Ronald Sistermans

Verslaggever

Onderzoeken waar Ronald aan werkt

Verkeer en vervoer

Verkeersveiligheid

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in Nederland. Het aantal ernstig gewonden en het aantal doden in het verkeer is de laatste jaren gestegen. Burgers, gemeenten en deskundigen roepen dat er weer meer gehandhaafd moet worden. De meeste ongevallen komen door te hard rijden, alcoholgebruik en afleiding (mobiele telefoon). Zou meer handhaving leiden tot minder slachtoffers in het verkeer? En zo ja waarom gebeurt dat dan niet meer? Het aantal bekeuringen daalde van 9,6 miljoen in 2007 naar 6,6 miljoen in 2015. Het aantal staandehoudingen is van 1,5 miljoen in 2007 gedaald naar 250.000 in 2015.

Toon meer

Artikelen geschreven door Ronald

woensdag 09 mei 2018

Slachtoffer verkeersongeluk: ‘Terwijl hij appte naar zijn moeder, knalde hij op mijn auto’

 Een kort appje achter het stuur naar zijn moeder was genoeg voor een kop-staartbotsing. Een jonge automobilist die tijdens het rijden met zijn mobiel in de weer was, knalde tegen de auto van Iris Aalbers waardoor ze tot op de dag van vandaag met rugklachten loopt. ‘Er is echt een mentaliteitsverandering nodig, maar of je dat bereikt met een gevangenisstraf zoals de minister dat wil, dat geloof ik niet.’

donderdag 05 april 2018

Is de verkeershufter te stoppen?

Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) wil korte metten maken met automobilisten die een gevaar zijn op de weg. Door vooral strenger te straffen wil de bewindsman een einde maken aan de aanhoudende stijging van het aantal verkeersslachtoffers in Nederland.

dinsdag 27 maart 2018

Democratische school De Ruimte reageert op onderzoek De Monitor

Na herhaaldelijk verzoek reageert De Ruimte uiteindelijk op ons onderzoek over de rol van Avatar in het Democratisch onderwijs. De grootste democratische school van Nederland geeft toe dat een deel van het personeel Avatar-cursussen heeft gevolgd, maar stelt dat het gedachtengoed van de sekte-achtige organisatie geen onderdeel is van het onderwijs.

Toon meer

Andere teamleden

Saskia Adriaens

Verslaggever

Karlijn Vernooij

Redacteur

Eva Kiemeney

Redacteur