Huub Floor

Verslaggever

Over Huub Floor

Huub Floor is een dertiger met een ziel van een doorgewinterde onderzoeksjournalist. Met flair, uitdagend en soms tot op het randje maakt hij verhalen. Maar niet voordat onomstotelijk vast staat dat wat hij onderzoekt ook klopt. Daarom schuwt hij het ook niet om dikke stapels documenten door te spitten waarbij hij snel tot de kern komt. Een lekker verhaal is leuk, maar het moet wel kloppen.

Onderzoeken waar Huub aan werkt

Gezondheid en zorg

Zorg aan huis

De ouders van kinderen met veel behoefte aan zorg en begeleiding worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Want wie gaat die uitgebreide zorg leveren en betalen? Komt het van de gemeente? De zorgverzekeraar? Of toch de Rijksoverheid? Ouders worden wanhopig van de hoeveelheid regels waar ze aan moeten voldoen en de ingewikkelde aanvragen die ze moeten indienen om de zorg voor hun kinderen goed te regelen. Ook krijgen de kinderen te maken met veel wisselende hulpverleners, waardoor de continuïteit van de zorg in gevaar is.

Werk en inkomen

UWV

Door de jaren heen krijgen we regelmatig tips over de uitkeringsinstantie UWV. Veel klachten gaan over hoe mensen zich behandeld voelen. De arbeidsongeschiktheidskeuring komt daarin vaak voorbij. We onderzoeken waar de onvrede vandaan komt. Wat zijn de verwachtingen van mensen die zich moeten melden en hoe helpt het UWV ze weer aan het werk?

Algemeen

Ontgroeningen

Mysterieus. Dat is in één woord het onderwerp én de manier waarop een nieuwe tipgever ons op een nieuw spoor zet. Via een direct bericht op Twitter wordt onze interesse gewekt: ‘Is een onderzoek naar de ontgroening van leden van studentenverenigingen, en met name naar de instandhouding van het systeem erachter, iets voor jullie?’ Hij wil dat de schimmige wereld van ontgroeningen aan het licht komt.

Toon meer

Artikelen geschreven door Huub

vrijdag 12 oktober 2018

Verpleegkundige: ‘Ouders moeten in ziekenhuis verplicht 24 uur per dag bij hun kind blijven’

Ouders en verpleegkundigen vertellen aan De Monitor dat ouders van zieke kinderen 24 uur per dag veprlicht bij hun kinderen moeten blijven in het ziekenhuis. 

dinsdag 09 oktober 2018

Minister De Jonge (VWS): ‘Ik denk dat de toegang tot de zorg soms niet goed gaat.’

Ouders van kinderen met een ernstige beperking zijn vaak jarenlang op zoek naar de juiste zorg voor hun kind, omdat de verantwoordelijkheid hiervoor verspreid is over verschillende, ingewikkelde zorgwetten.

woensdag 19 september 2018

Ouders gehandicapte kinderen hebben soms moeite met term ‘gebruikelijke zorg’

Wat houdt de term 'gebruikelijke zorg' in? Ouders van gehandicapte kinderen krijgen hiermee te maken als zij zorg willen aanvragen vanuit de Jeugdwet, Zorgverzekeringswet en/of Wet langdurige zorg.

Toon meer

Andere teamleden

Redactie de Monitor

editor

Thomas Mulder

Datajournalist

Marije Rooze

Developer