Niels van Nimwegen

Verslaggever

Over Niels van Nimwegen

Niels van Nimwegen is verslaggever bij De Monitor en maakte tot nu toe verhalen over de huursector, uitbuiting van starters op de arbeidsmarkt, de vastgelopen spoedzorg en verschillende afleveringen van het dossier ‘Lokaal Bestuur’. 'Wat ik sterk vind aan de Monitor is dat we thema’s lang volgen en door tips in contact komen met belangrijke sprekers die voor andere journalisten verborgen blijven. Dat levert vaak originele verhalen op, of een invalshoek bij een nieuwsfeit dat door andere programma’s is gemist.' Niels werkte eerder voor Radar en Zembla.

Onderzoeken waar Niels aan werkt

Gezondheid en zorg

Spoedzorg

Gaat het wel goed met de acute zorg? Artsen in Noord-Holland en Flevoland trokken onlangs aan de bel: steeds vaker moeten hun afdelingen spoedeisende hulp de deuren sluiten. Alleen in het eerste kwartaal van 2015 gebeurde dit ruim 600 keer. En waarom zijn zoveel ambulances niet op tijd bij een noodgeval? Voldoet de spoedzorg in Nederland wel aan de normen die zijn opgesteld?

Gezondheid en zorg

Zorg aan huis

De ouders van kinderen met veel behoefte aan zorg en begeleiding worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Want wie gaat die uitgebreide zorg leveren en betalen? Komt het van de gemeente? De zorgverzekeraar? Of toch de Rijksoverheid? Ouders worden wanhopig van de hoeveelheid regels waar ze aan moeten voldoen en de ingewikkelde aanvragen die ze moeten indienen om de zorg voor hun kinderen goed te regelen. Ook krijgen de kinderen te maken met veel wisselende hulpverleners, waardoor de continuïteit van de zorg in gevaar is.

Natuur en milieu

Geluidsoverlast

Laagfrequent geluid. Het verplaatst zich kilometers ver, dringt door muren en kan mensen wanhopig maken. Volgens tipgevers is het een groeiend milieuprobleem, waar te weinig aandacht voor zou zijn vanuit het Rijk. Maar is dat ook zo? Dat willen we de komende periode onderzoeken.

Toon meer

Artikelen geschreven door Niels

zondag 27 mei 2018

Het wilde zwijn rukt op. Is dat een probleem?

Met enige regelmatig zien we ze opduiken in de lokale pers: berichten over roedels everzwijnen in bossen waar ze al een eeuw niet meer zijn gesignaleerd. Natuurliefhebbers reageren verheugd, maar boeren kijken met argusogen naar ‘de nieuwe wildernis’ aan de rand van hun bedrijven. Wij vragen ons af: zijn die wilde zwijnen een probleem?

dinsdag 22 mei 2018

In de geldproblemen door een asbestwoning: ‘Er moet een fonds komen dat eigenaren ondersteunt’

Bewoners van de Tafelbergwijk in Dordrecht gingen drie jaar geleden voortvarend aan de slag om hun wijk asbestvrij te maken. Het soort initiatief dat volgens het Rijk aantoont dat een verbod op asbestdaken per 2024 haalbaar is. Hoewel de werkzaamheden inmiddels zijn begonnen, kampt een deel van de bewoners nog altijd met geldproblemen. ‘Het tekent de chaotische toestand die er rond dit soort projecten heerst.’

zondag 20 mei 2018

Minister belooft geen ‘zorgval’ meer voor ouderen op wachtlijst

Ouderen die zich inschrijven op de wachtlijst voor het verpleeghuis hoeven zich geen zorgen meer te maken over een terugval in zorguren. Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn & Sport) heeft de Tweede Kamer maatregelen toegezegd, waarmee het probleem tot het verleden moet behoren.

Toon meer

Andere teamleden

Karlijn Vernooij

Redacteur

Marije Rooze

Developer

Karen Geurtsen

Redacteur