Karlijn Vernooij

Redacteur

Over Karlijn Vernooij

Karlijn heeft bijna 15 jaar ervaring in de journalistiek. Van redacteur en planner op de binnenlandredactie van RTL Nieuws tot samensteller bij KRO-NCRV Radio 1. De overstap naar het programma De Monitor is een lang gekoesterde wens. ‘Waar je bij de radio dagelijks in hoog tempo verschillende onderwerpen aanraakt en weer laat liggen, kun je er bij De Monitor veel dieper induiken.’ Mensen in de samenleving een stem geven, mensen die ergens anders niet gehoord worden, is wat haar het meeste drijft. ‘Samen proberen iets bloot leggen, en er een oplossing voor proberen te vinden. In plaats van je laten sturen door ‘de waan van de dag’. Haar eerste onderzoek gaat over datingsites met nepprofielen. Wat haar daarin het meest treft zijn de verhalen van kwetsbare mensen op zoek naar liefde, waar deze sites misbruik van maken.

Onderzoeken waar Karlijn aan werkt

Gezondheid en zorg

Bevallen in Nederland

Ouders in Nederland bepalen graag zelf hoe en vooral wáár ze hun kindje ter wereld brengen. Dankzij ons verloskundig systeem van zorg in de buurt en gemakkelijke toegang tot een zieke...

Verkeer en vervoer

Fileleed in Nederland

Afgelopen jaren is de filedruk enorm toegenomen. En de voorspelling is zelfs dat tot 2022 de files zullen blijven groeien. Hoe voorkomen we dat Nederland dichtslibt?

Wet-en regelgeving

Online oplichting

De anonimiteit op internet is groot. Hoe weet je of de persoon waarmee je chat ook daadwerkelijk bestaat? Steeds vaker zijn mensen op datingsites slachtoffer van nepprofielen: niet bestaande person...

Toon meer

Artikelen geschreven door Karlijn

maandag 22 april 2019

Bouwvakker krijgt bij verzekeraar nul op het rekest: ‘Ik ben zwaar, maar dat is gewoon mijn bouw’

John is 48 jaar als hij als zelfstandige in de bouw een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) wil afsluiten. Maar dat blijkt niet mogelijk.

dinsdag 16 april 2019

Alternatieven arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zzp’ers: ’Nu is het helaas pindakaas'

Het aantal zelfstandigen met een hoofdinkomen uit ondernemerschap dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering (aov) afsluit, neemt af. Naar minder dan 20 procent in 2016, blijkt uit cijfers van het CBS.

dinsdag 09 april 2019

Zzp’er knalde onverzekerd tegen lantaarnpaal: ‘Je inkomen valt meteen weg’

'Ik was een zzp’er van 28 jaar en de wereld lag aan mijn voeten. Ik had me nooit verdiept in een arbeidsongeschiktheidsverzekering.’ Maar dan krijgt Inger van Nes (33) een fietsongeluk.

Toon meer

Andere teamleden

Niels van Nimwegen

Verslaggever

René Sommer

Eindredacteur

Thomas Mulder

Datajournalist