Yvonne Verkaik

Redacteur

Over Yvonne Verkaik

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Onderzoeken waar Yvonne aan werkt

Werk en inkomen

Doorwerken tot 67

De AOW-leeftijd gaat sinds 2013 met stapjes omhoog zodat in 2022 de leeftijd 67 jaar en 3 maanden is. Maar gaat iedereen die nieuwe grens wel werkend halen? Na de zware beroepen richten we ons nu o...

Werk en inkomen

Debat 'Werken voor je uitkering'

Iets 'terug' doen voor je bijstandsuitkering, bijvoorbeeld in de vorm van een tegenprestatie. Is dat eerlijk en nuttig? Of schieten mensen met een uitkering daar niets mee op?

Algemeen

Wie staan er op deze foto?

‘Mijn man en veel van zijn brandweercollega’s zijn al overleden aan kanker,’ zo vertelde Rieky van der Velden ons. Ze liet een foto zien uit 1996 van het hele korps van Den Bosch. Negentien brandw...

Toon meer

Artikelen geschreven door Yvonne

donderdag 26 november 2020

“Negen miljoen extra? Dat is niet meer uit te leggen aan de burgers”

Een mini-samenleving voor jong en oud in een duurzaam pand, dat is het plan. Maar het kost de gemeente Het Hogeland wel een paar duiten. Volgens gemeenteraadslid Linda Visser te veel geld.

dinsdag 17 november 2020

Omwonende Floriade Almere: “We zijn een beetje murw geslagen”

Inwoners van de Almeerse Filmwijk zitten over anderhalf jaar 1e rang bij de Floriade 2022. Maar niet iedereen is daar gelukkig mee.

dinsdag 10 november 2020

Hoe een ‘verliefde’ politicus voor een financieel debacle kan zorgen

“Een podium, een evenemententerrein, een markant gebouw. Elke stad heeft wel een foto van een politicus die trots boven een maquette hangt.” Maar sommige prestigeprojecten lopen niet altijd goed af.

Toon meer

Andere teamleden

Leontien Aarnoudse

Redactie

leontien.aarnoudse@kro-ncrv.nl

Justus Cooiman

Redactie

justus.cooiman@kro-ncrv.nl

Miranda Grit

Verslaggever

miranda.grit@kro-ncrv.nl