Anne Mae van Tilburg

Redacteur

Over Anne Mae van Tilburg

Anne Mae van Tilburg studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Tussendoor liep ze stage bij De Monitor. Daarbij werd ze meteen gegrepen door het onderzoek naar aardbevingsschade in Groningen. Bij De Monitor ging ze dan ook niet meer weg. Na het behalen van haar master ging ze aan de slag als researcher. Daar beet ze zich vast in onderwerpen zoals bomenkap en duivelsuitdrijvingen bij kinderen.

Onderzoeken waar Anne Mae aan werkt

Veiligheid en handhaving

Verkeersveiligheid

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in Nederland. Het aantal ernstig gewonden en het aantal doden in het verkeer is de laatste jaren gestegen. Burgers, gemeenten en deskundigen roepen dat ...

Overheid en bureaucratie

Lokaal bestuur

Gemeentes en provincies hebben veel invloed op onze leefomgeving, maar de controle daarop staat onder druk en dat leidt mogelijk tot meer misstanden. Wij willen hier meer over te weten komen.

Algemeen

Monitor Meetings

De Monitor Meetings worden georganiseerd naar aanleiding van een uitzending van het KRO-NCRV televisieprogramma De Monitor. Rondom een actueel thema wordt een gesprek gefaciliteerd tussen burgers e...

Toon meer

Artikelen geschreven door Anne Mae

woensdag 25 november 2020

Ambulanceverpleegkundige werd in haar gezicht geslagen door patiënt: “Het raakt je in je kern”

In bijna een maand tijd krijgt Hanna twee keer met geweld te maken tijdens haar werk: “Ik dacht: ‘Daar gaan we weer’. Ik ben helemaal in paniek de ambulance uitgehold.”

vrijdag 20 november 2020

Politie over geweld tegen agenten: “Straf schuurt vaak met gevoel van rechtvaardigheid van politiemensen”

Elk jaar krijgen 10.500 agenten te maken met agressie en geweld tijdens hun werk. “Ongeveer veertig procent is schelden. De rest is zwaarder. Dan moet je denken aan spugen en fysiek geweld."

woensdag 18 november 2020

Rechter over geweld tegen hulpverleners: “Hogere straffen geen oplossing”

Rechters zijn geen voorstander van een taakstrafverbod voor daders van geweld tegen hulpverleners. Op dit moment is een wetsvoorstel daarvoor in de maak.

Toon meer

Andere teamleden

Silvia Geurts

Redacteur

silvia.geurts@kro-ncrv.nl

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever

bastiaan.hetebrij@kro-ncrv.nl

Teun van de Keuken

Presentator televisie

demonitor@kro-ncrv.nl