Silvia Geurts

Redacteur

Over Silvia Geurts

Silvia Geurts is een fanatieke researcher met oog voor kleine verhalen met grote gevolgen. Als verdwaalde Limburger in de Randstad zoekt ze verhalen die tot ver buiten de A10 reiken. Als onderdeel van haar master journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam werkte ze bij De Monitor mee aan een uitzending over Verzakte Huizen, met een focus op het aardbevingsgebied Groningen, en een uitzending over zwerfplastic. Daarna kwam ze terug als redacteur en startte ze o.a. een onderzoek naar de krimpende sociale huurvoorraad van Rotterdam.

Onderzoeken waar Silvia aan werkt

Wonen en leefomgeving

Heel Holland Zakt

Ons nieuws dat één miljoen Nederlandse huizen dreigen te verzakken, heeft nogal wat teweeg gebracht. Bij het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) komen sindsdien dagelijks tientallen ...

Gezondheid en zorg

Mantelzorg

Zorg rondom ouderen thuis wordt zoveel mogelijk afgeschaald om de kans op besmetting met het coronavirus te voorkomen en capaciteit vrij te maken voor noodzakelijke zorg. Wat zijn de gevolgen?

Gezondheid en zorg

Spoedzorg

Het zijn bizarre tijden voor ons zorgpersoneel. We willen graag weten hoe het nu gaat met de mensen die de boel draaiende houden tijdens de strijd tegen het coronavirus.

Toon meer

Artikelen geschreven door Silvia

dinsdag 22 september 2020

Waarom de eigenaar van vervuilde grond vaak opdraait voor de schoonmaakkosten (ook al is hij onschuldig)

Milieuadvocaat Janina Hamann vindt het niet eerlijk dat een verhuurder verantwoordelijk kan worden gehouden voor de troep die een huurder achterlaat. “Vaak is het niet uit te leggen.”

zondag 20 september 2020

Zorgen om lekkende gifvaten Doetinchem: “Wat als het ook in onze grond zit?”

Roelof woont naast het bedrijventerrein in Doetinchem waar 1.300 vaten met PFAS-houdend brandblusschuim staan. De vaten zijn lek, het gif trekt in de grond. “Wat als het ook in onze grond zit?”

donderdag 10 september 2020

Waarom we nog steeds onze brandblussers vullen met schadelijk schuim

Brandblussers die over datum zijn moeten gerecycled worden als klein chemisch afval. Je brengt ze naar de milieustraat of geeft ze mee aan een afvalverwerkingsbedrijf. Maar wat gebeurt er daarna mee?

Toon meer

Andere teamleden

Odette Joosten

Verslaggever

odette.joosten@kro-ncrv.nl

Anne Mae van Tilburg

Redacteur

Annemae.vantilburg@kro-ncrv.nl

Leontien Aarnoudse

Redactie

leontien.aarnoudse@kro-ncrv.nl