Huub Floor

Redacteur

Over Huub Floor

Huub Floor is een dertiger met een ziel van een doorgewinterde onderzoeksjournalist. Met flair, uitdagend en soms tot op het randje maakt hij verhalen. Maar niet voordat onomstotelijk vast staat dat wat hij onderzoekt ook klopt. Daarom schuwt hij het ook niet om dikke stapels documenten door te spitten waarbij hij snel tot de kern komt. Een lekker verhaal is leuk, maar het moet wel kloppen.

Onderzoeken waar Huub aan werkt

Gezondheid en zorg

Zorg aan huis

De ouders van kinderen met veel behoefte aan zorg en begeleiding worden vaak van het kastje naar de muur gestuurd. Want wie gaat die uitgebreide zorg leveren en betalen? Komt het van de gemeente? De zorgverzekeraar? Of toch de Rijksoverheid? Ouders worden wanhopig van de hoeveelheid regels waar ze aan moeten voldoen en de ingewikkelde aanvragen die ze moeten indienen om de zorg voor hun kinderen goed te regelen. Ook krijgen de kinderen te maken met veel wisselende hulpverleners, waardoor de continuïteit van de zorg in gevaar is.

Werk en inkomen

UWV

Door de jaren heen krijgen we regelmatig tips over de uitkeringsinstantie UWV. Veel klachten gaan over hoe mensen zich behandeld voelen. De arbeidsongeschiktheidskeuring komt daarin vaak voorbij. We onderzoeken waar de onvrede vandaan komt. Wat zijn de verwachtingen van mensen die zich moeten melden en hoe helpt het UWV ze weer aan het werk?

Algemeen

Ontgroeningen

Mysterieus. Dat is in één woord het onderwerp én de manier waarop een nieuwe tipgever ons op een nieuw spoor zet. Via een direct bericht op Twitter wordt onze interesse gewekt: ‘Is een onderzoek naar de ontgroening van leden van studentenverenigingen, en met name naar de instandhouding van het systeem erachter, iets voor jullie?’ Hij wil dat de schimmige wereld van ontgroeningen aan het licht komt.

Toon meer

Artikelen geschreven door Huub

maandag 14 mei 2018

Ombudsman luidt de noodklok: intensieve zorgvraag kinderen vaak afgewezen

‘Burgers krijgen geen passende zorg. Dit is al veel te lang het geval, het kan en moet nu snel beter.’ Deze stevige uitspraak is afkomstig van de Nationale Ombudsman naar aanleiding van een onderzoek naar hoe de zorg in Nederland geregeld is. 

dinsdag 08 mei 2018

Belangenorganisatie boeren: minder dieren is geen oplossing

Minder vee is geen oplossing voor de milieuproblemen die ontstaan door het mestoverschot. Althans, dat stelt Trienke Elshof namens boerenbelangenorganisatie LTO. Volgens het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) is een kleinere veestapel juist onvermijdelijk als we de natuur- en klimaatdoelen willen halen. LTO wil daar niet aan en waarschuwt: ‘Minder dieren betekent ook dat er niet meer wordt geïnvesteerd in emissiearme maatregelen.’

maandag 07 mei 2018

‘Ga eerst fatsoenlijk meten hoeveel ammoniak er in de natuur terecht komt’

‘Wat ik op dit moment zie gebeuren in jullie onderzoek, is dat jullie te oppervlakkig graven. Ammoniak is een groot onderwerp en heel gecompliceerd. Op dit moment worden jullie door de slagers die hun eigen vlees keuren om de tuin geleid, zonder dat zelf door te hebben.’ 

 

Toon meer

Andere teamleden

Iris Verhoeven

Redacteur

Judith Meulendijks

Redacteur

Marije Rooze

Developer