Huub Floor

Verslaggever

Over Huub Floor

Huub Floor is een dertiger met een ziel van een doorgewinterde onderzoeksjournalist. Met flair, uitdagend en soms tot op het randje maakt hij verhalen. Maar niet voordat onomstotelijk vast staat dat wat hij onderzoekt ook klopt. Daarom schuwt hij het ook niet om dikke stapels documenten door te spitten waarbij hij snel tot de kern komt. Een lekker verhaal is leuk, maar het moet wel kloppen.

Onderzoeken waar Huub aan werkt

Gezondheid en zorg

Zorg aan huis

De ouders van kinderen met veel behoefte aan zorg en begeleiding worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Want wie gaat die uitgebreide zorg leveren en betalen? Komt het van de gemeente? De zorgverzekeraar? Of toch de Rijksoverheid? Ouders worden wanhopig van de hoeveelheid regels waar ze aan moeten voldoen en de ingewikkelde aanvragen die ze moeten indienen om de zorg voor hun kinderen goed te regelen. Ook krijgen de kinderen te maken met veel wisselende hulpverleners, waardoor de continuïteit van de zorg in gevaar is.

Werk en inkomen

UWV

Door de jaren heen krijgen we regelmatig tips over de uitkeringsinstantie UWV. Veel klachten gaan over hoe mensen zich behandeld voelen. De arbeidsongeschiktheidskeuring komt daarin vaak voorbij. We onderzoeken waar de onvrede vandaan komt. Wat zijn de verwachtingen van mensen die zich moeten melden en hoe helpt het UWV ze weer aan het werk?

Algemeen

Ontgroeningen

Mysterieus. Dat is in één woord het onderwerp én de manier waarop een nieuwe tipgever ons op een nieuw spoor zet. Via een direct bericht op Twitter wordt onze interesse gewekt: ‘Is een onderzoek naar de ontgroening van leden van studentenverenigingen, en met name naar de instandhouding van het systeem erachter, iets voor jullie?’ Hij wil dat de schimmige wereld van ontgroeningen aan het licht komt.

Toon meer

Artikelen geschreven door Huub

maandag 09 juli 2018

Plannen windturbines Nijmegen komen ‘als konijn uit hoge hoed’

Stel, je woont sinds een aantal jaar in een gloednieuwe, groene wijk, grenzend aan de Waal. Op een dag open je de krant en zie je een artikel over windturbines die vlakbij je huis geplaatst moeten worden. Je begint te googelen en gaat het gesprek aan met anderen uit de wijk. Zij zijn verbaasd, omdat hen bij de koop van hun nieuwbouwhuis niets is verteld. ‘Dat was echt een overweging geweest of we wel of niet dat huis zouden kopen. Misschien hadden we dan van de koop afgezien’, aldus Cas Bakker uit de wijk Koningsdaal in Nijmegen. 

maandag 02 juli 2018

‘Steeds krijg ik weer de vraag: is die zorg voor jouw kind echt nodig?’

‘Ik heb geen zin in spelletjes. Ik wil gewoon eerlijk op papier zetten hoeveel zorg ons pleegkind nodig heeft, en dat mensen dat geloven.’ Sophie* is de moeder van Thomas (6)*. Thomas is verstandelijk gehandicapt en heeft daarnaast veel lichamelijke klachten die soms tot levensbedreigende situaties leiden. Hij heel veel moeite om zelfstandig te ademen. Daarom moet er 24 uur per dag een verpleegkundige in huis zijn om hem te kunnen helpen als dat nodig is, of als zijn technische hulpmiddelen falen. En dat kost veel geld. Geld dat eigenlijk niemand wil betalen.

 

zaterdag 23 juni 2018

Zorg voor gehandicapte kinderen vaak onduidelijk: ‘Die onzekerheid is slopend voor ons gezin.’

‘Ik ben sinds november 2016 bezig met het regelen van de zorg voor mijn beide kinderen. De gemeente verlengt de zorg telkens op het allerlaatste moment met twee maanden. Die onzekerheid is slopend voor ons gezin.’ In ons onderzoek naar hoe de Zorg aan Huis geregeld is voor kinderen, krijgen we veel tips van wanhopige ouders die moeite hebben om de zorg voor hun kinderen te regelen.

Toon meer

Andere teamleden

Marjolein Schut

Redacteur

Anne Mae van Tilburg

Redactie

Saskia Adriaens

Verslaggever