Sietze van Loosdregt

Redacteur

Over Sietze van Loosdregt

Sietze van Loosdregt komt van het platteland. En dat zie je terug zijn werk. Zo maakte hij voor De Monitor uitzendingen over megastallen, de Q-koorts en windmolens. Maar ook over sociaal maatschappelijke thema’s als het onderwijs en de sociale dienst. Hij begon zijn werk in Hilversum bij het actualiteitenprogramma Netwerk, en werkte daarna onder meer voor de discussieprogramma’s Rondom 10 en Debat op 2.

Onderzoeken waar Sietze aan werkt

Onderwijs

Eindexamens

Wie een goede middelbare school zoekt heeft hem zo gevonden. Want alle schoolprestaties worden bijgehouden. Vooral het slagingspercentage speelt een grote rol. Maar wat zegt dat cijfer? Is een school waar iedereen het examen haalt ook meteen een goede school? Of proberen scholen met trucs het aantal geslaagden zo hoog mogelijk te houden?

Natuur en milieu

Megastallen

De intensieve veehouderij staat steeds meer ter discussie. Omwonenden van megastallen maken zich druk om de uitstoot van fijnstof en stank. Wat zijn de gevolgen daarvan voor hun gezondheid? En wat kunnen boeren doen om te voorkomen dat hun buren ziek worden?

Gezondheid en zorg

De ziekte van Lyme

Wie wil weten of hij een bepaalde aandoening heeft, is tegenwoordig niet meer afhankelijk van de huisarts, maar kan het heft in eigen hand nemen. Zo zijn op internet en bij de drogist tal van medische zelftests te vinden, of kan bloed opgestuurd worden naar een commercieel laboratorium. Bij vermoedens van de ziekte van Lyme bijvoorbeeld. Maar hoe betrouwbaar zijn deze doe-het-zelf-tests?

Toon meer

Artikelen geschreven door Sietze

zondag 14 januari 2018

Wat de reguliere school niet kan, lukt de particuliere soms wel

In onze komende uitzending over passend onderwijs vragen we ons af in hoeverre particuliere scholen een oplossing kunnen zijn voor leerlingen die zich niet thuis voelen of zelfs vastlopen op een reguliere school. We zijn nog op zoek naar mensen die hier ervaring mee hebben. Werk jij op een particuliere school en wil je ons meer vertellen over jullie werkwijze? Of heb jij als ouder ervaring met het particulier onderwijs? Reageer dan via het tipformulier.

dinsdag 09 januari 2018

De grootste verschillen tussen ‘streng’ regulier en 'vrij' particulier onderwijs

Eerder schreven we dat de eisen waar particuliere scholen aan moeten voldoen een stuk minder streng zijn dan die van reguliere, door de overheid betaalde scholen. Toch voldoen zij vaak wel aan de leerplicht. Voor ons onderzoek naar passend onderwijs willen wij weten aan welke eisen zij daarvoor moeten voldoen. En hoe weet je als ouder of je kind goed zit?

maandag 11 december 2017

Welk onderwerp wil jij zien in het nieuwe seizoen?

Welk onderwerp moeten we volgens jou onderzoeken in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen? Zijn er bijvoorbeeld voldoende betaalbare woningen te vinden in jouw gemeente? Of worden onveilige verkeerssituaties maar niet aangepakt? Blijven ouderen in de kou staan? 

Toon meer

Andere teamleden

Niels van Nimwegen

Verslaggever

Willeke Tersteeg

Verslaggever

Odette Joosten

Verslaggever