Anne Mae van Tilburg

Redactie

Over Anne Mae van Tilburg

In het voorjaar van 2017 begon ik als stagiair bij De Monitor. Toen hield ik mij bezig met het dossier Gaswinning in Groningen en werkte ik mee aan een uitzending over voedselverspilling. Inmiddels werk ik aan een uitzending over telefoongebruik achter het stuur binnen het dossier Verkeersveiligheid.

Onderzoeken waar Anne Mae aan werkt

Verkeer en vervoer

Verkeersveiligheid

Het gaat niet goed met de verkeersveiligheid in Nederland. Het aantal ernstig gewonden en het aantal doden in het verkeer is de laatste jaren gestegen. Burgers, gemeenten en deskundigen roepen dat er weer meer gehandhaafd moet worden. De meeste ongevallen komen door te hard rijden, alcoholgebruik en afleiding (mobiele telefoon). Zou meer handhaving leiden tot minder slachtoffers in het verkeer? En zo ja waarom gebeurt dat dan niet meer? Het aantal bekeuringen daalde van 9,6 miljoen in 2007 naar 6,6 miljoen in 2015. Het aantal staandehoudingen is van 1,5 miljoen in 2007 gedaald naar 250.000 in 2015.

Toon meer

Artikelen geschreven door Anne Mae

zaterdag 12 mei 2018

Telefoongebruik in de auto gevaarlijkste vorm van afleiding

Dat appen in het verkeer gevaarlijk is, is inmiddels wel bekend. Minister Grapperhaus   van Justitie en Veiligheidwil de straf op appen daarom ook fors verhogen naar een maximale gevangenisstraf van 2 jaar. Maar, vragen veel mensen zich misschien af, is appen dan echt zoveel gevaarlijker dan andere vormen van afleiding? Voor ons onderzoek naar verkeersveiligheid zoeken wij voor je uit wat de tien soorten afleiding zijn die de kans op een ongeluk het meest verhogen. 

vrijdag 11 mei 2018

Deelnemer app-test: ‘In deze tijd had ik ook iemands kind kunnen doodrijden’

Hoe gevaarlijk is appen achter het stuur nou echt? Tijdens een app-test op een circuit bekeken we wat je telefoon gebruiken in de auto daadwerkelijk met je rijgedrag doet.

maandag 30 april 2018

Renske werd aangereden door appende bestuurder: ‘Ik dacht: dit is het einde’

Het is de nachtmerrie van elke automobilist: je komt onverwachts in een file terecht en de bestuurder achter je ziet die niet aankomen. Het gebeurde Renske. De bestuurder van de vrachtwagen achter haar zag haar niet en reed vol op haar in. Hij was afgeleid door zijn telefoon. We spreken Renske voor onze uitzending over verkeersveiligheid.

Toon meer

Andere teamleden

Laura Das

Redactie

Marjolein Schut

Redacteur

Bastiaan Hetebrij

Verslaggever