Thomas Mulder

Datajournalist

Over Thomas Mulder

Het oog wil ook wat en daarom hebben we Thomas Mulder in ons team. Hij is naast journalist ook ontwerper en voorziet artikelen, online producties en video’s van graphics. Daarnaast werkt Thomas ook inhoudelijk mee aan verschillende onderzoeken en daarbij zet hij innovatieve technieken in zoals geolocating en scraping. Met zijn creativiteit en multifunctionaliteit zorgt hij voor de nodige dynamiek in de dossiers.

Onderzoeken waar Thomas aan werkt

Wet-en regelgeving

Politie Online

De politie begeeft zich niet alleen op straat, maar de laatste jaren ook steeds meer online. Er worden politieberichten op internet geplaatst en wijkagenten tonen hun werk op social media zoals Twitter, Facebook en Instagram. De politie wil transparant zijn en hoopt op meer aansluiting met de samenleving. Hoe gaan agenten te werk als zij twitteren of als zij een vlog maken? Wordt altijd voldoende rekening gehouden met de privacy van mensen die via politieberichten online verschijnen?

Wet-en regelgeving

Cameratoezicht

Het is de normaalste zaak van de wereld dat je door camera’s in beeld wordt gebracht. Maar levert dat alleen maar successen op, of kun je ook onterecht in de problemen komen door camerabeelden? Wat zijn eigenlijk jouw rechten als je op beeld staat? En hoe goed worden jouw gegevens eigenlijk opgeslagen?

Toon meer

Artikelen geschreven door Thomas

woensdag 04 april 2018

Politie ontvangt 13 klachten via formulier over privacy in socialmedia-berichten

 

De politie heeft 13 klachten ontvangen via een formulier op hun website, waarmee burgers kunnen klagen over socialmedia-berichten van agenten met daarin privacygevoelige informatie.

woensdag 21 februari 2018

Nieuwe instructies voor politie bij gebruik social media-uitingen

De politie werkt aan een document met instructies voor collega’s om de beelden die zij gebruiken in hun social media-uitingen onherkenbaar en niet-herleidbaar naar personen te laten zijn.

dinsdag 13 februari 2018

‘Als er geen oplossing komt voor iemands woonprobleem, stapelen de problemen zich op’

Je kunt geen betaalbare woning vinden voor jezelf en je kinderen. Na een scheiding kun je je particuliere huurwoning niet meer betalen en nu woon je op een oude woonboot die geen verwarming heeft. Behalve jouw ‘woonprobleem’ is er eigenlijk niet zoveel met je aan de hand. Je hebt een baan en je hebt de zorg voor je kinderen goed op orde. Maar de stress loop thuis op door deze woonsituatie. Wat is dan beter vanuit het perspectief van de overheid: niets doen en kijken of jij jezelf weet te redden? Of ingrijpen en daarmee mogelijk erger voorkomen?

Toon meer

Andere teamleden

Odette Joosten

Verslaggever

Marije Rooze

Developer

Niels van Nimwegen

Verslaggever