Yvonne Verkaik

Redacteur

Over Yvonne Verkaik

Yvonne Verkaik studeerde politieke geschiedenis en cultuureducatie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar studie werkte ze voor verschillende consumentenprogramma’s, actualiteitenrubrieken en talkshows. Op de redactie van de Monitor staat ze bekend als een researcher met oog voor detail en een voorliefde voor het menselijke verhaal. Ook begeleidt ze de stages van de nieuwe journalistieke talenten. Als journalist wil ze graag begrijpen hoe de samenleving werkt en hoopt ze verandering teweeg te brengen daar waar mensen in de knel komen.

Onderzoeken waar Yvonne aan werkt

Werk en inkomen

Doorwerken tot 67

De AOW-leeftijd gaat sinds 2013 met stapjes omhoog zodat in 2022 de leeftijd 67 jaar en 3 maanden is. Maar gaat iedereen die nieuwe grens wel werkend halen? Na de zware beroepen richten we ons nu o...

Werk en inkomen

Debat 'Werken voor je uitkering'

Iets 'terug' doen voor je bijstandsuitkering, bijvoorbeeld in de vorm van een tegenprestatie. Is dat eerlijk en nuttig? Of schieten mensen met een uitkering daar niets mee op?

Algemeen

Wie staan er op deze foto?

‘Mijn man en veel van zijn brandweercollega’s zijn al overleden aan kanker,’ zo vertelde Rieky van der Velden ons. Ze liet een foto zien uit 1996 van het hele korps van Den Bosch. Negentien brandw...

Toon meer

Artikelen geschreven door Yvonne

dinsdag 19 mei 2020

“De natuur dient vooral als decor van de kassa’s van de toeristische industrie”

Economische belangen wegen op de Veluwe veel zwaarder dan de belangen van de natuur, stelt auteur en journalist Michiel Hegener.

maandag 11 mei 2020

Ondernemer bedrijfsuitjes in de natuur: “Deze crisis heeft verwoestend effect op branche”

Coronacrisis raakt recreatiesector hard. Ondernemer in bedrijfsuitjes in de natuur noemt het effect verwoestend.

zondag 03 mei 2020

“Door corona worden vakanties in een groene omgeving populair”

Door het coronavirus ziet de zomervakantie er waarschijnlijk heel anders uit dan normaal. Op de Veluwe is de hoop voor deze zomer gevestigd op de binnenlandse toerist.

Toon meer

Andere teamleden

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

Karen Geurtsen

Redacteur

karen.geurtsen@kro-ncrv.nl

Thomas Mulder

Datajournalist

thomas.mulder@kro-ncrv.nl