Thomas Mulder

Datajournalist

Over Thomas Mulder

Het oog wil ook wat en daarom hebben we Thomas Mulder in ons team. Hij is naast journalist ook ontwerper en voorziet artikelen, online producties en video’s van graphics. Daarnaast werkt Thomas ook inhoudelijk mee aan verschillende onderzoeken en daarbij zet hij innovatieve technieken in zoals geolocating en scraping. Met zijn creativiteit en multifunctionaliteit zorgt hij voor de nodige dynamiek in de dossiers.

Onderzoeken waar Thomas aan werkt

Wet-en regelgeving

Politie Online

De politie begeeft zich niet alleen op straat, maar de laatste jaren ook steeds meer online. Er worden politieberichten op internet geplaatst en wijkagenten tonen hun werk op social media zoals Twitter, Facebook en Instagram. De politie wil transparant zijn en hoopt op meer aansluiting met de samenleving. Hoe gaan agenten te werk als zij twitteren of als zij een vlog maken? Wordt altijd voldoende rekening gehouden met de privacy van mensen die via politieberichten online verschijnen?

Wet-en regelgeving

Cameratoezicht

Het is de normaalste zaak van de wereld dat je door camera’s in beeld wordt gebracht. Maar levert dat alleen maar successen op, of kun je ook onterecht in de problemen komen door camerabeelden? Wat zijn eigenlijk jouw rechten als je op beeld staat? En hoe goed worden jouw gegevens eigenlijk opgeslagen?

Algemeen

Algemeen

We krijgen dagelijks veel tips binnen over uiteenlopende onderwerpen. En lang niet altijd over de onderwerpen die we momenteel onderzoeken. Ook deze tips willen we u niet onthouden. Want wellicht herkent u een verhaal, heeft u iets vergelijkbaars meegemaakt, of kunt u ons meer inzicht geven over een bepaald onderwerp. Zo kunnen we uiteindelijk met een aantal van deze tips weer een nieuw onderzoeksdossier openen. Blijf ons dus vooral tippen. Want ons onderzoek begint bij u.

Toon meer

Artikelen geschreven door Thomas

donderdag 30 augustus 2018

Wordt er voldoende gekeken naar alternatieven voor afschot ganzen?

In ons onderzoek naar ganzenschade meldt ook Susanne Kuijpers zich, namens de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland. Ze reageert op ons artikel waarin we uitleggen dat er veel landbouwschade is ontstaan door de toename van ganzen. Kuijpers maakt zich sterk voor alternatieven voor de afschot van ganzen. ‘Er worden veel te makkelijk ganzen afgeschoten om de schade terug te dringen.’

woensdag 29 augustus 2018

Jagersvereniging: ‘Beleid rondom ganzenproblematiek bizar complex’

In ons onderzoek naar ganzenschade spraken we met hobbyboer Yzbert van der Weerd. Hij verkocht zijn stuk land omdat het werd geteisterd door ganzen. Omdat het een vogelgebied is, mag er niet gejaagd worden. Maar in veel andere gebieden mag dat wèl. Hoe zit het nou? Mag je in Nederland jagen op ganzen? We komen in contact met Reinier Enzerink van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging.

dinsdag 28 augustus 2018

Hoe maak je een gebalanceerd verhaal over politiegeweld?

Hoe goed kun je politiegeweld controleren? Dat was de titel van ons eerste artikel dat we begin augustus plaatsten over een nieuw wetsvoorstel rond politiegeweld. Onmiddellijk stroomden er vele, uiteenlopende reacties binnen via onze social media-kanalen. De reacties zeggen iets over de complexiteit van dit onderwerp. Hoe ga je om met zo’n lastig onderwerp? En hoe zorg je ervoor dat je een gebalanceerd verhaal schrijft?

Toon meer

Andere teamleden

Huub Floor

Verslaggever

Odette Joosten

Verslaggever

Tessa Beijer

Online redacteur