Tessa Beijer

Online redacteur

Over Tessa Beijer

Tessa Beijer is het online aanspreekpunt van de redactie. Welke artikelen worden veel gelezen en waarom? Wat werkt goed op social media? Voor dat soort vragen kunnen redacteuren en verslaggevers bij haar terecht. Deze online redacteur houdt zich bezig met alles wat op het web verschijnt: van artikelen tot ‘blogs’ en van de website tot Instagram.

Onderzoeken waar Tessa aan werkt

Gezondheid en zorg

Overgewicht

De helft van de Nederlanders is te dik. Dit aantal blijft maar groeien. De zorgkosten nemen hierdoor alleen maar toe. ‘Elk pondje gaat door het mondje’, wordt vaak gezegd. Is het een kwestie van eigen schuld of zou er meer zorg moeten komen om dikke mensen te helpen?

Toon meer

Artikelen geschreven door Tessa

woensdag 13 februari 2019

‘Mijn kinderen krijgen als enige in de klas een gezonde traktatie’

‘Onze kinderen van zes en negen jaar oud zitten op een school zonder beleid op dit thema.’ Vera reageert op ons artikel over gezonde schoolkantines. ‘We proberen dit al jaren te veranderen, maar tot nu toe zonder resultaat. Het gevolg is dat we voor onze kinderen een uitzondering maken. Ze krijgen een eigen gezonde traktatie en laten het snoep staan. Vervelend dat het zo moet, maar het is de enige kans op minder snoepmomenten.’

maandag 11 februari 2019

Gezonder aanbod eten in scholen en ziekenhuizen: ‘Vreselijke betutteling. Ik mag toch wel af en toe een balletje?’

Veel mensen die we spreken in ons onderzoek naar overgewicht vinden het een goed idee om een gezond voedselaanbod te faciliteren, maar er is ook kritiek. Want als het om eten gaat, houden we het heft graag in eigen hand.

zaterdag 09 februari 2019

‘Met een hongergevoel een tankstation inlopen, is vragen om problemen’

Het beroep van Lex helpt niet mee. Als vrachtwagenchauffeur van gevaarlijke stoffen zit hij veel op de weg. ‘Ik werk twaalf uur op, twaalf uur af.’ Hoe lastig is het om dan gezond te eten? ‘Vooral ‘s nachts tussen twee en vijf is het lastig, dan kan ik de snacks bij het pompstation moeilijk laten staan.’

Toon meer

Andere teamleden

Redactie de Monitor

editor

Yvonne Verkaik

Redacteur

Herman Vijlbrief

Verslaggever