Anne de Blok

Verslaggever

Over Anne de Blok

Anne de Blok heeft een onbeheersbare drang om te zoeken naar datgene wat verborgen blijft. Dat bracht haar tijdens haar studie al aan tafel bij oud-minister Margreeth de Boer, waarmee ze uitgebreid sprak over het Schipholdossier en de échte reden waarom ze niet door wilde voor een tweede termijn als minister van milieu. Hoewel dat verhaal veel nieuws maakte, koos ze daarna voor onderwerpen die wat meer in de actualiteit liggen. Momenteel werkt ze namelijk als jongste bediende voor De Monitor waar ze furore maakte met een drieluik over ‘Verwarde Mensen’. Een heuse Tegel staat nu op haar schouw.

Onderzoeken waar Anne aan werkt

Onderwijs

De ADHD-epidemie?

In de afgelopen tien jaar is het gebruik van ADHD-medicatie verviervoudigd. In Nederland slikken momenteel ruim 250 duizend mensen pillen tegen hyperactiviteit, impulsiviteit of een korte aandachtspanne. Is deze toename medisch gerechtvaardigd of zijn we doorgedraaid in het vaststellen van ADHD?

Werk en inkomen

Werken met een beperking

Sinds 1 januari 2015 geldt de Participatiewet. Een belangrijk speerpunt van deze wet is om méér mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te krijgen. In dit dossier onderzoeken we de gevolgen van de Participatiewet voor mensen met een arbeidshandicap en de werkgevers die deze mensen aan moeten nemen.

Gezondheid en zorg

Verwarde mensen

Sinds de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg neemt het aantal incidenten met verwarde mensen toe. Ruim 75.000 meldingen kwamen er in 2016 bij de politie binnen, een stijging van 14% ten opzichte van vorig jaar. Wie zijn deze verwarde mensen, hoe worden ze begeleid en is de hulp die geboden wordt voldoende?

Toon meer

Artikelen geschreven door Anne

donderdag 16 augustus 2018

Slapeloze nachten door trillingen van cacaofabriek

Wie met de auto bij Zaanstad de A8 af draait, slingert door een rommelige lappendeken aan woonwijken en industriegebieden. Hier wordt de cacaoboter gesmolten, de rijst verpakt en de noten gebrand, die..

dinsdag 14 augustus 2018

Nederlanders kampioen in het terugsturen van pakketjes

Retourzendingen, ze vormen misschien wel de grootste kopzorg van menig webshop. En wij Nederlanders weten het behoorlijk bont te maken: negen procent van alle online bestellingen wordt door ons teruggestuurd, het hoogste percentage in Europa. Maar wat gebeurt er met al deze teruggestuurde pakketjes en hoe kunnen webwinkels het aantal retouren terugdringen? We starten een nieuw onderzoek! 

dinsdag 05 juni 2018

'Huisarts heeft belangrijke rol in opstellen wilsverklaring'

Mensen die een wilsverklaring willen opstellen kunnen baat hebben bij een goed gesprek met de huisarts. Dat blijkt uit een onderzoek van Patiëntenfederatie Nederland onder ruim 8000 mensen dat vandaag naar buiten komt. 

Toon meer

Andere teamleden

Sietze van Loosdregt

Redacteur

Anne Mae van Tilburg

Redactie

Herman Vijlbrief

Verslaggever