Zorg in de gemeente

Gezondheid en zorg

In het dossier Zorg in de gemeente onderzoeken we of de kwaliteit van de zorg verbetert of verslechtert nu de gemeenten verantwoordelijk zijn. We onderzoeken de gevolgen voor cliënten met een zorgvraag en de rol van zorgaanbieders en gemeenten. Er blijkt veel onrust en ongenoegen. Eerder stelden we ons de vraag of het keukentafelgesprek, waar wordt besproken en bepaald hoeveel zorg de cliënt krijgt, wel onafhankelijk is. In die uitzending blijkt dat bezuinigingen en verkoopmotieven een belangrijke rol kunnen spelen.

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

206 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Uitzendingen

Zorg in de gemeente

zondag 28 februari 2016

Krijgen ouderen nog wel goede thuishulp? Door bezuinigingen hebben thuiszorgorganisaties het zwaar, ze krijgen minder geld van de gemeentes voor zorg en dat heeft consequenties voor de thuishulp.
Bekijk uitzending

De Monitor - KN_1676822

zondag 17 januari 2016

Zorg voor ouderen ligt tegenwoordig bij gemeenten. Spelen commerciële belangen een rol bij keukentafelgesprekken die gaan over indicatie van zorg? Zitten zorgverzekeraars met twee petten op aan taf...
Bekijk uitzending

Hoe gaan gemeenten om met privacy bij de uitvoering van de nieuwe Jeugdwet?

zondag 22 november 2015

Nederlandse gemeentes gaan onzorgvuldig om met de medische gegevens van jongeren die zorg nodig hebben. Het medisch beroepsgeheim komt hierdoor in het geding.
Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

Sietze van Loosdregt

Samensteller

sietze.vanloosdregt@kro-ncrv.nl