Marjolein Schut

Redacteur

Over Marjolein Schut

Scherpzinnig researcher, wars van een-dimensionale verhalen. Ervaren in actualiteiten (Nieuwsuur), talkshows (oa Pauw & Witteman) en buitenland-series. Startpunt zijn persoonlijke verhalen, om vervolgens uit te zoomen en daar een scherp analyserend, journalistiek verhaal van te maken. Open blik, vind het belangrijk om een verhaal van verschillende kanten te bekijken en te ontleden. Elk onderwerp – ook ver weg van de Randstad - heeft voor mij potentie.

Onderzoeken waar Marjolein aan werkt

Wet-en regelgeving

Letselschade

Het zal je maar gebeuren, je bent slachtoffer van een verkeersongeluk en hebt ernstige whiplashklachten. Maar de verzekeraar vertrouwt je niet en stuurt een prvédetective op je af die je schaduwt en stiekem filmt. In de uitzending van De Monitor komen diverse mensen aan het woord die dit overkwam. Hoe een verkeersslachtoffer tot fraudeur wordt bestempeld.

Kinderen

Vechtscheidingen

Eén op de drie huwelijken eindigt in een echtscheiding. Dat aantal is al een aantal jaren min of meer stabiel. Maar het aantal scheidingen dat uit de hand loopt ten koste van kinderen neemt toe. Ex-partners zijn vaak verblind door hun onderlinge strijd en hebben geen oog meer voor het kind. Hoe zorgen we ervoor dat kinderen niet de dupe worden van vechtende ouders?

Algemeen

Debat: Wij/zij

In onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau wijzen Nederlanders ‘integratie en immigratie’ en ‘samenleven’ aan als belangrijkste problemen waar ons land op dit moment mee kampt. Moeten ‘zij’ zich aanpassen aan ‘ons’, of moeten we allemaal accepteren dat er nu eenmaal verschillen zijn?

Toon meer

Artikelen geschreven door Marjolein

dinsdag 11 december 2018

Faillissement re-integratiebureau en outplacement bedrijf Maas groep

Maas groep, een re-integratie en outplacementbureau, is failliet. Dat werd vandaag door de rechtbank in Arnhem bekend gemaakt. Maas groep werd opgericht in Roermond en heeft inmiddels ruim dertig vestigingen in het hele land. Het faillissement komt vijf weken na onze uitzending ‘Kwetsbare werknemers als verdienmodel?’ waarin ex-medewerkers een boekje open doen over het re-integratiebedrijf. Naar aanleiding van de uitzending stelde uitkeringsinstantie UWV een onderzoek in naar de handelwijze van Maas groep. Vorige week ging INC4, dochtermaatschappij van Maas groep, al failliet en kwamen zo’n 60 mensen op straat te staan.

maandag 10 december 2018

Problemen pensionado’s met inschrijving in gemeentelijke basisregistratie: ‘Ons nieuwe chalet staat alweer te koop’

‘De stress maakt je kapot’, vertelt Ineke. ‘Ik zit steeds bij de huisarts.’ De spanningen komen door het gedwongen vertrek van Ineke en haar man Wim uit hun recreatiewoning. Doen zij dat niet dan hangt ze een dwangsom van 30.000 euro boven het hoofd. Niet bepaald wat zij voor ogen hadden toen zij 2,5 jaar geleden hun koopwoning verkochten en inruilden voor een chalet op de Veluwe. Het probleem begint als de gemeente waar het park ligt, weigert ze in te schrijven in de Basisregistratie Personen (BRP) omdat permanent wonen op het chaletpark niet mag.

‘Het is een heel mooi, keurig onderhouden park, maar er zitten wat haken en ogen aan’, aldus Ineke. En dat blijkt nog een understatement voor de problemen waar zij tegenaan lopen als zij zich proberen in te schrijven op een ander adres. We spreken Ineke en Wim voor ons onderzoek Woonproblemen.

vrijdag 23 november 2018

Lucie voor duizenden euro’s ‘beboet’ voor samenwonen met zoon met autisme

‘Wat mij enorm steekt en waar ik maar niet van los kom, is het feit dat ik over de periode juli 2015 tot en met juli 2018 een mantelzorgboete heb moeten betalen van 7500 euro, enkel om het feit dat mijn oudste zoon Lucien met autisme (44) bij mij thuis woont.’ Met deze woorden begon Lucie Heins uit Wassenaar deze zomer haar pleidooi aan staatssecretaris Tamara van Ark van Sociale Zaken (SZW).

Toon meer

Andere teamleden

Jerry Vermanen

Datajournalist

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

Miranda Grit

Verslaggever