Yvonne Verkaik

Redacteur

Over Yvonne Verkaik

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Onderzoeken waar Yvonne aan werkt

Werk en inkomen

Doorwerken tot 67

De AOW-leeftijd gaat sinds 2013 met stapjes omhoog zodat in 2022 de leeftijd 67 jaar en 3 maanden is. Maar gaat iedereen die nieuwe grens wel werkend halen? Na de zware beroepen richten we ons nu op omscholing. Help ons verder in dit onderzoek door het tipformulier in te vullen. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

Werk en inkomen

Debat 'Werken voor je uitkering'

Iets 'terug' doen voor je bijstandsuitkering, bijvoorbeeld in de vorm van een tegenprestatie. Is dat eerlijk en nuttig? Of schieten mensen met een uitkering daar niets mee op?

Algemeen

Wie staan er op deze foto?

‘Mijn man en veel van zijn brandweercollega’s zijn al overleden aan kanker,’ zo vertelde Rieky van der Velden ons. Ze liet een foto zien uit 1996 van het hele korps van Den Bosch. Negentien brandweermannen zouden niet meer leven. ‘En ze waren in het korps met ongeveer zesenveertig man.' Klopt het dat er veel brandweermannen uit die tijd niet meer leven of ziek zijn? En om hoeveel gaat het werkelijk? Want Rieky kent niet alle verhalen. En welke rol speelt het werk hierin? Help ons de gezichten op de foto een naam en verhaal te geven. Mail: `tip insturen`.

Toon meer

Artikelen geschreven door Yvonne

zaterdag 16 februari 2019

Wethouder over overlast Tata Steel: ‘Als overheid ook hand in eigen boezem steken.’

‘Wonderlijk,’ noemt wethouder Sebastian Dinjens van Velsen het dat een burger de provincie Noord-Holland erop moest wijzen dat staalbedrijf Tata Steel niet volgens vergunning werkte. ‘Het is eigenlijk bizar, je zou als overheden willen dat je het helemaal in de smiezen hebt. Maar ook overheden moeten scherp gehouden worden en gelukkig hebben we dan mondige burgers die zeggen: ‘Let eens op’,’ aldus Dinjens.

vrijdag 15 februari 2019

Gedeputeerde Tekin zegt herhaling onderzoek naar longkanker IJmond toe

‘De bewoners zijn leidend in het gezondheidsonderzoek,’ zegt Adnan Tekin, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland. Hij reageert daarmee op het pleidooi van huisarts Luc Verkouteren die zich zorgen maakt over de effecten van staalfabriek Tata Steel op de gezondheid. De huisarts pleit voor een herhaling van een gezondheidsonderzoek in de IJmond uit 2009 naar onder andere longkanker. ‘Als artsen – die ook bewoner zijn - vragen hebben, dan nemen we dat gewoon mee,’ zegt gedeputeerde Tekin nu toe. ‘Als het RIVM meent dat ze daar onderzoek naar kunnen doen dan gaan we daar gewoon onderzoek naar doen.’

woensdag 13 februari 2019

Huisarts: ‘Gezondheidsonderzoek naar longkanker in de IJmond moet herhaald worden’

Huisartsen in de regio IJmond maken zich zorgen over de gezondheid van de inwoners. Een huisarts uit Wijk aan Zee schreef ruim twee maanden geleden al een brief naar de burgemeester om zijn zorgen te uiten. En Luc Verkouteren, huisarts in IJmuiden vindt dat er nu snel gedegen onderzoek gedaan moet worden naar de gezondheid. ‘Ik denk dat de tijd van touwtrekken en afremmen nu wel een beetje voorbij moet zijn.’

Toon meer

Andere teamleden

Robbert ter Weijden

Verslaggever

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

Anne de Blok

Verslaggever