Yvonne Verkaik

Redacteur

Over Yvonne Verkaik

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Onderzoeken waar Yvonne aan werkt

Werk en inkomen

Doorwerken tot 67

De AOW-leeftijd gaat sinds 2013 met stapjes omhoog zodat in 2022 de leeftijd 67 jaar en 3 maanden is. Maar gaat iedereen die nieuwe grens wel werkend halen? Na de zware beroepen richten we ons nu op omscholing. Help ons verder in dit onderzoek door het tipformulier in te vullen. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

Werk en inkomen

Debat 'Werken voor je uitkering'

Iets 'terug' doen voor je bijstandsuitkering, bijvoorbeeld in de vorm van een tegenprestatie. Is dat eerlijk en nuttig? Of schieten mensen met een uitkering daar niets mee op?

Algemeen

Wie staan er op deze foto?

‘Mijn man en veel van zijn brandweercollega’s zijn al overleden aan kanker,’ zo vertelde Rieky van der Velden ons. Ze liet een foto zien uit 1996 van het hele korps van Den Bosch. Negentien brandweermannen zouden niet meer leven. ‘En ze waren in het korps met ongeveer zesenveertig man.' Klopt het dat er veel brandweermannen uit die tijd niet meer leven of ziek zijn? En om hoeveel gaat het werkelijk? Want Rieky kent niet alle verhalen. En welke rol speelt het werk hierin? Help ons de gezichten op de foto een naam en verhaal te geven. Mail: `tip insturen`.

Toon meer

Artikelen geschreven door Yvonne

dinsdag 13 maart 2018

‘De bewindvoerder van mijn verstandelijke beperkte zus bleek ineens haar erfgenaam te zijn’

‘Ik vind het schandalig wat hier is gebeurd.’ We zitten bij tipgever Jan aan de keukentafel. Verontwaardigd en aangedaan vertelt hij ons waarom hij ons heeft benaderd voor het onderzoek Wilsonbekwaam. Zijn zus Bep heeft haar laatste wil laten optekenen een jaar voor haar dood. En Jan staat er niet in, maar de bewindsvoerder wel.

donderdag 08 maart 2018

Kan een hoogbejaarde vrouw met beginnende dementie nog een testament tekenen?

Hoe bepaalt een notaris of iemand een handtekening onder zijn laatste wil kan zetten? Voor het onderzoek Wilsonbekwaam onderzoeken we hoe je ouderen en andere kwetsbare groepen financieel kunt beschermen. We gaan langs bij de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB)

vrijdag 02 maart 2018

Gemeente krijgt tik op vingers van rechter over verkeersbeleid rond school

Al jaren strijdt Tjeerd van den Broek – samen met andere wijkbewoners - voor een veilige verkeerssituatie rond de basisschool aan de Heyendaalseweg in Nijmegen. Veel brieven, bezwaarschriften en rapporten later krijgen zij nu gelijk van de rechter: de gemeente Nijmegen heeft haar verkeersplannen rond de school onzorgvuldig voorbereid en niet goed gemotiveerd.

Toon meer

Andere teamleden

Saskia Adriaens

Verslaggever

Sietze van Loosdregt

Redacteur

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur