Anne Mae van Tilburg

Redactie

Over Anne Mae van Tilburg

In het voorjaar van 2017 begon ik als stagiair bij De Monitor. Toen hield ik mij bezig met het dossier Gaswinning in Groningen en werkte ik mee aan een uitzending over voedselverspilling. Inmiddels werk ik aan een uitzending over telefoongebruik achter het stuur binnen het dossier Verkeersveiligheid.

Onderzoeken waar Anne Mae aan werkt

Verkeer en vervoer

Verkeersveiligheid

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in Nederland. Het aantal ernstig gewonden en het aantal doden in het verkeer is de laatste jaren gestegen. Burgers, gemeenten en deskundigen roepen dat er weer meer gehandhaafd moet worden. De meeste ongevallen komen door te hard rijden, alcoholgebruik en afleiding (mobiele telefoon). Zou meer handhaving leiden tot minder slachtoffers in het verkeer? En zo ja waarom gebeurt dat dan niet meer? Het aantal bekeuringen daalde van 9,6 miljoen in 2007 naar 6,6 miljoen in 2015. Het aantal staandehoudingen is van 1,5 miljoen in 2007 gedaald naar 250.000 in 2015.

Algemeen

Algemeen

We krijgen dagelijks veel tips binnen over uiteenlopende onderwerpen. En lang niet altijd over de onderwerpen die we momenteel onderzoeken. Ook deze tips willen we u niet onthouden. Want wellicht herkent u een verhaal, heeft u iets vergelijkbaars meegemaakt, of kunt u ons meer inzicht geven over een bepaald onderwerp. Zo kunnen we uiteindelijk met een aantal van deze tips weer een nieuw onderzoeksdossier openen. Blijf ons dus vooral tippen. Want ons onderzoek begint bij u.

Werk en inkomen

Werken met een beperking

Sinds 1 januari 2015 geldt de Participatiewet. Een belangrijk speerpunt van deze wet is om méér mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen. In dit dossier onderzoeken we de gevolgen van de Participatiewet voor mensen met een arbeidshandicap en de werkgevers die deze mensen aan moeten nemen.

Toon meer

Artikelen geschreven door Anne Mae

donderdag 09 augustus 2018

Schijnzelfstandigen gezocht: Werk jij net zoals Sytze ongewild als zzp’er?

Sytze Ferwerda werkt naast zijn studie politicologie als maaltijdbezorger voor bestelservice Deliveroo. Als zijn tijdelijke contract afloopt, krijgt Sytze te horen dat hij alleen door kon gaan met zijn werk als hij zzp’er wordt. Sytze vindt dat hij recht heeft op een dienstverband, en stapt naar de rechter.

zaterdag 12 mei 2018

Telefoongebruik in de auto gevaarlijkste vorm van afleiding

Dat appen in het verkeer gevaarlijk is, is inmiddels wel bekend. Minister Grapperhaus   van Justitie en Veiligheidwil de straf op appen daarom ook fors verhogen naar een maximale gevangenisstraf van 2 jaar. Maar, vragen veel mensen zich misschien af, is appen dan echt zoveel gevaarlijker dan andere vormen van afleiding? Voor ons onderzoek naar verkeersveiligheid zoeken wij voor je uit wat de tien soorten afleiding zijn die de kans op een ongeluk het meest verhogen. 

vrijdag 11 mei 2018

Deelnemer app-test: ‘In deze tijd had ik ook iemands kind kunnen doodrijden’

Hoe gevaarlijk is appen achter het stuur nou echt? Tijdens een app-test op een circuit bekeken we wat je telefoon gebruiken in de auto daadwerkelijk met je rijgedrag doet.

Toon meer

Andere teamleden

René Sommer

Eindredacteur

Huub Floor

Verslaggever

Ronald Sistermans

Verslaggever