Uitzendingen

Elke maandag om 22:15 uur op NPO2.

Elke week zendt De Monitor uit op NPO2. In onze uitzendingen neemt presentator Teun van de Keuken je mee in onze onderzoeken die we online gestart zijn met jullie ervaringen en tips.

Laatste uitzending

Werk en inkomen

Zwanger en genaaid

maandag 17 februari 2020

Zwangerschapsdiscriminatie op de werkvloer: het mag niet, maar het gebeurt wel. Doen overheid en werkgevers genoeg om het aan te pakken?

Bekijk aflevering

Archief

Natuur en milieu / De Plasticplaag

Uitzending terugkijken: Is composteerbaar plastic de oplossing voor ons plasticprobleem?

maandag 10 februari 2020

Koffiebekers, eierdozen, frietbakjes en zelfs regenponcho's, we komen steeds meer producten van composteerbaar plastic tegen. Is dit de oplossing voor ons plasticprobleem?

Gezondheid en zorg / Obesitas

Aankomen na je maagverkleining

maandag 03 februari 2020

Per jaar krijgen duizenden mensen een maagverkleining en vallen enorm af. Maar een paar ja na de maagverkleining komen veel mensen toch weer aan. Waarom werkt een maagverkleining niet voor iedereen?

Veiligheid en handhaving / Religieuze gemeenschappen in Nederland

Duiveluitdrijvingen bij kinderen

maandag 27 januari 2020

Er is geen toezicht op gesloten religieuze gemeenschappen in ons land. Sommige groeperingen voeren demonenuitdrijvingen uit op minderjarigen. Wie houdt in de gaten hoe er wordt omgegaan met kinderen?

Gezondheid en zorg / E-sigaretten

Dampende jongeren

maandag 13 januari 2020

Jongeren roken minder tabak, maar experimenteren steeds meer met e-sigaretten. Brengen de zoete smaakstoffen in e-sigaretten jongeren in de verleiding? En hoe schadelijk en ongezond zijn die stoffen?

Wonen en leefomgeving / Verdozing in Nederland

Hoe stoppen we de 'verdozing' van Nederland?

maandag 06 januari 2020

In de laatste tien jaar groeide het logistiek vastgoed met tien miljoen vierkante meter in Nederland. Verpesten deze grote distributiecentra, ook wel 'dozen' genoemd, ons landschap?

Gezondheid en zorg / Cannabis

Uitzending terugkijken: Wiet-experiment risico voor onze jongeren?

zondag 15 december 2019

Wat is de invloed van sterke wiet op de psyche van onze jongeren? In het aanstaande wietexperiment is geen maximum gesteld aan de THC in de legaal geteelde cannabis. Wat zijn de risico's?

Het team achter de Monitor

Dagelijks gaan onze researchers en verslaggevers aan de slag met jullie tips. Online houden zij je op de hoogte van de onderzoeken en ze bereiden de uitzendingen van De Monitor op NPO2 voor.

Maak kennis met het team