Silvia Geurts

Redacteur

Over Silvia Geurts

Silvia Geurts is een fanatieke researcher met oog voor kleine verhalen met grote gevolgen. Als verdwaalde Limburger in de Randstad zoekt ze verhalen die tot ver buiten de A10 reiken. Als onderdeel van haar master journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam werkt ze bij De Monitor mee aan een uitzending over Verzakte Huizen, met een focus op het aardbevingsgebied Groningen.

Onderzoeken waar Silvia aan werkt

Wonen en leefomgeving

Heel Holland Zakt

Ons nieuws dat één miljoen Nederlandse huizen dreigen te verzakken, heeft nogal wat teweeg gebracht. Bij het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) komen sindsdien dagelijks tientallen ...

Gezondheid en zorg

Mantelzorg

Volgens de laatste cijfers van het Sociaal Cultureel Planbureau zijn er maar liefst vier miljoen mantelzorgers, die zorgen voor hun familieleden, buren of vrienden. Ondertussen worden we steeds oud...

Gezondheid en zorg

Spoedzorg

Het zijn bizarre tijden voor ons zorgpersoneel. We willen graag weten hoe het nu gaat met de mensen die de boel draaiende houden tijdens de strijd tegen het coronavirus.

Toon meer

Artikelen geschreven door Silvia

maandag 30 maart 2020

Verpleegkundige over haar eerste week op de corona-afdeling: “Ineens krijgt corona een gezicht”

In deze video blikt verpleegkundige Linda terug op haar eerste week op de corona-afdeling. Wat heeft ze zoal meegemaakt? En hoe houdt ze zich staande?

donderdag 26 maart 2020

Zorgen mantelzorger over vader in verzorgingshuis: “Hij zwakt af, hij zakt weg”

Duizenden mantelzorgers kunnen niet meer op bezoek bij hun vader, geliefde of zus in het verpleeghuis. Ook Bas ’t Hart kan niet langer op bezoek bij zijn 83-jarige vader. "Het leven is leeg."

woensdag 25 maart 2020

Verpleegkundige Linda werkt op de corona-afdeling: “Ik zie de angst bij die mensen"

De komende weken volgen we enkele artsen en verpleegkundigen in de vorm van een (video)dagboek. Hoe houden zij zich staande in de coronacrisis?

Toon meer

Andere teamleden

Mijke van Wijk

Redactie

mijke.vanwijk@kro-ncrv.nl

Neeltje Bollen

Verslaggever

neeltje.bollen@kro-ncrv.nl

Odette Joosten

Verslaggever

odette.joosten@kro-ncrv.nl