Anne Mae van Tilburg

Redactie

Over Anne Mae van Tilburg

In het voorjaar van 2017 begon ik als stagiair bij De Monitor. Toen hield ik mij bezig met het dossier Gaswinning in Groningen en werkte ik mee aan een uitzending over voedselverspilling. Inmiddels werk ik aan een uitzending over telefoongebruik achter het stuur binnen het dossier Verkeersveiligheid.

Onderzoeken waar Anne Mae aan werkt

Verkeer en vervoer

Verkeersveiligheid

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in Nederland. Het aantal ernstig gewonden en het aantal doden in het verkeer is de laatste jaren gestegen. Burgers, gemeenten en deskundigen roepen dat er weer meer gehandhaafd moet worden. De meeste ongevallen komen door te hard rijden, alcoholgebruik en afleiding (mobiele telefoon). Zou meer handhaving leiden tot minder slachtoffers in het verkeer? En zo ja waarom gebeurt dat dan niet meer? Het aantal bekeuringen daalde van 9,6 miljoen in 2007 naar 6,6 miljoen in 2015. Het aantal staandehoudingen is van 1,5 miljoen in 2007 gedaald naar 250.000 in 2015.

Werk en inkomen

Werken met een beperking

Sinds 1 januari 2015 geldt de Participatiewet. Een belangrijk speerpunt van deze wet is om méér mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen. In dit dossier onderzoeken we de gevolgen van de Participatiewet voor mensen met een arbeidshandicap en de werkgevers die deze mensen aan moeten nemen.

Wet-en regelgeving

Lokaal bestuur

Gemeentes en provincies hebben veel invloed op onze leefomgeving, maar de controle daarop staat onder druk en dat leidt mogelijk tot meer misstanden. Wij willen hier meer over te weten komen.

Toon meer

Artikelen geschreven door Anne Mae

donderdag 14 februari 2019

Bomen kappen voor bio-energie: Gebeurt dat in Nederland?

Vaak krijgen we tips binnen over bomenkap en regelmatig wordt daarin gesteld dat de bomen worden verkocht aan bio-energiebedrijven. Maar veel van die bedrijven stellen alléén resthout te gebruiken voor hun biocentrales. Dat klinkt duurzaam, maar hoe realistisch is dat op de lange termijn?

zondag 10 februari 2019

‘Wolven vind ik in een landschap als Nederland eigenlijk niet passen’

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik (CDA) komt op voor angstige boeren. Zij vindt dat de beschermde status van de wolf moet worden opgeheven, zodat hij bij overlast kan worden gedood. Wij spreken haar voor ons onderzoek naar Wilde Natuur in Nederland op de plek waar twee van de drie wolven in ons land op dit moment rondlopen: de Hoge Veluwe.

zaterdag 09 februari 2019

‘Anticonceptie een chiquere oplossing dan afschieten’

Na een jaar vol onrust startte afgelopen december het afschieten van ruim 1800 edelherten in de Oostvaardersplassen. Maar nu we eenmaal begonnen zijn met het beheren van het aantal grazers rijst de vraag op hoe lang we hiermee door moeten blijven gaan? In opdracht van provincie Flevoland onderzoekt Professor Tom Stout van de Universiteit Utrecht een alternatief: anticonceptie voor wilde dieren.

Toon meer

Andere teamleden

Tessa Beijer

Online redacteur

Redactie de Monitor

editor

Niels van Nimwegen

Verslaggever