Mijke van Wijk

Redactie

Over Mijke van Wijk

Mijke van Wijk studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie is ze bij de radio gaan werken als redacteur, verslaggever en presentator. Mijke werkte onder meer voor BNR Nieuwsradio, NPO Radio1 en de Bayerische Rundfunk. Ze heeft meerdere radiodocumentaires gemaakt voor de NTR en de VPRO, onder andere over ontbossing en sojateelt. Voor KRO-NCRV maakte ze de podcast Tante Jos.

Onderzoeken waar Mijke aan werkt

Gezondheid en zorg

Cannabis

Dit kabinet is van plan om een experiment te doen met een gesloten teelt en toevoer van cannabis aan coffeeshops. Tien gemeentes doen mee en zullen volledig legaal geteelde wiet gaan verkopen.

Werk en inkomen

Ziek door mijn werk

De Monitor onderzoekt de werkplek. In het verleden deden we onderzoek naar beroepsziekten en hoe het systeem op mensen met klachten reageert. Nu doen we onderzoek naar de kantoortuin.

Gezondheid en zorg

Vaccinaties

Homeopathie als alternatief voor vaccinaties: Volgens tal van homeopaten werkt het ‘aantoonbaar’ even goed. Hoe verantwoord is dat?

Toon meer

Artikelen geschreven door Mijke

maandag 16 november 2020

Kosten en kwaliteit autismezorg blinde vlek

De tien grootste gemeenten hebben geen idee hoeveel ze uitgeven aan de zorg voor kinderen met autisme. Dit staat verbetering van de zorg in de weg. Dat blijkt uit een rondgang van De Monitor.

zondag 15 november 2020

Psychiater: ‘De tijd is rijp voor verandering label autismespectrumstoornis’

Hilgo Bruining, kinder- en jeugdpsychiater in Amsterdam UMC, denkt dat het label autismespectrumstoornis zijn langste tijd heeft gehad.

vrijdag 13 november 2020

Psychiater: ‘Autismespectrumstoornis verworden tot containerbegrip’

“Autismespectrumstoornis en ADHD zijn oorspronkelijk neurobiologische ontwikkelingsstoornissen. Tegenwoordig zijn het echter containerbegrippen." Dit stelt kinderpsychiater Monique Verburg.

Toon meer

Andere teamleden

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

Thijs Boelens

Verslaggever

Thijs.boelens@kro-ncrv.nl

Marlies van de Meent

Impact producer

marlies.vandemeent@kro-ncrv.nl