André Nelis

Redacteur

Over André Nelis

Al op 12-jarige leeftijd werd het journalistenvirus in mij actief, toen ik in de brugklas met studenten van de School voor Journalistiek een krant mocht maken. Nadat ik zelf de opleiding had voltooid kwam ik al snel bij Brandpunt terecht, waar ik mijn liefde voor de reportage ten volle kon uitleven. De laatste jaren heb ik me verder geschoold in de onderzoeksjournalistiek, bij Zembla en documentaireseries als ‘Achter de Dijken’ en ‘De Villamoord’ , en nu bij De Monitor. Op zoek naar de verhalen achter de feiten.

Onderzoeken waar André aan werkt

Gezondheid en zorg

Obesitas

De helft van de Nederlanders is te dik. Dit aantal blijft maar groeien. De zorgkosten nemen hierdoor alleen maar toe. ‘Elk pondje gaat door het mondje’, wordt vaak gezegd. Is het een kwestie van ei...

Jeugd en onderwijs

Onderwijs

Steeds meer kinderen met fysieke- of psychische problemen, zoals autisme en hoogbegaafdheid, krijgen een vrijstelling van de leerplicht. Dat betekent als kinderen niet leerbaar zijn. Maar het schij...

Algemeen

Alternatieve behandelingen

Neurofeedback is zo’n alternatieve behandeling. Door je hersenen te trainen zouden ADHD, symptomen van autisme, epilepsie, depressie en slaapproblemen met succes aangepakt kunnen worden.

Toon meer

Artikelen geschreven door André

maandag 01 juni 2020

Scholen ontdekken door corona meer kwetsbare leerlingen

Door de coronacrisis zijn meer kwetsbare leerlingen ‘ontdekt’, zegt ruim een kwart van de leraren en leerlingbegeleiders in het basis- en voortgezet onderwijs.

zaterdag 23 mei 2020

Al jaren klinkt kritiek van scholen op jeugdhulp: ”Te moeilijk, te laat en te kort”

Hulpverlening aan leerlingen die het moeilijk hebben, moet anders georganiseerd worden. “Jeugdbescherming, Veilig Thuis: het is in combinatie met school nog steeds niet goed geregeld."

maandag 04 mei 2020

Zorgen maatschappelijk werker over kwetsbare kinderen: “Ik wil de kinderen elke week zien”

Hoe houden de scholen tijdens de coronacrisis zicht op kwetsbare leerlingen nu iedereen thuis zit? Er zijn zorgen over leerachterstanden en over onveilige thuissituaties.

Toon meer

Andere teamleden

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

Huub Floor

Verslaggever

huub.floor@kro-ncrv.nl

Karen Geurtsen

Redacteur

karen.geurtsen@kro-ncrv.nl