Thomas Mulder

Datajournalist

Over Thomas Mulder

Het oog wil ook wat en daarom hebben we Thomas Mulder in ons team. Hij is naast journalist ook ontwerper en voorziet artikelen, online producties en video’s van graphics. Daarnaast werkt Thomas ook inhoudelijk mee aan verschillende onderzoeken en daarbij zet hij innovatieve technieken in zoals geolocating en scraping. Met zijn creativiteit en multifunctionaliteit zorgt hij voor de nodige dynamiek in de dossiers.

Onderzoeken waar Thomas aan werkt

Wet-en regelgeving

Politie Online

De politie begeeft zich niet alleen op straat, maar de laatste jaren ook steeds meer online. Er worden politieberichten op internet geplaatst en wijkagenten tonen hun werk op social media zoals Twitter, Facebook en Instagram. De politie wil transparant zijn en hoopt op meer aansluiting met de samenleving. Hoe gaan agenten te werk als zij twitteren of als zij een vlog maken? Wordt altijd voldoende rekening gehouden met de privacy van mensen die via politieberichten online verschijnen?

Wet-en regelgeving

Cameratoezicht

Het is de normaalste zaak van de wereld dat je door camera’s in beeld wordt gebracht. Maar levert dat alleen maar successen op, of kun je ook onterecht in de problemen komen door camerabeelden? Wat zijn eigenlijk jouw rechten als je op beeld staat? En hoe goed worden jouw gegevens eigenlijk opgeslagen?

Toon meer

Artikelen geschreven door Thomas

donderdag 21 december 2017

Minister en OM in gesprek over gebruik social media agenten

Ferdinand Grapperhaus, de minister van Justitie en Veiligheid, is met het Openbaar Ministerie (OM) in gesprek over het socialmedia-beleid van de politie. Dat meldde de bewindvoerder vandaag in een Algemeen overleg, naar aanleiding van de vragen van D66-kamerlid Monica den Boer. 

vrijdag 08 december 2017

Dementerenden en gehandicapten in de knel bij overgang naar verpleeghuis

 Kwetsbare ouderen met dementie die meer zorg nodig hebben, krijgen door een ontsporing van de wet soms minder hulp waarvoor ze ook nog eens meer moeten betalen.

vrijdag 08 december 2017

Rijk ontsloeg vorig jaar 102 medewerkers wegens schending integriteit

Volgens een jaarrapportage kregen het afgelopen jaar 102 ambtenaren van het Rijk gedwongen ontslag na ernstige schending van integriteit. Maar wat zeggen deze cijfers nu werkelijk over de integriteit en het integriteitsbeleid van de overheid?

 

Toon meer

Andere teamleden

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

Marjolein Schut

Redacteur

Yvonne Verkaik

Redacteur