André Nelis

Redacteur

Over André Nelis

Al op 12-jarige leeftijd werd het journalistenvirus in mij actief, toen ik in de brugklas met studenten van de School voor Journalistiek een krant mocht maken. Nadat ik zelf de opleiding had voltooid kwam ik al snel bij Brandpunt terecht, waar ik mijn liefde voor de reportage ten volle kon uitleven. De laatste jaren heb ik me verder geschoold in de onderzoeksjournalistiek, bij Zembla en documentaireseries als ‘Achter de Dijken’ en ‘De Villamoord’ , en nu bij De Monitor. Op zoek naar de verhalen achter de feiten.

Onderzoeken waar André aan werkt

Gezondheid en zorg

Obesitas

De helft van de Nederlanders is te dik. Dit aantal blijft maar groeien. De zorgkosten nemen hierdoor alleen maar toe. ‘Elk pondje gaat door het mondje’, wordt vaak gezegd. Is het een kwestie van ei...

Jeugd en onderwijs

Onderwijs

Steeds meer kinderen met fysieke- of psychische problemen, zoals autisme en hoogbegaafdheid, krijgen een vrijstelling van de leerplicht. Dat betekent als kinderen niet leerbaar zijn. Maar het schij...

Algemeen

Alternatieve behandelingen

Neurofeedback is zo’n alternatieve behandeling. Door je hersenen te trainen zouden ADHD, symptomen van autisme, epilepsie, depressie en slaapproblemen met succes aangepakt kunnen worden.

Toon meer

Artikelen geschreven door André

maandag 30 maart 2020

Fraude met vergoedingen neurofeedback

Alternatieve genezers en de beroepsgroep van psychologen (NIP) plegen fraude door gesjoemel met declaraties voor neurofeedback.

vrijdag 27 maart 2020

Succescijfers van neurofeedback misleidend? “Ik ben er gewoon ingetrapt”.

“Ze spelen in op de angst van ouders”. “Het is een soort van oplichterij”. “Het is een behandeling zonder wetenschappelijk bewijs”. De kritiek die we ontvangen van tipgevers is niet mals.

zondag 22 maart 2020

"Neurofeedback werkt in brein net als leren fietsen"

Martijn Arns, een wetenschapper die zich al twintig jaar richt op toegepast hersenonderzoek, is overtuigd van de positieve effecten van neurofeedback, mits goed toegepast door deskundigen.

Toon meer

Andere teamleden

Karen Geurtsen

Redacteur

karen.geurtsen@kro-ncrv.nl

Marlies van de Meent

Impact producer

marlies.vandemeent@kro-ncrv.nl

Miranda Grit

Verslaggever

miranda.grit@kro-ncrv.nl