Anne Mae van Tilburg

Redactie

Over Anne Mae van Tilburg

In het voorjaar van 2017 begon ik als stagiair bij De Monitor. Toen hield ik mij bezig met het dossier Gaswinning in Groningen en werkte ik mee aan een uitzending over voedselverspilling. Inmiddels werk ik aan een uitzending over telefoongebruik achter het stuur binnen het dossier Verkeersveiligheid.

Onderzoeken waar Anne Mae aan werkt

Verkeer en vervoer

Verkeersveiligheid

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in Nederland. Het aantal ernstig gewonden en het aantal doden in het verkeer is de laatste jaren gestegen. Burgers, gemeenten en deskundigen roepen dat er weer meer gehandhaafd moet worden. De meeste ongevallen komen door te hard rijden, alcoholgebruik en afleiding (mobiele telefoon). Zou meer handhaving leiden tot minder slachtoffers in het verkeer? En zo ja waarom gebeurt dat dan niet meer? Het aantal bekeuringen daalde van 9,6 miljoen in 2007 naar 6,6 miljoen in 2015. Het aantal staandehoudingen is van 1,5 miljoen in 2007 gedaald naar 250.000 in 2015.

Werk en inkomen

Werken met een beperking

Sinds 1 januari 2015 geldt de Participatiewet. Een belangrijk speerpunt van deze wet is om méér mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen. In dit dossier onderzoeken we de gevolgen van de Participatiewet voor mensen met een arbeidshandicap en de werkgevers die deze mensen aan moeten nemen.

Wet-en regelgeving

Lokaal bestuur

Gemeentes hebben veel invloed op onze leefomgeving, maar de controle daarop staat onder druk en dat leidt mogelijk tot meer misstanden. Wij willen hier meer over te weten komen.

Toon meer

Artikelen geschreven door Anne Mae

vrijdag 14 december 2018

Bewoners en lokale overheid samen op zoek naar oplossing voor duurzaam Zwolle

Afgelopen woensdagavond was de vierde Monitor Meeting in Zwolle, waarbij een onderwerp uit een uitzending van De Monitor wordt uitgelicht. Het thema van de avond was het klimaatconflict. In Zwolle spraken lokale belangengroepen, deskundigen, wethouder Monique Schuttenbeld van GroenLinks én het publiek over hoe de gemeente energieneutraal moet worden. 

dinsdag 13 november 2018

Kom naar Zwolle naar de Monitor Meeting over het klimaatconflict!

De Monitor organiseert op woensdag 12 december in samenwerking met Club Cele in Zwolle een Monitor Meeting over het klimaatconflict. Bijna alle gemeenten willen in de toekomst alleen nog maar duurzame energie gebruiken, maar als duidelijk wordt dat er soms pijnlijke maatregelen genomen moeten worden, dan blijken de klimaatdoelen vaak moeilijk haalbaar.    

vrijdag 02 november 2018

Woningtekort Ede: ‘In Utrecht adviseren ze mensen om hier maar te gaan wonen’

Afgelopen dinsdagavond was er een Monitor Meeting over het woningtekort in Ede. Met onder andere de wethouder, lokale woningzoekenden, en een hoogleraar volkshuisvesting gingen we in gesprek over het woningtekort én over de oplossingen daarvoor.

Toon meer

Andere teamleden

Marjolein Schut

Redacteur

Huub Floor

Verslaggever

Saskia Adriaens

Verslaggever