Anne Mae van Tilburg

Redactie

Over Anne Mae van Tilburg

In het voorjaar van 2017 begon ik als stagiair bij De Monitor. Toen hield ik mij bezig met het dossier Gaswinning in Groningen en werkte ik mee aan een uitzending over voedselverspilling. Inmiddels werk ik aan een uitzending over telefoongebruik achter het stuur binnen het dossier Verkeersveiligheid.

Onderzoeken waar Anne Mae aan werkt

Verkeer en vervoer

Verkeersveiligheid

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in Nederland. Het aantal ernstig gewonden en het aantal doden in het verkeer is de laatste jaren gestegen. Burgers, gemeenten en deskundigen roepen dat er weer meer gehandhaafd moet worden. De meeste ongevallen komen door te hard rijden, alcoholgebruik en afleiding (mobiele telefoon). Zou meer handhaving leiden tot minder slachtoffers in het verkeer? En zo ja waarom gebeurt dat dan niet meer? Het aantal bekeuringen daalde van 9,6 miljoen in 2007 naar 6,6 miljoen in 2015. Het aantal staandehoudingen is van 1,5 miljoen in 2007 gedaald naar 250.000 in 2015.

Werk en inkomen

Werken met een beperking

Sinds 1 januari 2015 geldt de Participatiewet. Een belangrijk speerpunt van deze wet is om méér mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen. In dit dossier onderzoeken we de gevolgen van de Participatiewet voor mensen met een arbeidshandicap en de werkgevers die deze mensen aan moeten nemen.

Wet-en regelgeving

Lokaal bestuur

Gemeentes hebben veel invloed op onze leefomgeving, maar de controle daarop staat onder druk en dat leidt mogelijk tot meer misstanden. Wij willen hier meer over te weten komen.

Toon meer

Artikelen geschreven door Anne Mae

dinsdag 02 oktober 2018

Provincie Gelderland over stankoverlast: ‘Papierfabriek voldoet aan de vergunning’

Volgens de bewoners van het Gelderse dorpje Renkum heeft de provincie Gelderland een veel te ruime vergunning afgegeven waardoor zij nu regelmatig in de stank zitten. De overlast wordt veroorzaakt voor papierfabriek Parenco, die sinds jaar en dag in het dorp is gehuisvest. We nemen voor ons onderzoek Lokaal Bestuur meerdere malen contact op met de provincie voor een interview met de verantwoordelijk gedeputeerde, Conny Bieze. Maar de provincie wil alleen schriftelijk reageren.

dinsdag 02 oktober 2018

Wethouder Renkum: ‘Wij hebben weinig middelen om de overlast tegen te gaan’

Voor ons onderzoek naar Lokaal Bestuur krijgen we veel tips uit Renkum, waar inwoners last hebben van een nabijgelegen papierfabriek. De vergunning is afgegeven door de provincie, maar bewoners kijken vragend naar de gemeente. Wat kan je dan als bestuurder? We leggen het voor aan wethouder Joa Maouche.

vrijdag 28 september 2018

Papierhoofdstad van Nederland zoekt middenweg tussen bewonersbelangen en industrie

Een tijdje terug bezochten wij enkele bewoners van het Gelderse Eerbeek. Zij zijn bang dat een nieuw bestemmingsplan de papierindustrie in het dorp een vrijbrief geeft voor uitbreiding en veel overlast gaat veroorzaken. Voor ons onderzoek naar lokaal bestuur bel ik met de gemeente. Houdt die namelijk wel rekening met de bewoners? 

Toon meer

Andere teamleden

Niels van Nimwegen

Verslaggever

Odette Joosten

Verslaggever

Thomas Mulder

Datajournalist