Voedselverspilling

Natuur en milieu

Ieder van ons verspilt elk jaar ruim 50 kilo voedsel. We blijven op grote schaal goed voedsel weggooien ondanks alle afspraken die er wereldwijd gemaakt zijn. De Verenigde Naties willen dat de in 2030 de voedselverspilling met 50% verminderd is. Ook de Europese Unie en onze eigen nationale overheid heeft doelen gesteld om de verspilling tegen te gaan. Zo heeft de minister van Landbouw al in 2009 besloten dat de voedselverspilling in 2015 met 20% moet zijn verminderd. Ondanks alle goede bedoelingen en inspanningen is dit niet gelukt. Sterker nog de voedselverspilling is in Nederland al die jaren nauwelijks gedaald.

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

76 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Uitzendingen

Voedselverspilling (2/2)

zondag 28 mei 2017

Wat gebeurt er met ons voedselafval? Een deel wordt gebruikt om groene stroom op te wekken in vergisters, gesubsidieerd door de overheid. Maar het is duurzamer om er veevoer van te maken.

Bekijk uitzending

Voedselverspilling (1/2)

zondag 21 mei 2017

Wereldwijd gaat naar schatting een derde van voor mensen bedoeld voedsel verloren. En ook in Nederland wil het maar niet lukken om voedselverspilling goed te bestrijden.

Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Dit onderzoek is in handen van

Daan Jansen

Verslaggever

Sietze van Loosdregt

Redacteur