Mijke van Wijk

Redactie

Over Mijke van Wijk

Mijke van Wijk studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie is ze bij de radio gaan werken als redacteur, verslaggever en presentator. Mijke werkte onder meer voor BNR Nieuwsradio, NPO Radio1 en de Bayerische Rundfunk. Ze heeft meerdere radiodocumentaires gemaakt voor de NTR en de VPRO, onder andere over ontbossing en sojateelt. Voor KRO-NCRV maakte ze de podcast Tante Jos.

Onderzoeken waar Mijke aan werkt

Gezondheid en zorg

Cannabis

Dit kabinet is van plan om een experiment te doen met een gesloten teelt en toevoer van cannabis aan coffeeshops. Tien gemeentes doen mee en zullen volledig legaal geteelde wiet gaan verkopen.

Werk en inkomen

Ziek door mijn werk

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.

Gezondheid en zorg

Vaccinaties

Homeopathie als alternatief voor vaccinaties: Volgens tal van homeopaten werkt het ‘aantoonbaar’ even goed. Hoe verantwoord is dat?

Toon meer

Artikelen geschreven door Mijke

woensdag 23 september 2020

Naar de rechter om van je diagnose af te komen: ‘Het stigma belemmert me’

Karel* kreeg twintig jaar geleden de diagnose manische-depressie. Hij heeft al tien jaar geen klachten meer. “Ik heb veel last van dit stigma en wil er van af."

maandag 21 september 2020

Kinderartsen willen verbod op homeopathische therapie die autisme zou genezen

Homeopathische therapieën die autisme zeggen te genezen, moeten verboden worden. Dat zeggen de Nederlandse Vereniging voor Kindergeneeskunde (NVK) en de Kinderombudsvrouw tegen De Monitor.

donderdag 17 september 2020

Van het kastje naar de muur bij Jeugdzorg: "Frustrerend, want je wil het beste voor je kind"

Liselotte Nix wist bij de geboorte van haar dochter dat er iets niet klopte. Volgens het consultatiebureau was er niets aan de hand. Heel veel later kwam de diagnose: autisme.

Toon meer

Andere teamleden

Karen Geurtsen

Redacteur

karen.geurtsen@kro-ncrv.nl

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

stephanie.sintnicolaas@kro-ncrv.nl

Teun van de Keuken

Presentator televisie

demonitor@kro-ncrv.nl