Yvonne Verkaik

Redacteur

Over Yvonne Verkaik

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Onderzoeken waar Yvonne aan werkt

Werk en inkomen

Doorwerken tot 67

De AOW-leeftijd gaat sinds 2013 met stapjes omhoog zodat in 2022 de leeftijd 67 jaar en 3 maanden is. Maar gaat iedereen die nieuwe grens wel werkend halen? Na de zware beroepen richten we ons nu o...

Werk en inkomen

Debat 'Werken voor je uitkering'

Iets 'terug' doen voor je bijstandsuitkering, bijvoorbeeld in de vorm van een tegenprestatie. Is dat eerlijk en nuttig? Of schieten mensen met een uitkering daar niets mee op?

Algemeen

Wie staan er op deze foto?

‘Mijn man en veel van zijn brandweercollega’s zijn al overleden aan kanker,’ zo vertelde Rieky van der Velden ons. Ze liet een foto zien uit 1996 van het hele korps van Den Bosch. Negentien brandw...

Toon meer

Artikelen geschreven door Yvonne

donderdag 25 april 2019

‘Ik heb het gevoel dat ik eerst helemaal door het putje moest om geholpen te worden.’

Gerville heeft na zeven jaar knokken eindelijk zicht op een schuldenvrije toekomst. ‘Als alles goed gaat ben ik in 2022 schuldenvrij,’ vertelt hij.

dinsdag 23 april 2019

‘Mijn enige opties om uit de schulden te komen: de wettelijke schuldsanering of de loterij winnen’

Al jaren proberen Jack en zijn gezin om uit de schulden te komen. Maar op weg naar een schuldenvrij bestaan lopen ze tegen allerlei obstakels aan.

maandag 08 april 2019

Rechters willen betere aanpak schulden

Ook rechters maken zich zorgen over de grote groep mensen in Nederland met problematische schulden.

Toon meer

Andere teamleden

Silvia Geurts

Redacteur

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

Teun van de Keuken

Presentator televisie