Mijke van Wijk

Redactie

Over Mijke van Wijk

Mijke van Wijk studeerde psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie is ze bij de radio gaan werken als redacteur, verslaggever en presentator. Mijke werkte onder meer voor BNR Nieuwsradio, NPO Radio1 en de Bayerische Rundfunk. Ze heeft meerdere radiodocumentaires gemaakt voor de NTR en de VPRO, onder andere over ontbossing en sojateelt. Voor KRO-NCRV maakte ze de podcast Tante Jos.

Onderzoeken waar Mijke aan werkt

Gezondheid en zorg

Cannabis

Dit kabinet is van plan om een experiment te doen met een gesloten teelt en toevoer van cannabis aan coffeeshops. Tien gemeentes doen mee en zullen volledig legaal geteelde wiet gaan verkopen.

Werk en inkomen

Ziek door mijn werk

Hoe wordt er omgegaan met mensen met een beroepsziekte? De Monitor onderzoekt in welk systeem mensen die ziek zijn geworden door hun werk terecht komen.

Gezondheid en zorg

Vaccinaties

Homeopathie als alternatief voor vaccinaties: Volgens tal van homeopaten werkt het ‘aantoonbaar’ even goed. Hoe verantwoord is dat?

Toon meer

Artikelen geschreven door Mijke

dinsdag 31 maart 2020

Kantoor aan huis: vloek of zegen? “Ik word heel ongelukkig als ik mogelijk tot 31 mei thuis moet werken”

Thuis krijgt Hanneke veel meer voor elkaar dan in de kantoortuin. “Mijn productiviteit is twee keer zo hoog. Ik stuur veel makkelijker mails.” Ander bijkomend voordeel: ze beweegt veel meer.

woensdag 25 maart 2020

Verkouden politieman moet gewoon aan het werk: “Ik wil niet naast je zitten”

“Het kritieke moment is als we de dienst wisselen, dan zijn er soms tot wel veertig mensen tegelijkertijd in de ruimte.” Lauw Mol werkt voor de politie op de meldkamer in Apeldoorn.

vrijdag 20 maart 2020

Het kantoor na de corona-uitbraak: iedereen weer zijn eigen bureau?

Kan je ook echt iets oplopen van zo’n vies toetsenbord? Uit onderzoek blijkt dat het gemiddelde overdrachtspercentage van het griepvirus op de werkplek iets meer dan zestien procent.

Toon meer

Andere teamleden

Huub Floor

Verslaggever

huub.floor@kro-ncrv.nl

Anne Mae van Tilburg

Redacteur

Annemae.vantilburg@kro-ncrv.nl

Robbert ter Weijden

Verslaggever

robbert.terweijden@kro-ncrv.nl