Anne Mae van Tilburg

Redacteur

Over Anne Mae van Tilburg

Anne Mae van Tilburg studeerde Communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Tussendoor liep ze stage bij De Monitor. Daarbij werd ze meteen gegrepen door het onderzoek naar aardbevingsschade in Groningen. Bij De Monitor ging ze dan ook niet meer weg. Na het behalen van haar master ging ze aan de slag als researcher. Daar beet ze zich vast in onderwerpen zoals bomenkap en duivelsuitdrijvingen bij kinderen.

Onderzoeken waar Anne Mae aan werkt

Veiligheid en handhaving

Verkeersveiligheid

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in Nederland. Het aantal ernstig gewonden en het aantal doden in het verkeer is de laatste jaren gestegen. Burgers, gemeenten en deskundigen roepen dat ...

Overheid en bureaucratie

Lokaal bestuur

Gemeentes en provincies hebben veel invloed op onze leefomgeving, maar de controle daarop staat onder druk en dat leidt mogelijk tot meer misstanden. Wij willen hier meer over te weten komen.

Algemeen

Monitor Meetings

De Monitor Meetings worden georganiseerd naar aanleiding van een uitzending van het KRO-NCRV televisieprogramma De Monitor. Rondom een actueel thema wordt een gesprek gefaciliteerd tussen burgers e...

Toon meer

Artikelen geschreven door Anne Mae

zondag 20 september 2020

Onderzoek nodig naar immorele heffingen gemeenten na WOII: “Als je het open laat, blijven het zwerende wonden”

Ronny Naftaniel van het Centraal Joods Overleg vindt dat elke gemeente moet onderzoeken of ze belastingen hebben geheven over onteigende woningen aan Joodse terugkeerders na de oorlog.

zondag 13 september 2020

Winterswijk wil onderzoek naar eigen rol bij verkoop onteigend vastgoed en rechtsherstel na WOII

Winterswijk gaat de onteigening en verkoop van 39 panden tijdens de Tweede Wereldoorlog onderzoeken. Dat doen ze vanwege vragen over de moeizame teruggave van de synagoge aan de Joodse gemeenschap.

maandag 07 september 2020

Hoe gingen gemeenten om met teruggekeerde joden na WOII? “Waar moest mijn vader al dat geld voor afdragen?”

Wat doe je als je 75 jaar na dato wil weten wat er met je onteigende familievastgoed is gebeurd tijdens de Tweede Wereldoorlog?

Toon meer

Andere teamleden

Justus Cooiman

Redactie

justus.cooiman@kro-ncrv.nl

Yvonne Verkaik

Redacteur

yvonne.verkaik@kro-ncrv.nl

Neeltje Bollen

Verslaggever

neeltje.bollen@kro-ncrv.nl