Yvonne Verkaik

Redacteur

Over Yvonne Verkaik

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Onderzoeken waar Yvonne aan werkt

Werk en inkomen

Doorwerken tot 67

De AOW-leeftijd gaat sinds 2013 met stapjes omhoog zodat in 2022 de leeftijd 67 jaar en 3 maanden is. Maar gaat iedereen die nieuwe grens wel werkend halen? Na de zware beroepen richten we ons nu o...

Werk en inkomen

Debat 'Werken voor je uitkering'

Iets 'terug' doen voor je bijstandsuitkering, bijvoorbeeld in de vorm van een tegenprestatie. Is dat eerlijk en nuttig? Of schieten mensen met een uitkering daar niets mee op?

Algemeen

Wie staan er op deze foto?

‘Mijn man en veel van zijn brandweercollega’s zijn al overleden aan kanker,’ zo vertelde Rieky van der Velden ons. Ze liet een foto zien uit 1996 van het hele korps van Den Bosch. Negentien brandw...

Toon meer

Artikelen geschreven door Yvonne

zaterdag 07 december 2019

Ratten in huis? Volgens de woningbouw kan dat niet, totdat een filmpje het tegendeel bewijst.

‘Het is geen muis, het is een rat, ik zweer het je,’ roept één van de bewoners van de Lingestraat in Nijmegen op een filmpje dat ze ons vlak voor de uitzending toesturen. Een hoge gil volgt.

zaterdag 07 december 2019

RIVM: ‘Rattenmeldingen significant gestegen in bijna helft van onderzochte gemeenten’

Het aantal rattenmeldingen is de afgelopen 5 jaar in een aantal gemeenten significant gestegen, dat blijkt uit onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

donderdag 05 december 2019

‘Rattenziekte’ werd Jacquo bijna fataal: ‘Neem maar afscheid’, zeiden de artsen

Dagen later blijkt dat Jacquo van Remmen de ziekte van Weil heeft opgelopen, een ziekte die onder andere door ratten op mensen wordt overgedragen.

Toon meer

Andere teamleden

Miranda Grit

Verslaggever

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

Anne Mae van Tilburg

Redacteur