Niels van Nimwegen

Verslaggever

Over Niels van Nimwegen

Niels van Nimwegen is verslaggever bij De Monitor en maakte tot nu toe verhalen over de huursector, uitbuiting van starters op de arbeidsmarkt, de vastgelopen spoedzorg en verschillende afleveringen van het dossier ‘Lokaal Bestuur’. 'Wat ik sterk vind aan de Monitor is dat we thema’s lang volgen en door tips in contact komen met belangrijke sprekers die voor andere journalisten verborgen blijven. Dat levert vaak originele verhalen op, of een invalshoek bij een nieuwsfeit dat door andere programma’s is gemist.' Niels werkte eerder voor Radar en Zembla.

Onderzoeken waar Niels aan werkt

Gezondheid en zorg

Spoedzorg

Gaat het wel goed met de acute zorg? Artsen in Noord-Holland en Flevoland trokken onlangs aan de bel: steeds vaker moeten hun afdelingen spoedeisende hulp de deuren sluiten. Alleen in het eerste kwartaal van 2015 gebeurde dit ruim 600 keer. En waarom zijn zoveel ambulances niet op tijd bij een noodgeval? Voldoet de spoedzorg in Nederland wel aan de normen die zijn opgesteld?

Gezondheid en zorg

Zorg aan huis

De ouders van kinderen met veel behoefte aan zorg en begeleiding worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Want wie gaat die uitgebreide zorg leveren en betalen? Komt het van de gemeente? De zorgverzekeraar? Of toch de Rijksoverheid? Ouders worden wanhopig van de hoeveelheid regels waar ze aan moeten voldoen en de ingewikkelde aanvragen die ze moeten indienen om de zorg voor hun kinderen goed te regelen. Ook krijgen de kinderen te maken met veel wisselende hulpverleners, waardoor de continuïteit van de zorg in gevaar is.

Natuur en milieu

Geluidsoverlast

Laagfrequent geluid. Het verplaatst zich kilometers ver, dringt door muren en kan mensen wanhopig maken. Volgens tipgevers is het een groeiend milieuprobleem, waar te weinig aandacht voor zou zijn vanuit het Rijk. Maar is dat ook zo? Dat willen we de komende periode onderzoeken.

Toon meer

Artikelen geschreven door Niels

woensdag 12 december 2018

‘Je leeft continu met de angst om dakloos te worden’

Het waren twee bewogen weken voor de Utrechtse Arie Maat. Nadat we een filmpje maakten over zijn zoektocht naar een woning, besluit de eigenaar van zijn vakantiehuisje het huurcontract op te zeggen. Na dagen koortsachtig bellen is er voorzichtig positief nieuws. De gemeente Utrecht biedt hem een appartement aan in een opvangcentrum voor gezinnen die dakloos dreigen te worden.

zaterdag 08 december 2018

‘Mijn energielabel blijkt van geen klant te kloppen’

Het is alweer 2,5 jaar geleden dat we in De Monitor onderzoek deden naar ondoorzichtige energielabels op huurwoningen. Niet alleen koopwoningen moeten voorzien zijn van zo’n label, dat aangeeft hoe een woning is geïsoleerd. Voor huurders kan een goed of slecht label zelfs behoorlijk uitmaken in de huurprijs. Nu is er voor één van onze tipgevers eindelijk duidelijkheid in een langdurige kwestie over het energielabel op zijn huurhuis.

vrijdag 30 november 2018

‘De overheid wantrouwt dakloze burgers en de dakloze burger wantrouwt de overheid’

Wie in Nederland woont, moet zich verplicht registreren in de Basisregistratie Personen. Ben je dakloos, of heb je geen vast woonadres? Dan kun je via de gemeente een briefadres regelen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, zo zien we aan de reacties op ons artikel over Arie Maat, in ons onderzoek naar Woonproblemen.

Toon meer

Andere teamleden

Sietze van Loosdregt

Redacteur

Thomas Mulder

Datajournalist

Karen Geurtsen

Redacteur