Niels van Nimwegen

Verslaggever

Over Niels van Nimwegen

Niels van Nimwegen is verslaggever bij De Monitor en maakte tot nu toe verhalen over de huursector, uitbuiting van starters op de arbeidsmarkt, de vastgelopen spoedzorg en verschillende afleveringen van het dossier ‘Lokaal Bestuur’. 'Wat ik sterk vind aan de Monitor is dat we thema’s lang volgen en door tips in contact komen met belangrijke sprekers die voor andere journalisten verborgen blijven. Dat levert vaak originele verhalen op, of een invalshoek bij een nieuwsfeit dat door andere programma’s is gemist.' Niels werkte eerder voor Radar en Zembla.

Onderzoeken waar Niels aan werkt

Gezondheid en zorg

Spoedzorg

Gaat het wel goed met de acute zorg? Artsen in Noord-Holland en Flevoland trokken onlangs aan de bel: steeds vaker moeten hun afdelingen spoedeisende hulp de deuren sluiten. Alleen in het eerste kwartaal van 2015 gebeurde dit ruim 600 keer. En waarom zijn zoveel ambulances niet op tijd bij een noodgeval? Voldoet de spoedzorg in Nederland wel aan de normen die zijn opgesteld?

Gezondheid en zorg

Zorg aan huis

De ouders van kinderen met veel behoefte aan zorg en begeleiding worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Want wie gaat die uitgebreide zorg leveren en betalen? Komt het van de gemeente? De zorgverzekeraar? Of toch de Rijksoverheid? Ouders worden wanhopig van de hoeveelheid regels waar ze aan moeten voldoen en de ingewikkelde aanvragen die ze moeten indienen om de zorg voor hun kinderen goed te regelen. Ook krijgen de kinderen te maken met veel wisselende hulpverleners, waardoor de continuïteit van de zorg in gevaar is.

Natuur en milieu

Geluidsoverlast

Laagfrequent geluid. Het verplaatst zich kilometers ver, dringt door muren en kan mensen wanhopig maken. Volgens tipgevers is het een groeiend milieuprobleem, waar te weinig aandacht voor zou zijn vanuit het Rijk. Maar is dat ook zo? Dat willen we de komende periode onderzoeken.

Toon meer

Artikelen geschreven door Niels

dinsdag 02 oktober 2018

‘Geweld door politie moet voorzien zijn van waarborgen’

‘Als Nationale ombudsman ben ik bezorgd dat de lessen die te trekken zijn uit concrete geweldsituaties die grensoverschrijdend waren, onvoldoende doorwerken in het dagelijkse werk van politiemensen.’

zondag 23 september 2018

Natuurmonumenten houdt varkenspest in de gaten: ‘Extra afschot zwijnen niet nodig’

Een week geleden werd België opgeschrikt door de ontdekking van Afrikaanse varkenspest in enkele dode wilde zwijnen. De teller staat inmiddels op vijf gevallen van deze besmettelijke dierziekte, met grote gevolgen voor de export van Belgisch varkensvlees.

vrijdag 14 september 2018

Nederland op scherp na vondst Afrikaanse Varkenspest in België

De gevreesde Afrikaanse Varkenspest was tot een dag geleden nog ver weg. Daags na de uitbraak in België zijn de kaarten opnieuw geschud en staan ministerie, varkenshouders en jagers op scherp. Vanochtend voerden ze spoedoverleg over maatregelen tegen verdere verspreiding van het virus. Eerder deze week ging onze uitzending over de groeiende populatie everzwijnen in Nederland en het risico op Afrikaanse Varkenspest. 

Toon meer

Andere teamleden

Teun van de Keuken

Presentator televisie

Karlijn Vernooij

Redacteur

Saskia Adriaens

Verslaggever