Sietze van Loosdregt

Redacteur

Over Sietze van Loosdregt

Sietze van Loosdregt komt van het platteland. En dat zie je terug zijn werk. Zo maakte hij voor De Monitor uitzendingen over megastallen, de Q-koorts en windmolens. Maar ook over sociaal maatschappelijke thema’s als het onderwijs en de sociale dienst. Hij begon zijn werk in Hilversum bij het actualiteitenprogramma Netwerk, en werkte daarna onder meer voor de discussieprogramma’s Rondom 10 en Debat op 2.

Onderzoeken waar Sietze aan werkt

Onderwijs

Eindexamens

Wie een goede middelbare school zoekt heeft hem zo gevonden. Want alle schoolprestaties worden bijgehouden. Vooral het slagingspercentage speelt een grote rol. Maar wat zegt dat cijfer? Is een school waar iedereen het examen haalt ook meteen een goede school? Of proberen scholen met trucs het aantal geslaagden zo hoog mogelijk te houden?

Natuur en milieu

Megastallen

De intensieve veehouderij staat steeds meer ter discussie. Omwonenden van megastallen maken zich druk om de uitstoot van fijnstof en stank. Wat zijn de gevolgen daarvan voor hun gezondheid? En wat kunnen boeren doen om te voorkomen dat hun buren ziek worden?

Gezondheid en zorg

De ziekte van Lyme

Wie wil weten of hij een bepaalde aandoening heeft, is tegenwoordig niet meer afhankelijk van de huisarts, maar kan het heft in eigen hand nemen. Zo zijn op internet en bij de drogist tal van medische zelftests te vinden, of kan bloed opgestuurd worden naar een commercieel laboratorium. Bij vermoedens van de ziekte van Lyme bijvoorbeeld. Maar hoe betrouwbaar zijn deze doe-het-zelf-tests?

Toon meer

Artikelen geschreven door Sietze

zondag 15 april 2018

‘Dreiging gevangenisstraf maakt weinig indruk op appende automobilist’

Verkeerspsycholoog Gerard Tertoolen gelooft niet dat een hoge straf op appen achter het stuur zal voorkomen dat chauffeurs hun telefoon tijdens het rijden gebruiken. ‘Als men het idee heeft het bijna altijd ongestraft te kunnen doen, gaat de dreiging van een hogere straf nauwelijks helpen.’ We spreken Tertoolen voor ons onderzoek naar Verkeersveiligheid.

dinsdag 10 april 2018

Twee jaar gevangenis voor appen achter het stuur: Is dat realistisch?

Het is een maatschappelijk breed gedragen ongenoegen: de volgens velen te lage straffen die roekeloze chauffeurs krijgen opgelegd. Tegelijkertijd neemt meer dan de helft van ons tijdens het rijden regelmatig de telefoon ter hand. Dat is net zo goed roekeloos, stelt minister Grapperhaus (Veiligheid en Justitie), en hij wil het bestraffen met maximaal twee jaar gevangenis. Hoe realistisch is dat?

dinsdag 03 april 2018

‘De missie van Avatar zal moeten uitmonden in wereldvrede'

Een bekende klacht over Avatar is dat de organisatie er een agressieve wervingscampagne op na zou houden. Is dat zo? Als we het Wizard-cursusmateriaal erop na slaan, zou je denken dat het het vooral de bedoeling is vrienden te maken. Met als doel ze uiteindelijk te overtuigen een training te volgen. 

Toon meer

Andere teamleden

Laura Das

Redactie

Saskia Adriaens

Verslaggever

Eva Kiemeney

Redacteur