Yvonne Verkaik

Redacteur

Over Yvonne Verkaik

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Onderzoeken waar Yvonne aan werkt

Werk en inkomen

Doorwerken tot 67

De AOW-leeftijd gaat sinds 2013 met stapjes omhoog zodat in 2022 de leeftijd 67 jaar en 3 maanden is. Maar gaat iedereen die nieuwe grens wel werkend halen? Na de zware beroepen richten we ons nu op omscholing. Help ons verder in dit onderzoek door het tipformulier in te vullen. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

Werk en inkomen

Debat 'Werken voor je uitkering'

Iets 'terug' doen voor je bijstandsuitkering, bijvoorbeeld in de vorm van een tegenprestatie. Is dat eerlijk en nuttig? Of schieten mensen met een uitkering daar niets mee op?

Algemeen

Wie staan er op deze foto?

‘Mijn man en veel van zijn brandweercollega’s zijn al overleden aan kanker,’ zo vertelde Rieky van der Velden ons. Ze liet een foto zien uit 1996 van het hele korps van Den Bosch. Negentien brandweermannen zouden niet meer leven. ‘En ze waren in het korps met ongeveer zesenveertig man.' Klopt het dat er veel brandweermannen uit die tijd niet meer leven of ziek zijn? En om hoeveel gaat het werkelijk? Want Rieky kent niet alle verhalen. En welke rol speelt het werk hierin? Help ons de gezichten op de foto een naam en verhaal te geven. Mail: `tip insturen`.

Toon meer

Artikelen geschreven door Yvonne

zaterdag 13 oktober 2018

Ziekteverzuim in de zorg: ‘De rek is eruit’

‘Bij ons op de afdeling is het ziekteverzuim erg hoog,’ laten verschillende IC-verpleegkundigen weten. De oorzaak is volgens hen te vinden in de toegenomen werkdruk waar we al eerder over schreven in het onderzoek Crisis in het ziekenhuis. ‘De rek is eruit en daardoor zie je dat mensen zich sneller een paar dagen ziek melden,’ vertelt een IC-verpleegkundige uit Noord-Holland.  Hoe hoog is het ziekteverzuim in de zorg eigenlijk? We gaan op zoek naar de cijfers.

zaterdag 06 oktober 2018

‘De werkdruk op de intensive care is enorm: kwaliteit en veiligheid lopen gevaar’

‘Wekelijks worden er in het ziekenhuis waar ik werk operaties afgezegd, vrijwel altijd is de reden dat er geen capaciteit is op de intensive care.’ Het is één van de reacties die we binnenkrijgen op onze recente oproep aan IC- en OK-verpleegkundigen.

woensdag 03 oktober 2018

De IC staat onder druk: 'Wat zorgt ervoor dat ik niet de handdoek in de ring gooi?'

Hoe hou je je als IC-verpleegkundige op de been in deze turbulente tijden? Een noodkreet van een verpleegkundige op de intensive care komt binnen in de mailbox van De Monitor. ‘Ik voel mij een sluitpost,’ zo schrijft hij. 

Toon meer

Andere teamleden

Thomas Mulder

Datajournalist

Nina van Nieuwkoop

Redactie

Redactie de Monitor

editor