Sietze van Loosdregt

Redacteur

Over Sietze van Loosdregt

Sietze van Loosdregt komt van het platteland. En dat zie je terug zijn werk. Zo maakte hij voor De Monitor uitzendingen over megastallen, de Q-koorts en windmolens. Maar ook over sociaal maatschappelijke thema’s als het onderwijs en de sociale dienst. Hij begon zijn werk in Hilversum bij het actualiteitenprogramma Netwerk, en werkte daarna onder meer voor de discussieprogramma’s Rondom 10 en Debat op 2.

Onderzoeken waar Sietze aan werkt

Onderwijs

Eindexamens

Wie een goede middelbare school zoekt heeft hem zo gevonden. Want alle schoolprestaties worden bijgehouden. Vooral het slagingspercentage speelt een grote rol. Maar wat zegt dat cijfer? Is een school waar iedereen het examen haalt ook meteen een goede school? Of proberen scholen met trucs het aantal geslaagden zo hoog mogelijk te houden?

Natuur en milieu

Megastallen

De intensieve veehouderij staat steeds meer ter discussie. Omwonenden van megastallen maken zich druk om de uitstoot van fijnstof en stank. Wat zijn de gevolgen daarvan voor hun gezondheid? En wat kunnen boeren doen om te voorkomen dat hun buren ziek worden?

Gezondheid en zorg

De ziekte van Lyme

Wie wil weten of hij een bepaalde aandoening heeft, is tegenwoordig niet meer afhankelijk van de huisarts, maar kan het heft in eigen hand nemen. Zo zijn op internet en bij de drogist tal van medische zelftests te vinden, of kan bloed opgestuurd worden naar een commercieel laboratorium. Bij vermoedens van de ziekte van Lyme bijvoorbeeld. Maar hoe betrouwbaar zijn deze doe-het-zelf-tests?

Toon meer

Artikelen geschreven door Sietze

dinsdag 05 februari 2019

Waarom zoveel gevangenen opnieuw in de fout gaan: tien oorzaken van recidive

Bijna de helft van de ex-gedetineerden (47 procent) gaat binnen 2 jaar opnieuw in de fout. Hoe komt dat? En vooral: Is het te voorkomen? Dat onderzoeken we in ons onderzoek Tweede kans voor gedetineerden. Er is nog aardig wat ruimte voor verbetering, zo blijkt als we de tien belangrijkste factoren op een rij zetten.

vrijdag 01 februari 2019

Gevangenisstraf vergroot vaak kans op recidive

Een belangrijk doel van straffen is dat we herhaling van wangedrag willen voorkomen. Met het opsluiten van criminelen hopen we (onder meer) dat ze niet nog een keer in de fout gaan. Toch zorgt gevangenisstraf vaak voor het omgekeerde effect. Hoe zit dat?

maandag 21 januari 2019

Plan kernenergie VVD ‘zo dood als een dodo’

Is het plan van de VVD om kernenergie nieuw leven in te blazen te realiseren vóór 2030, oftewel: kan het als alternatief dienen voor de klimaatplannen die nu voorliggen? Nee, stelt PvdA-Kamerlid William Moorlag. De VVD mag in onze uitzending stellen drie scenario’s voor kernenergie concreet uit te werken, Moorlag blijft erbij dat het plan niet meer dan een ‘CO2-ballon’ is.

Toon meer

Andere teamleden

Karlijn Vernooij

Redacteur

Merel Driessen

Redacteur

Alje Kamphuis

Verslaggever