Yvonne Verkaik

Redacteur

Over Yvonne Verkaik

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Onderzoeken waar Yvonne aan werkt

Werk en inkomen

Doorwerken tot 67

De AOW-leeftijd gaat sinds 2013 met stapjes omhoog zodat in 2022 de leeftijd 67 jaar en 3 maanden is. Maar gaat iedereen die nieuwe grens wel werkend halen? Na de zware beroepen richten we ons nu op omscholing. Help ons verder in dit onderzoek door het tipformulier in te vullen. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

Werk en inkomen

Debat 'Werken voor je uitkering'

Iets 'terug' doen voor je bijstandsuitkering, bijvoorbeeld in de vorm van een tegenprestatie. Is dat eerlijk en nuttig? Of schieten mensen met een uitkering daar niets mee op?

Algemeen

Wie staan er op deze foto?

‘Mijn man en veel van zijn brandweercollega’s zijn al overleden aan kanker,’ zo vertelde Rieky van der Velden ons. Ze liet een foto zien uit 1996 van het hele korps van Den Bosch. Negentien brandweermannen zouden niet meer leven. ‘En ze waren in het korps met ongeveer zesenveertig man.' Klopt het dat er veel brandweermannen uit die tijd niet meer leven of ziek zijn? En om hoeveel gaat het werkelijk? Want Rieky kent niet alle verhalen. En welke rol speelt het werk hierin? Help ons de gezichten op de foto een naam en verhaal te geven. Mail: `tip insturen`.

Toon meer

Artikelen geschreven door Yvonne

donderdag 31 mei 2018

‘De uitstoot van een vliegtuig met draaiende motor bij de gate is ongezonder dan van een vliegtuig dat opstijgt’

Hoeveel ultrafijnstof stoot een vliegtuig uit? Voor ons onderzoek Overlast vliegtuigen gaan we langs bij de Universiteit  Twente. Speciaal voor ons onderzoek heeft ingenieur Jim Kok samen met zijn studenten een proefopstelling van een vliegtuigmotor klaargezet.   Hier sluiten wij onze ultrafijnstofmeter op aan.

dinsdag 29 mei 2018

Ministerie over ultrafijnstof luchtvaart: ‘We wachten onderzoek af, nu geen reden tot koerswijziging’

Er zijn geen (internationale) normen voor ultrafijnstof en op basis van de huidige kennis hierover is het volgens de minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen-Wijbenga, niet nodig om een ‘koerswijziging’ in te zetten. Zo laat het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) in een reactie weten als we hen de zorgen voorleggen die er bij bewoners en medici zijn over dit onzichtbare fijnstofdeeltje.

dinsdag 29 mei 2018

Schiphol over ultrafijnstof: ‘Geen acuut gevaar voor de gezondheid’

‘We delen de zorgen over ultrafijnstof,’ zegt André van den Berg, commercieel directeur Royal Schiphol Group. Maar het is volgens hem niet noodzakelijk om nu al maatregelen te treffen. ‘Dan lopen we vooruit op de feiten. Het is een verdachte stof, maar er is geen aanleiding om te denken dat het nu consequenties heeft op de gezondheid van mensen. Er is geen acuut gevaar.’

Toon meer

Andere teamleden

Huub Floor

Redacteur

Teun van de Keuken

Presentator televisie

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur