Huub Floor

Verslaggever

Over Huub Floor

Huub Floor is een dertiger met een ziel van een doorgewinterde onderzoeksjournalist. Met flair, uitdagend en soms tot op het randje maakt hij verhalen. Maar niet voordat onomstotelijk vast staat dat wat hij onderzoekt ook klopt. Daarom schuwt hij het ook niet om dikke stapels documenten door te spitten waarbij hij snel tot de kern komt. Een lekker verhaal is leuk, maar het moet wel kloppen.

Onderzoeken waar Huub aan werkt

Gezondheid en zorg

Zorg aan huis

De ouders van kinderen met veel behoefte aan zorg en begeleiding worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Want wie gaat die uitgebreide zorg leveren en betalen? Komt het van de gemeente? De zorgverzekeraar? Of toch de Rijksoverheid? Ouders worden wanhopig van de hoeveelheid regels waar ze aan moeten voldoen en de ingewikkelde aanvragen die ze moeten indienen om de zorg voor hun kinderen goed te regelen. Ook krijgen de kinderen te maken met veel wisselende hulpverleners, waardoor de continuïteit van de zorg in gevaar is.

Werk en inkomen

UWV

Door de jaren heen krijgen we regelmatig tips over de uitkeringsinstantie UWV. Veel klachten gaan over hoe mensen zich behandeld voelen. De arbeidsongeschiktheidskeuring komt daarin vaak voorbij. We onderzoeken waar de onvrede vandaan komt. Wat zijn de verwachtingen van mensen die zich moeten melden en hoe helpt het UWV ze weer aan het werk?

Algemeen

Ontgroeningen

Mysterieus. Dat is in één woord het onderwerp én de manier waarop een nieuwe tipgever ons op een nieuw spoor zet. Via een direct bericht op Twitter wordt onze interesse gewekt: ‘Is een onderzoek naar de ontgroening van leden van studentenverenigingen, en met name naar de instandhouding van het systeem erachter, iets voor jullie?’ Hij wil dat de schimmige wereld van ontgroeningen aan het licht komt.

Toon meer

Artikelen geschreven door Huub

vrijdag 08 februari 2019

Probleemloos wonen tussen de industrie? In Hamburg kan het

Economische belangen van industrie versus woongenot van omwonenden. In het dossier Lokaal bestuur zien we regelmatig dat dit voor conflicten zorgt. Omwonenden hebben last van stank-, stof- of geluidsoverlast, terwijl bedrijven willen uitbreiden of hun productie op peil willen houden. Toch zijn er ook plekken waar juist nieuwe woningen herrijzen in industriële gebieden. Stedenbouwkundige en architect Jeroen Dirckx van ontwerpbureau KCAP Architects&Planners begeleidt en ontwerpt dit soort projecten.

vrijdag 01 februari 2019

‘Gaat dit over grafiet? Stoppen met die onzin’

Wij doen onderzoek naar de problemen rondom de stofuitstoot van Tata Steel (de oude Hoogovens) in de IJmond. Het bedrijf staat midden in de IJmond op het grondgebied van drie gemeenten: Beverwijk, Velsen en Heemskerk. Per jaar wordt er ruim 7 miljoen ton staal gemaakt. Sinds de zomer van 2018 komt er veel stof van het bedrijf bij mensen in hun tuin en in huis terecht en zijn er veel zorgen over de effecten voor de gezondheid van mensen.

dinsdag 22 januari 2019

‘In 2019 past een grote staalfabriek niet meer in stedelijk gebied’

Kan Nederland zonder Tata Steel? Onze enige overgebleven staalfabriek, de oude hoogovens en ‘trots van Noord-Holland’?  Die vraag stellen wij in ons onderzoek naar de zogenaamde grafietregens die het bedrijf het afgelopen half jaar heeft uitgestoten. Dit heeft tot veel overlast geleid in de omliggende dorpen, maar de vraag of het bedrijf dan maar dicht moet roept weerstand op in de regio IJmond.

Toon meer

Andere teamleden

Thomas Mulder

Datajournalist

Anne de Blok

Verslaggever

Miranda Grit

Verslaggever