Silvia Geurts

Redacteur

Over Silvia Geurts

Silvia Geurts is een fanatieke researcher met oog voor kleine verhalen met grote gevolgen. Als verdwaalde Limburger in de Randstad zoekt ze verhalen die tot ver buiten de A10 reiken. Als onderdeel van haar master journalistiek aan de Universiteit van Amsterdam werkte ze bij De Monitor mee aan een uitzending over Verzakte Huizen, met een focus op het aardbevingsgebied Groningen, en een uitzending over zwerfplastic. Daarna kwam ze terug als redacteur en startte ze o.a. een onderzoek naar de krimpende sociale huurvoorraad van Rotterdam.

Onderzoeken waar Silvia aan werkt

Wonen en leefomgeving

Heel Holland Zakt

Ons nieuws dat één miljoen Nederlandse huizen dreigen te verzakken, heeft nogal wat teweeg gebracht. Bij het Kenniscentrum Aanpak Funderingsproblematiek (KCAF) komen sindsdien dagelijks tientallen ...

Gezondheid en zorg

Mantelzorg

Zorg rondom ouderen thuis wordt zoveel mogelijk afgeschaald om de kans op besmetting met het coronavirus te voorkomen en capaciteit vrij te maken voor noodzakelijke zorg. Wat zijn de gevolgen?

Gezondheid en zorg

Spoedzorg

Het zijn bizarre tijden voor ons zorgpersoneel. We willen graag weten hoe het nu gaat met de mensen die de boel draaiende houden tijdens de strijd tegen het coronavirus.

Toon meer

Artikelen geschreven door Silvia

zaterdag 28 november 2020

Openbare informatie over verontreinigde grond “niet waterdicht”

Hoe kan het dat verontreinigde grond na sanering soms alsnog ernstig vervuild is? Volgens bodemdeskundige Sjesco Heuberger valt of staat iedere sanering met gedegen historisch onderzoek.

dinsdag 24 november 2020

Wonen op een oude afvalstortplaats? Volgens deze bodemspecialist kan dat prima

Wonen op een oude afvaldumpplaats, langs het spoor of op de plek waar vroeger een benzinestation stond? Volgens Stefan Wemmenhove, specialist in ontwikkelen op verontreinigde grond, kan het best.

donderdag 19 november 2020

Fotograaf bezoekt giflocaties door de jaren heen: van chemische dumpplaats naar nette vinexwijk

Gasfabrieken, sloperijen, stortplaatsen. Fotograaf Wout Berger bezocht in 1990 honderden sterk vervuilde locaties. 25 jaar later keerde hij terug om te zien wat er van de giflocaties geworden is.

Toon meer

Andere teamleden

Anne Mae van Tilburg

Redacteur

Annemae.vantilburg@kro-ncrv.nl

Miranda Grit

Verslaggever

miranda.grit@kro-ncrv.nl

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl