Marjolein Schut

Redacteur

Over Marjolein Schut

Scherpzinnig researcher, wars van een-dimensionale verhalen. Ervaren in actualiteiten (Nieuwsuur), talkshows (oa Pauw & Witteman) en buitenland-series. Startpunt zijn persoonlijke verhalen, om vervolgens uit te zoomen en daar een scherp analyserend, journalistiek verhaal van te maken. Open blik, vind het belangrijk om een verhaal van verschillende kanten te bekijken en te ontleden. Elk onderwerp – ook ver weg van de Randstad - heeft voor mij potentie.

Onderzoeken waar Marjolein aan werkt

Wet-en regelgeving

Letselschade

Het zal je maar gebeuren, je bent slachtoffer van een verkeersongeluk en hebt ernstige whiplashklachten. Maar de verzekeraar vertrouwt je niet en stuurt een prvédetective op je af die je schaduwt en stiekem filmt. In de uitzending van De Monitor komen diverse mensen aan het woord die dit overkwam. Hoe een verkeersslachtoffer tot fraudeur wordt bestempeld.

Kinderen

Vechtscheidingen

Eén op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Dat aantal is al een aantal jaren min of meer stabiel. Maar het aantal scheidingen dat uit de hand loopt ten koste van kinderen neemt toe. Ex-partners zijn vaak verblind door hun onderlinge strijd en hebben geen oog meer voor het kind. Hoe zorgen we ervoor dat kinderen niet de dupe worden van vechtende ouders?

Algemeen

Debat: Wij/zij

In onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau wijzen Nederlanders ‘integratie en immigratie’ en ‘samenleven’ aan als belangrijkste problemen waar ons land op dit moment mee kampt. Moeten ‘zij’ zich aanpassen aan ‘ons’, of moeten we allemaal accepteren dat er nu eenmaal verschillen zijn?

Toon meer

Artikelen geschreven door Marjolein

donderdag 07 februari 2019

‘Iemand die nog 1,5 jaar te leven heeft, wil wel appeltaart met slagroom kunnen eten’

Een ziekenhuisrestaurant omvormen tot een gezonde kantine. Een ‘hell of a job’, aldus Henk Voormolen van foodservicebedrijf Albron. Maar hij deed het wél. ‘Vier jaar geleden zijn wij in het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam als eerste locatie gestopt met frituren.’ Een gedurfde keuze, want gefrituurde snacks staan vaak garant voor een goede omzet. ‘Je moet voet bij stuk houden en de aanhouder wint.’

zondag 27 januari 2019

‘Ik zou graag van de gemeente horen waarom mensen het gevoel krijgen door het afvalputje weggespoeld te worden’

Het zal je maar gebeuren. Je bent net gescheiden, krijgt een hersenbloeding en ondertussen schrijft de gemeente je uit bij de basisadministratie en stopt daardoor je WAO-uitkering en zorgverzekering. De verbazing slaat toe als Jeroen ons tipt over zijn situatie voor ons onderzoek Woonproblemen.

zaterdag 26 januari 2019

Gemeenten weigeren dakloze mensen in te schrijven in de Basisregistratie personen

Dakloze mensen lopen regelmatig tegen muren aan bij de inschrijving in de Basisregistratie personen (BRP) omdat gemeenten hun aanvraag voor een briefadres afwijzen. Gemeenten stellen in veel gevallen voorwaarden aan het verkrijgen van een briefadres die strenger zijn dan de wet voorschrijft. Dat blijkt uit ons onderzoek Woonproblemen van de afgelopen maanden en uit een enquête die De Monitor heeft afgenomen onder de honderd grootste gemeenten.

Toon meer

Andere teamleden

René Sommer

Eindredacteur

Herman Vijlbrief

Verslaggever

Marije Rooze

Developer