Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

Over Stephanie Sint Nicolaas

Stephanie Sint Nicolaas voltooide na een bachelorstudie geschiedenis een master Journalistiek en Nieuwe Media. Ze werkte voor zowel radio (Radio 1) als voor verschillende journalistieke televisieprogramma's (Knevel en van den Brink, Rondom 10, Debat op 2, Altijd Wat). In haar vrije tijd fotografeert ze graag en net als in haar redactiewerk is het doel om bijzondere verhalen van mensen in beeld te brengen. Voor De Monitor deed ze research, en filmt en monteert ze nu video's voor social media.

Onderzoeken waar Stephanie aan werkt

Werk en inkomen

Debat 'Werken voor je uitkering'

Iets 'terug' doen voor je bijstandsuitkering, bijvoorbeeld in de vorm van een tegenprestatie. Is dat eerlijk en nuttig? Of schieten mensen met een uitkering daar niets mee op?

Werk en inkomen

Flexwerk

Flexwerk neemt steeds vaker de plaats in van de ouderwetse vaste baan. Is dat een goede ontwikkeling? Of ondermijnen we hiermee de rechten van een groeiende groep Nederlanders?

Werk en inkomen

Debat arbeidsmarkt

Het Monitor Debat is een nieuw tv-programma van de makers van De Monitor. In aanloop naar de landelijke verkiezingen discussiëren we iedere week met jou over maatschappelijke thema’s. Het eerste debat gaat over de flexibele arbeidsmarkt.

Toon meer

Artikelen geschreven door Stephanie

woensdag 21 november 2018

‘Ik heb gehuild van onmacht toen de gemeente mij niet wilde helpen’

‘Met angst en beven zie ik onze derde winter in een stacaravan aankomen. In mijn beleving heb ik alles gedaan om aan een ‘normaal’ huis te komen, maar als werkende vader, zonder psychische problemen, verslavingen of schulden wordt je niet geholpen.’ Een noodkreet, zoals we die in ons onderzoek Huurdersproblemen, steeds vaker krijgen. Vooral alleenstaande ouders lopen tegen tegenstrijdige regels aan, die het moeilijk maken een woning te vinden.

woensdag 29 augustus 2018

Monitor Meeting over ouderenzorg. Meld u aan!

 De Monitor organiseert in samenwerking met Forum Zoetermeer op woensdag 27 juni de Monitor Meeting: 'Doorbehandelen of niet? Gesprekken over ouderenzorg.' Deskundigen, medische experts en betrokkenen praten over behandelen van ouderen op hoge leeftijd. Wat zijn de opties? Operaties liggen voor de hand, maar is dat ook altijd de beste keuze? Hoe ver moeten we gaan met behandelen in de laatste fase van het leven? 

zondag 13 mei 2018

Wat ziet de toezichtscamera die recht mijn woonkamer in kijkt?

Je ontdekt dat er een camera die toeziet op de openbare orde récht tegenover de woonkamer van jouw pas gekochte huis hangt. Wat doe je dan? Het is geen hypothetische situatie, want het gaat over mij. En over mijn huis. Ik heb net een woning gekoccht aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht als ik ontdek dat er recht tegenover de plek waar ik straks op de bank zit, een 360 graden-camera staat opgesteld. Wat kan die camera eigenlijk allemaal zien? En wáárom hangt ‘ie er?

Toon meer

Andere teamleden

Judith Meulendijks

Redacteur

Anne de Blok

Verslaggever

Niels van Nimwegen

Verslaggever