Robbert ter Weijden

Verslaggever

Over Robbert ter Weijden

Verslaggever Robbert ter Weijden (1964) rondde in 1990 zijn studie Communicatiewetenschap aan de UvA af. Zes jaar later trad hij in dienst bij de NCRV, een voorloper van KRO-NCRV. Hij was na actualiteitenrubriek Netwerk betrokken bij het opzetten van Altijd Wat en De Monitor, en stond mede aan de wieg van het online platform Brandpunt+. Is geïnteresseerd in welke gevolgen onze complexe samenleving heeft voor gewone mensen.

Onderzoeken waar Robbert aan werkt

Veiligheid en handhaving

Gegijzeld door de overheid

Wie de boetes die worden geïnd door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) niet betaalt kan flink in de problemen komen. Het gaat onder meer om verkeersboetes voor te snel rijden en het ...

Gezondheid en zorg

Cosmetische producten

Persoonlijke verzorging vinden we belangrijk. En als het even kan, willen we er graag mooier, slanker en jonger uitzien dan we zijn. Daar spelen fabrikanten van cosmetische producten handig op in. ...

Wonen en leefomgeving

Woonproblemen

Leidt de hoge woningnood tot dakloosheid?

Toon meer

Artikelen geschreven door Robbert

donderdag 11 juni 2020

Is dit de Nederlandse George Floyd? Zijn broer denkt van wel

Op 14 maart 2020 komt Tomy Holten in een cellencomplex in Zwolle om het leven kort nadat hij was aangehouden door de politie. Is hij een voorbeeld van onnodig politiegeweld gericht op minderheden?

donderdag 04 juni 2020

Mantelzorgers in de knel door corona: “Ik raak hier aardig van in de war en ben binnenkort waarschijnlijk werkloos”

Hoe vergaat het mantelzorgers tijdens deze corona-uitbraak? Kunnen zij de zorg geven die ze gewend zijn te geven? Hebben ze voldoende beschermingsmiddelen en is het nog wel te combineren met werk?

donderdag 28 mei 2020

Angst en teleurstelling onder mantelzorgers: “Waarom kregen zij zo laat pas mondkapjes?”

Ze zien zichzelf weleens als een vergeten groep in deze coronacrisis; de mantelzorgers. Een gevoel van angst en teleurstelling overheerst. Zeker onder hen die het combineren met werk.

Toon meer

Andere teamleden

Thijs Boelens

Verslaggever

Thijs.boelens@kro-ncrv.nl

Neeltje Bollen

Verslaggever

neeltje.bollen@kro-ncrv.nl

Leontien Aarnoudse

Redactie

leontien.aarnoudse@kro-ncrv.nl