Silvia Geurts

Redacteur

Over Silvia Geurts

Silvia Geurts is een fanatieke researcher met oog voor kleine verhalen met grote gevolgen. Als verdwaalde Limburger in de Randstad zoekt ze verhalen die tot ver buiten de A10 reiken. Als onderdeel van haar master journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam werkte ze bij De Monitor mee aan een uitzending over Verzakte Huizen, met een focus op het aardbevingsgebied Groningen, en een uitzending over zwerfplastic. Daarna kwam ze terug als redacteur en startte ze o.a. een onderzoek naar de krimpende sociale huurvoorraad van Rotterdam.

Onderzoeken waar Silvia aan werkt

Wonen en leefomgeving

Heel Holland Zakt

Ons nieuws dat één miljoen Nederlandse huizen dreigen te verzakken, heeft nogal wat teweeg gebracht. Bij het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) komen sindsdien dagelijks tientallen ...

Gezondheid en zorg

Mantelzorg

Zorg rondom ouderen thuis wordt zoveel mogelijk afgeschaald om de kans op besmetting met het coronavirus te voorkomen en capaciteit vrij te maken voor noodzakelijke zorg. Wat zijn de gevolgen?

Gezondheid en zorg

Spoedzorg

Het zijn bizarre tijden voor ons zorgpersoneel. We willen graag weten hoe het nu gaat met de mensen die de boel draaiende houden tijdens de strijd tegen het coronavirus.

Toon meer

Artikelen geschreven door Silvia

maandag 25 mei 2020

Theaterwereld zit met oproep ‘Bewaar je ticket’ in de maag: “Een gedrocht aan administratie”

Nederlandse theaters roepen hun publiek op tickets voor geannuleerde voorstellingen in te ruilen voor een voucher. De regeling blijkt te zorgen voor een administratieve chaos.

zondag 24 mei 2020

Theaterdirecteur over versoepeling maatregelen: “Welke malloot heeft dit geadviseerd?”

Tineke Maas is theaterdirecteur van een van de best lopende theaters van het land. Toch dreigt ook voor de Goudse Schouwburg faillissement als steun uitblijft. "Dan is het klaar."

vrijdag 22 mei 2020

Theaterproducent ziet kansen in kindervoorstellingen: “Die hoeven geen afstand te houden”

Dat het komende theaterseizoen er heel anders uit zal zien dan we gewend zijn is wel duidelijk. Maar een heel programma vol kindervoorstellingen? Theaterproducent Michael van Hoorne denkt dat het kan.

Toon meer

Andere teamleden

Teun van de Keuken

Presentator televisie

demonitor@kro-ncrv.nl

Marjolein Schut

Redacteur

marjolein.schut@kro-ncrv.nl

Saskia Adriaens

Verslaggever

saskia.adriaens@kro-ncrv.nl