Yvonne Verkaik

Redacteur

Over Yvonne Verkaik

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Onderzoeken waar Yvonne aan werkt

Werk en inkomen

Doorwerken tot 67

De AOW-leeftijd gaat sinds 2013 met stapjes omhoog zodat in 2022 de leeftijd 67 jaar en 3 maanden is. Maar gaat iedereen die nieuwe grens wel werkend halen? Na de zware beroepen richten we ons nu op omscholing. Help ons verder in dit onderzoek door het tipformulier in te vullen. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

Werk en inkomen

Debat 'Werken voor je uitkering'

Iets 'terug' doen voor je bijstandsuitkering, bijvoorbeeld in de vorm van een tegenprestatie. Is dat eerlijk en nuttig? Of schieten mensen met een uitkering daar niets mee op?

Algemeen

Wie staan er op deze foto?

‘Mijn man en veel van zijn brandweercollega’s zijn al overleden aan kanker,’ zo vertelde Rieky van der Velden ons. Ze liet een foto zien uit 1996 van het hele korps van Den Bosch. Negentien brandweermannen zouden niet meer leven. ‘En ze waren in het korps met ongeveer zesenveertig man.' Klopt het dat er veel brandweermannen uit die tijd niet meer leven of ziek zijn? En om hoeveel gaat het werkelijk? Want Rieky kent niet alle verhalen. En welke rol speelt het werk hierin? Help ons de gezichten op de foto een naam en verhaal te geven. Mail: `tip insturen`.

Toon meer

Artikelen geschreven door Yvonne

dinsdag 18 december 2018

‘Fijn dat de ramen schoon zijn, maar niemand kan je longen schoonmaken’

Op auto’s, kozijnen en zelfs binnenshuis treffen omwonenden van Tata Steel de afgelopen maanden glinsterend stof aan. Door een veranderend productieproces komen er zogenoemde grafietregens vrij bij de staalgigant, en dat zorgt voor onrust in de dorpen rond de fabriek. Bewoners beginnen – en bekostigen – nu een eigen meldpunt: stofmelder.nl.

zondag 09 december 2018

‘Je hoopt dat de overheid je beschermt tegen dit soort vervuiling’

In de afgelopen maanden hebben de bewoners van Wijk aan Zee geweten dat ze nabij zware industrie wonen. Mosterdgele stofwolken boven de fabriek van Tata Steel en zogenoemde grafietregens houden de omwonenden van de staalproducent momenteel druk bezig. ‘Ik maak mij zorgen over wat er in de lucht zit en wat ik allemaal inadem,’ vertelt inwoner Antoinette Verbrugge. ‘Het is onduidelijk hoe schadelijk dit op de lange termijn is. Een overheid moet je toch beschermen, in plaats van bewoners min of meer aan hun lot over te laten.’

dinsdag 27 november 2018

Branchevereniging Universitair Medische Centra: ‘Je kan niet in 2 jaar 60 procent meer gaan opleiden.’

Ziekenhuizen moeten ruim twee keer meer gespecialiseerd verpleegkundigen en medisch ondersteunend personeel gaan opleiden om de personeelstekorten tegen te gaan. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Capaciteitsorgaan, zij adviseren de zorgsector en de overheid. Of de tekorten binnen enkele jaren ook daadwerkelijk zijn opgelost is de vraag. ‘Dat durf ik nog niet te voorspellen’, zegt voorzitter Ernst Kuipers van de NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra).

Toon meer

Andere teamleden

Judith Meulendijks

Redacteur

Herman Vijlbrief

Verslaggever

Odette Joosten

Verslaggever