Anne Mae van Tilburg

Redactie

Over Anne Mae van Tilburg

In het voorjaar van 2017 begon ik als stagiair bij De Monitor. Toen hield ik mij bezig met het dossier Gaswinning in Groningen en werkte ik mee aan een uitzending over voedselverspilling. Inmiddels werk ik aan een uitzending over telefoongebruik achter het stuur binnen het dossier Verkeersveiligheid.

Onderzoeken waar Anne Mae aan werkt

Verkeer en vervoer

Verkeersveiligheid

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in Nederland. Het aantal ernstig gewonden en het aantal doden in het verkeer is de laatste jaren gestegen. Burgers, gemeenten en deskundigen roepen dat er weer meer gehandhaafd moet worden. De meeste ongevallen komen door te hard rijden, alcoholgebruik en afleiding (mobiele telefoon). Zou meer handhaving leiden tot minder slachtoffers in het verkeer? En zo ja waarom gebeurt dat dan niet meer? Het aantal bekeuringen daalde van 9,6 miljoen in 2007 naar 6,6 miljoen in 2015. Het aantal staandehoudingen is van 1,5 miljoen in 2007 gedaald naar 250.000 in 2015.

Toon meer

Artikelen geschreven door Anne Mae

maandag 16 april 2018

Gezocht: proefpersonen voor app-test op circuit

Even snel een berichtje beantwoorden terwijl je aan het rijden bent: het mag niet, maar je doet het toch. Want hoe groot is de kans nou dat je een ongeluk krijgt? Komt dit je bekend voor? Geef je dan op voor ons experiment met telefoongebruik achter het stuur.

woensdag 24 mei 2017

Finale Food Battle: ‘Ik controleerde mijn vrouw of ze niet stiekem wat weggooide.’

Drie weken lang hebben Cor, Jolanda, Wieneke en Irma voor ons dossier voedselverspilling precies bijgehouden hoeveel eten ze weggooiden, en geprobeerd zo min mogelijk voedsel te verspillen. De Food B...

vrijdag 19 mei 2017

Staatssecretaris Van Dam over terugdringen voedselverspilling: 'Doelstelling minister Verburg niet realiseerbaar'

In 2010 stelde toenmalig minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit dat er in 2015 20% minder voedsel verspild zou moeten worden. Dit is niet gelukt. Sinds 2010 is de voedselversp...

Toon meer

Andere teamleden

Tessa Beijer

Online redacteur

Thomas Mulder

Datajournalist

Niels van Nimwegen

Verslaggever