Yvonne Verkaik

Redacteur

Over Yvonne Verkaik

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Onderzoeken waar Yvonne aan werkt

Werk en inkomen

Doorwerken tot 67

De AOW-leeftijd gaat sinds 2013 met stapjes omhoog zodat in 2022 de leeftijd 67 jaar en 3 maanden is. Maar gaat iedereen die nieuwe grens wel werkend halen? Na de zware beroepen richten we ons nu op omscholing. Help ons verder in dit onderzoek door het tipformulier in te vullen. We zijn benieuwd naar jullie ervaringen.

Werk en inkomen

Debat 'Werken voor je uitkering'

Iets 'terug' doen voor je bijstandsuitkering, bijvoorbeeld in de vorm van een tegenprestatie. Is dat eerlijk en nuttig? Of schieten mensen met een uitkering daar niets mee op?

Algemeen

Wie staan er op deze foto?

‘Mijn man en veel van zijn brandweercollega’s zijn al overleden aan kanker,’ zo vertelde Rieky van der Velden ons. Ze liet een foto zien uit 1996 van het hele korps van Den Bosch. Negentien brandweermannen zouden niet meer leven. ‘En ze waren in het korps met ongeveer zesenveertig man.' Klopt het dat er veel brandweermannen uit die tijd niet meer leven of ziek zijn? En om hoeveel gaat het werkelijk? Want Rieky kent niet alle verhalen. En welke rol speelt het werk hierin? Help ons de gezichten op de foto een naam en verhaal te geven. Mail: `tip insturen`.

Toon meer

Artikelen geschreven door Yvonne

maandag 04 december 2017

‘Op mijn 53ste omgeschoold en aan het werk! Het kan dus wel!’

De tweede uitzending van het onderzoek Doorwerken tot 67 roept veel wisselende reacties op. In die uitzending onderzochten we de positie van de werkloze 55-plusser en de vraag of omscholing zin heeft voor deze groep.

zondag 03 december 2017

Jobcoach: ‘Ik hoor die vooroordelen van werkgevers niet’

In het onderzoek Doorwerken tot 67 horen we veel verhalen over de ‘mismatch’ tussen werkgevers die zitten te springen om personeel en aan de andere kant  55-plussers die – ondanks vele inspanningen – niet aan de bak komen. Eerder berichtten we in dit onderzoek al over Nettie van Steen, 57 jaar en bijna twee jaar werkloos.

zondag 03 december 2017

Werkgeversorganisatie: ‘Werkzoekende 55-plusser zo snel mogelijk omscholen’

‘Er is een enorme mismatch op de arbeidsmarkt.’ Dat zegt Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink, voorzitter/directeur van werkgeversorganisatie FME-CWM. ‘De tech-revolutie vraagt andere skills en daar hebben we veel te laat op ingespeeld. Iedereen, maar vooral de overheid.’

Toon meer

Andere teamleden

Anne de Blok

Verslaggever

Saskia Adriaens

Verslaggever

Huub Floor

Redacteur