Judith Meulendijks

Redacteur

Over Judith Meulendijks

Judith Meulendijks bijt zich graag vast in onderwerpen. Zij maakt graag helder vertelde verhalen over falende overheidsprocessen, en dan vooral over de mensen die daarvan het slachtoffer zijn. Ze heeft een sterk rechtvaardigheidsgevoel en probeert met haar werk als journalist bij De Monitor de samenleving een beetje beter te maken. Tipgevers, zeker ook van buiten de Randstad, kunnen bij haar terecht voor een luisterend oor. Zij worden echter niet op hun blauwe ogen geloofd; boven alles moet een verhaal kloppen. Judith’s interesse is breed, maar ligt in hoge mate bij justitie, zorg, digitalisering en (medische) privacy.

Onderzoeken waar Judith aan werkt

Veiligheid en handhaving

Politie Online

De politie begeeft zich niet alleen op straat, maar de laatste jaren ook steeds meer online. Er worden politieberichten op internet geplaatst en wijkagenten tonen hun werk op social media zoals Twi...

Wonen en leefomgeving

Koophuis

De huizenprijzen zijn weer op het niveau van voor de crisis, zo kopte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in september. In de vier grote steden liggen de prijzen zelfs duide...

Gezondheid en zorg

Debat oud en thuiswonend

Het Monitor Debat is een nieuw tv-programma van de makers van De Monitor. In aanloop naar de landelijke verkiezingen discussiëren we iedere week met jou over maatschappelijke thema’s. He...

Toon meer

Artikelen geschreven door Judith

maandag 23 november 2020

Aantal inspecties wegtransport beneden de norm. Minister: “Daar ga ik de inspectie op aanspreken”

Minister Van Nieuwenhuizen reageert op de enquête onder ruim 1800 vrachtwagenchauffeurs. Daaruit blijkt dat de helft van de chauffeurs de rij- en rusttijdenwet overschrijdt.

maandag 23 november 2020

Helft vrachtwagenchauffeurs rijdt te lang door. Minister: “Verkeersveiligheid in geding”

De helft van de vrachtwagenchauffeurs overtreedt de rij- en rusttijdenwet. Dat blijkt uit een enquête van tv-programma De Monitor.

zondag 22 november 2020

Vrachtwagenchauffeur rijdt wekelijks uren te lang door: “Rij maar door, zegt mijn baas dan, of gebruik de bestuurderskaart van een ander”

Internationaal vrachtwagenchauffeur Mark overschrijdt wekelijks de rij- en rusttijdenwet door vijf a zes uur te lang te rijden. Het bedrijf waarvoor hij werkt sjoemelt zelfs met de tachograaf.

Toon meer

Andere teamleden

Teun van de Keuken

Presentator televisie

demonitor@kro-ncrv.nl

Ronald Sistermans

Verslaggever

ronald.sistermans@kro-ncrv.nl

Leontien Aarnoudse

Redactie

leontien.aarnoudse@kro-ncrv.nl