Huub Floor

Redacteur

Over Huub Floor

Huub Floor is een dertiger met een ziel van een doorgewinterde onderzoeksjournalist. Met flair, uitdagend en soms tot op het randje maakt hij verhalen. Maar niet voordat onomstotelijk vast staat dat wat hij onderzoekt ook klopt. Daarom schuwt hij het ook niet om dikke stapels documenten door te spitten waarbij hij snel tot de kern komt. Een lekker verhaal is leuk, maar het moet wel kloppen.

Onderzoeken waar Huub aan werkt

Gezondheid en zorg

Zorg aan huis

Nederlanders worden oud in eigen huis. Ouderen willen dat zelf ook, maar veel keuze hebben zij niet. Het aantal plekken in verzorgingshuizen wordt snel afgebouwd, terwijl Nederland in rap tempo vergrijst. Wat betekent dit voor de al overbelaste wijkverpleegkundigen? En hoe haalbaar is de doelstelling om over 5 jaar 30.000 nieuwe thuiszorgmedewerkers in de wijk te hebben?

Werk en inkomen

UWV

Door de jaren heen krijgen we regelmatig tips over de uitkeringsinstantie UWV. Veel klachten gaan over hoe mensen zich behandeld voelen. De arbeidsongeschiktheidskeuring komt daarin vaak voorbij. We onderzoeken waar de onvrede vandaan komt. Wat zijn de verwachtingen van mensen die zich moeten melden en hoe helpt het UWV ze weer aan het werk?

Algemeen

Ontgroeningen

Mysterieus. Dat is in één woord het onderwerp én de manier waarop een nieuwe tipgever ons op een nieuw spoor zet. Via een direct bericht op Twitter wordt onze interesse gewekt: ‘Is een onderzoek naar de ontgroening van leden van studentenverenigingen, en met name naar de instandhouding van het systeem erachter, iets voor jullie?’ Hij wil dat de schimmige wereld van ontgroeningen aan het licht komt.

Toon meer

Artikelen geschreven door Huub

vrijdag 06 april 2018

Boer: ‘Het is frustrerend om weggezet te worden als iemand die de natuur verpest’

‘Je hebt het idee dat je je continu moet verdedigen. Terwijl wij als boeren best goed bezig zijn. Dat beeld komt ook door de media, omdat er veel negatieve aandacht is voor de landbouw. Dat is niet eerlijk.’ Yvonne heeft een biologische melkveehouderij en mailt ons voor ons onderzoek Boer & Beleid. Zij is het zat dat boeren alleen maar worden weggezet als ‘slecht’ voor natuur en milieu: ‘In iedere sector zijn er problemen. Maar de laatste tijd wordt het heel erg op de landbouw gegooid en dat is niet eerlijk. In iedere sector zijn bedrijven die het beter doen en bedrijven die het slechter doen. Dat is niet per se alleen bij de boerenbedrijven.’

zondag 01 april 2018

Komen er nou wel of niet teveel schadelijk stoffen in de natuur dankzij de landbouw?

Wij schreven onlangs in een artikel dat de doelen van Nederland voor de kwaliteit voor oppervlaktewater onhaalbaar zijn met de huidige vorm van landbouw in Nederland. Oppervlaktewateren zijn o.a. sloten, beekjes en meertjes. Op dat artikel werd door boeren heel kritisch gereageerd. Een tipgever meldde ons zelfs dat wij ‘geen kaas gegeten hebben van het onderwerp’ en een slecht artikel hebben geschreven. 

donderdag 22 maart 2018

'Met het huidige mestbeleid zijn onze milieudoelen onhaalbaar’

We hebben te veel poep in Nederland. Onze runderen (4 miljoen), varkens (12 miljoen) en kippen (105 miljoen) produceren zoveel mest dat de boeren het niet kwijt kunnen op het land. Doordat we te veel mest over de Nederlandse akkers en weilanden verspreiden, komen er ook nog te veel stoffen zoals stikstof en fosfaat in het oppervlaktewater terecht en dat tast het milieu aan. Voor ons onderzoek Boer & Beleid vragen wij ons af of Nederland zijn milieudoelstellingen wel kan halen zolang er nog op grote schaal intensief geboerd wordt.

 

Toon meer

Andere teamleden

Iris Verhoeven

Redacteur

Karen Geurtsen

Redacteur

Jerry Vermanen

Datajournalist