Robbert ter Weijden

Verslaggever

Over Robbert ter Weijden

Verslaggever Robbert ter Weijden (1964) rondde in 1990 zijn studie Communicatiewetenschap aan de UvA af. Zes jaar later trad hij in dienst bij de NCRV, een voorloper van KRO-NCRV. Hij was na actualiteitenrubriek Netwerk betrokken bij het opzetten van Altijd Wat en De Monitor, en stond mede aan de wieg van het online platform Brandpunt+. Is geïnteresseerd in welke gevolgen onze complexe samenleving heeft voor gewone mensen.

Onderzoeken waar Robbert aan werkt

Veiligheid en handhaving

Gegijzeld door de overheid

Wie de boetes die worden geïnd door het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB) niet betaalt kan flink in de problemen komen. Het gaat onder meer om verkeersboetes voor te snel rijden en het ...

Gezondheid en zorg

Cosmetische producten

Persoonlijke verzorging vinden we belangrijk. En als het even kan, willen we er graag mooier, slanker en jonger uitzien dan we zijn. Daar spelen fabrikanten van cosmetische producten handig op in. ...

Wonen en leefomgeving

Woonproblemen

Leidt de hoge woningnood tot dakloosheid?

Toon meer

Artikelen geschreven door Robbert

maandag 23 november 2020

Bestuurderspas vrachtwagen eenvoudig aan te vragen met ‘gewoon’ rijbewijs

In ons enquete onder 1800 chauffeurs geeft 8% aan dat er bij hun bedrijf gesjoemeld wordt met tachgraafpassen. Deze pas is gemakkelijk aan te vragen.

woensdag 28 oktober 2020

Vrachtwagenchauffeur moet onbetaald overwerken: “Ik ben er nu wel echt klaar mee”

De regels voor werk- en rusttijden zijn vastgelegd in de cao. Maar de werkgever van Michael hanteert liever zijn eigen regels. En dat is geen uitzondering in de transportwereld.

dinsdag 06 oktober 2020

Studenten over omscholen bij privaat opleidinginstituut: “Alles draait bij die clubs om geld.”

Het kabinet wil 200 miljoen euro investeren in het bij- en omscholen van ontslagen werknemers door corona. Hoe is de kwaliteit van dit soort opleidingen?

Toon meer

Andere teamleden

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

Justus Cooiman

Redactie

justus.cooiman@kro-ncrv.nl

Neeltje Bollen

Verslaggever

neeltje.bollen@kro-ncrv.nl