Saskia Adriaens

Verslaggever

Over Saskia Adriaens

'Ogen openen en gedachten kantelen’, dat is de grootste drijfveer van Saskia Adriaens. De eerste jaren na haar studie journalistiek heeft zij als freelancer voor multiculturele televisie (MTNL) gewerkt en geschreven voor diverse media zoals kranten, Opzij en Oneworld. Tien jaar geleden alweer is zij begonnen bij de publieke omroep. Als verslaggever heeft ze reportages gemaakt in binnen- en buitenland, voor onder andere de actualiteitenrubriek Netwerk, Altijd Wat, Brandpunt Profiel, Kruispunt en sinds 2015 voor De Monitor. Vooral sociaal-maatschappelijke onderwerpen zoals de multiculturele samenleving, vluchtelingenproblematiek, vrouwenrechten, onderwijs en opvoeding hebben haar interesse. Maar zoals Einstein ook al zei: ‘Ik heb geen speciaal talent, ik ben vooral razend nieuwsgierig!’

Artikelen geschreven door Saskia

donderdag 07 december 2017

‘Onze dochter heeft een onderwijsachterstand opgelopen’

Reacties op artikelen over democratische school. Van heel negatief tot erg enthousiast. Sommige ouders zien een pedagogisch onveilig klimaat en onderwijsachterstand. Anderen zien juist dat hun kind er goed bij gedijt.

vrijdag 01 december 2017

Leerlingen die ziek thuis zitten, blijven vaak onder de radar

Leerlingen die niet naar school vanwege (landurige) ziekte worden niet geregistreerd als thuiszitter. Blijven zij niet te veel onder de radar nu?

donderdag 30 november 2017

‘Op een democratische school moet je je kind durven los te laten’

Op bezoek bij de democratische school Life! in Landsmeer. Voor veel drop-outs in het reguliere onderwijs een oplossing om thuiszitten te voorkomen.

Toon meer

Andere teamleden

Karlijn Vernooij

Redacteur

Judith Meulendijks

Redacteur

Odette Joosten

Verslaggever