Karlijn Vernooij

Redacteur

Over Karlijn Vernooij

Karlijn heeft bijna 15 jaar ervaring in de journalistiek. Van redacteur en planner op de binnenlandredactie van RTL Nieuws tot samensteller bij KRO-NCRV Radio 1. De overstap naar het programma De Monitor is een lang gekoesterde wens. ‘Waar je bij de radio dagelijks in hoog tempo verschillende onderwerpen aanraakt en weer laat liggen, kun je er bij De Monitor veel dieper induiken.’ Mensen in de samenleving een stem geven, mensen die ergens anders niet gehoord worden, is wat haar het meeste drijft. ‘Samen proberen iets bloot leggen, en er een oplossing voor proberen te vinden. In plaats van je laten sturen door ‘de waan van de dag’. Haar eerste onderzoek gaat over datingsites met nepprofielen. Wat haar daarin het meest treft zijn de verhalen van kwetsbare mensen op zoek naar liefde, waar deze sites misbruik van maken.

Onderzoeken waar Karlijn aan werkt

Gezondheid en zorg

Bevallen in Nederland

Ouders in Nederland bepalen graag zelf hoe en vooral wáár ze hun kindje ter wereld brengen. Dankzij ons verloskundig systeem van zorg in de buurt en gemakkelijke toegang tot een zieke...

Verkeer en vervoer

Fileleed in Nederland

Afgelopen jaren is de filedruk enorm toegenomen. En de voorspelling is zelfs dat tot 2022 de files zullen blijven groeien. Hoe voorkomen we dat Nederland dichtslibt?

Wet-en regelgeving

Online oplichting

De anonimiteit op internet is groot. Hoe weet je of de persoon waarmee je chat ook daadwerkelijk bestaat? Steeds vaker zijn mensen op datingsites slachtoffer van nepprofielen: niet bestaande person...

Toon meer

Artikelen geschreven door Karlijn

vrijdag 12 juli 2019

Historische doorbraak: draagmoederschap voortaan in de wet geregeld

De regeringspartijen zijn het na maandenlang onderhandelen eens geworden over nieuwe wettelijke regels rondom draagmoederschap.

woensdag 05 juni 2019

ZZP Nederland reageert op pensioenakkoord: ‘Verplichte verzekering brengt zzp’ers aan de bedelstaf’

Na negen jaar onderhandelen lijkt er nu eindelijk witte rook voor een nieuw pensioenakkoord. ZZP’ers krijgen géén pensioenplicht, maar moeten zich wel verplicht verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid.

dinsdag 28 mei 2019

‘Jongeren uit jeugdzorg zijn oververtegenwoordigd in de daklozenopvang’

‘Eendere van de jongeren die na een leven vol jeugdzorg op zichzelf gaat wonen redt het niet en belandt uiteindelijk zelfs in de maatschappelijk opvang,’ stelt Bianca van der Neut.

Toon meer

Andere teamleden

Neeltje Bollen

Verslaggever

Rembrandt van der Heijden

Redactie

Marjolein Schut

Redacteur