Huub Floor

Verslaggever

Over Huub Floor

Huub Floor is een dertiger met een ziel van een doorgewinterde onderzoeksjournalist. Met flair, uitdagend en soms tot op het randje maakt hij verhalen. Maar niet voordat onomstotelijk vast staat dat wat hij onderzoekt ook klopt. Daarom schuwt hij het ook niet om dikke stapels documenten door te spitten waarbij hij snel tot de kern komt. Een lekker verhaal is leuk, maar het moet wel kloppen.

Onderzoeken waar Huub aan werkt

Gezondheid en zorg

Zorg aan huis

De ouders van kinderen met veel behoefte aan zorg en begeleiding worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Want wie gaat die uitgebreide zorg leveren en betalen? Komt het van de gemeente? De zorgverzekeraar? Of toch de Rijksoverheid? Ouders worden wanhopig van de hoeveelheid regels waar ze aan moeten voldoen en de ingewikkelde aanvragen die ze moeten indienen om de zorg voor hun kinderen goed te regelen. Ook krijgen de kinderen te maken met veel wisselende hulpverleners, waardoor de continuïteit van de zorg in gevaar is.

Werk en inkomen

UWV

Door de jaren heen krijgen we regelmatig tips over de uitkeringsinstantie UWV. Veel klachten gaan over hoe mensen zich behandeld voelen. De arbeidsongeschiktheidskeuring komt daarin vaak voorbij. We onderzoeken waar de onvrede vandaan komt. Wat zijn de verwachtingen van mensen die zich moeten melden en hoe helpt het UWV ze weer aan het werk?

Algemeen

Ontgroeningen

Mysterieus. Dat is in één woord het onderwerp én de manier waarop een nieuwe tipgever ons op een nieuw spoor zet. Via een direct bericht op Twitter wordt onze interesse gewekt: ‘Is een onderzoek naar de ontgroening van leden van studentenverenigingen, en met name naar de instandhouding van het systeem erachter, iets voor jullie?’ Hij wil dat de schimmige wereld van ontgroeningen aan het licht komt.

Toon meer

Artikelen geschreven door Huub

donderdag 13 december 2018

‘Ik krijg het idee dat niet wordt gekeken naar de gevolgen voor de gezondheid’

Er is veel onrust onder de inwoners van Noord-Hollandse gemeenten in de buurt van de fabriek van multinational Tata Steel. De afgelopen maanden komt er op de huizen en auto’s van mensen in de omgeving meer stof neer dan normaal. De grote vraag onder de inwoners is of die stof schadelijk is voor de gezondheid.

maandag 05 november 2018

Zorg voor meervoudig beperkte Aeron (6) eindelijk vergoed

Zorg voor ernstig meervoudig gehandicapte Aeron via pgb wordt eindelijk vergoed. 

woensdag 24 oktober 2018

Verpleegkundige: ‘Je moet kind met ernstige beperking goed kennen, om te weten welke signalen het geeft’

Kinderen met een ernstige meervoudige beperking hebben zulke complexe medische zorg nodig dat het soms een lastige situatie is als zij worden opgenomen in het ziekenhuis. Ouders van dit soort kinderen zetten vaak tijdens een ziekenhuisopname een verpleegkundige in, betaald door hun pgb.

Toon meer

Andere teamleden

Yvonne Verkaik

Redacteur

Tessa Beijer

Online redacteur

Herman Vijlbrief

Verslaggever