Ronald Sistermans

Verslaggever

Onderzoeken waar Ronald aan werkt

Onderwijs

Onderwijs

Machteloze ouders, overwerkte leraren en bezorgde orthopedagogen. We krijgen tips uit alle hoeken sinds we ons dossier Onderwijs weer hebben geopend en onderzoeken of het passend onderwijs wel goed uitpakt voor die leerlingen die extra ondersteuning nodig hebben. 

Verkeer en vervoer

Verkeersveiligheid

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in Nederland. Het aantal ernstig gewonden en het aantal doden in het verkeer is de laatste jaren gestegen. Burgers, gemeenten en deskundigen roepen dat er weer meer gehandhaafd moet worden. De meeste ongevallen komen door te hard rijden, alcoholgebruik en afleiding (mobiele telefoon). Zou meer handhaving leiden tot minder slachtoffers in het verkeer? En zo ja waarom gebeurt dat dan niet meer? Het aantal bekeuringen daalde van 9,6 miljoen in 2007 naar 6,6 miljoen in 2015. Het aantal staandehoudingen is van 1,5 miljoen in 2007 gedaald naar 250.000 in 2015.

Toon meer

Artikelen geschreven door Ronald

donderdag 05 april 2018

Is de verkeershufter te stoppen?

Minister Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) wil korte metten maken met automobilisten die een gevaar zijn op de weg. Door vooral strenger te straffen wil de bewindsman een einde maken aan de aanhoudende stijging van het aantal verkeersslachtoffers in Nederland.

dinsdag 27 maart 2018

Democratische school De Ruimte reageert op onderzoek De Monitor

Na herhaaldelijk verzoek reageert De Ruimte uiteindelijk op ons onderzoek over de rol van Avatar in het Democratisch onderwijs. De grootste democratische school van Nederland geeft toe dat een deel van het personeel Avatar-cursussen heeft gevolgd, maar stelt dat het gedachtengoed van de sekte-achtige organisatie geen onderdeel is van het onderwijs.

woensdag 14 februari 2018

School Teun van de Keuken officieel aangemeld bij ministerie

 De handen gingen even de lucht in nadat de brief van het ministerie van Onderwijs (OCW) op de deurmat viel, vier dagen na de uitzending over particuliere scholen. De brief bevestigt dat de particuliere basisschool “De Vluchtheuvel” van Teun van de Keuken nu officieel is aangemeld bij het Ministerie van OCW.  

 

 

Toon meer

Andere teamleden

Iris Verhoeven

Redacteur

Anne Mae van Tilburg

Redactie

Redactie de Monitor

editor