verslaggevers aan de slag met jullie tips. Online houden zij je op de hoogte van de onderzoeken en ze bereiden de uitzendingen van De Monitor op NPO2 voor.

Maak kennis met het team