Niels van Nimwegen

Verslaggever

Over Niels van Nimwegen

Niels van Nimwegen is verslaggever bij De Monitor en maakte tot nu toe verhalen over de huursector, uitbuiting van starters op de arbeidsmarkt, de vastgelopen spoedzorg en verschillende afleveringen van het dossier ‘Lokaal Bestuur’. 'Wat ik sterk vind aan de Monitor is dat we thema’s lang volgen en door tips in contact komen met belangrijke sprekers die voor andere journalisten verborgen blijven. Dat levert vaak originele verhalen op, of een invalshoek bij een nieuwsfeit dat door andere programma’s is gemist.' Niels werkte eerder voor Radar en Zembla.

Onderzoeken waar Niels aan werkt

Gezondheid en zorg

Spoedzorg

Gaat het wel goed met de acute zorg? Artsen in Noord-Holland en Flevoland trokken onlangs aan de bel: steeds vaker moeten hun afdelingen spoedeisende hulp de deuren sluiten. Alleen in het eerste kwartaal van 2015 gebeurde dit ruim 600 keer. En waarom zijn zoveel ambulances niet op tijd bij een noodgeval? Voldoet de spoedzorg in Nederland wel aan de normen die zijn opgesteld?

Gezondheid en zorg

Zorg aan huis

De ouders van kinderen met veel behoefte aan zorg en begeleiding worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Want wie gaat die uitgebreide zorg leveren en betalen? Komt het van de gemeente? De zorgverzekeraar? Of toch de Rijksoverheid? Ouders worden wanhopig van de hoeveelheid regels waar ze aan moeten voldoen en de ingewikkelde aanvragen die ze moeten indienen om de zorg voor hun kinderen goed te regelen. Ook krijgen de kinderen te maken met veel wisselende hulpverleners, waardoor de continuïteit van de zorg in gevaar is.

Natuur en milieu

Geluidsoverlast

Laagfrequent geluid. Het verplaatst zich kilometers ver, dringt door muren en kan mensen wanhopig maken. Volgens tipgevers is het een groeiend milieuprobleem, waar te weinig aandacht voor zou zijn vanuit het Rijk. Maar is dat ook zo? Dat willen we de komende periode onderzoeken.

Toon meer

Artikelen geschreven door Niels

dinsdag 17 juli 2018

Provincie Brabant wil meewerken aan proef drukjacht

De provincie Brabant wil ‘onder voorwaarden’ meewerken aan een proef met drukjacht op wilde zwijnen. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen gedeputeerde Johan van den Hout en burgemeester Paul Verhoeven van Heeze-Leende.

woensdag 13 juni 2018

De Afrikaanse Varkenspest rukt langzaam op. Moeten we ons zorgen maken?

Groeiende onrust onder Nederlandse varkenshouders over een besmettelijke dierziekte die steeds dichterbij komt. In het oosten van de Europese Unie legt de Afrikaanse Varkenspest de export van varkensvlees al een tijd lang plat.  Een netwerk van Europese wetenschappers voert een race tegen de klok om te achterhalen hoe het virus zich verspreidt, en vooral: hoe het te stoppen?

dinsdag 05 juni 2018

Staatssecretaris: ‘Asbestdakenverbod per 2024 is haalbaar’

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven houdt vast aan het verbod op asbestdaken en is niet bereid eigenaren financieel tegemoet te komen.

Toon meer

Andere teamleden

Miranda Grit

Verslaggever

Jurriaan van de Reep

Redactie

Huub Floor

Verslaggever