Sportregime

Jeugd en onderwijs

Nederland wil als sportland bij de top 10 van beste sportlanden in de wereld horen. Dan is het van groot belang om zoveel mogelijk kinderen enthousiast te maken voor sport. Maar hoe zorgen we ervoor dat het ook leuk en gezond blijft? Kinderen zijn steeds vaker op het sportveld te vinden. Drie keer per week naar hockey, voetbal of turnen, het is eerder regel dan uitzondering. Bij de hockeybond zien ze nu al veel meer blessures bij kinderen dan vroeger. Dat zou komen omdat ze teveel eenzijdige sport bedrijven. Het advies luidt dan ook om kinderen tot de middelbare schoolleeftijd niet meer dan twee keer per week te laten trainen. Maar gebeurt dit ook? En welke rol spelen ouders ? Of zijn het de clubs die onder druk van het topsportklimaat in Nederland dit sportregime aan kinderen opleggen? We horen graag jouw tip of ervaringsverhaal!

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Verkenning

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte
Uitzending is geweest op zondag 24 maart 22:40u, NPO2

97 tips

ontvangen

Jeugd en onderwijs / Sportregime

Oproep: lekker bewegen of moordend sportregime?

Kinderen zijn steeds meer op het sportveld te vinden. Hebben we hier te maken met een onwenselijke trend? Waar komt dat uit voort? Spelen ouders een grote rol of zijn het de clubs die het sportregime opleggen? En wat zijn de eventuele gevolgen? Zijn er inderdaad meer blessures of burnouts bij jonge kinderen als gevolg van de prestatiedruk en het vele trainen? We horen graag jouw tip of ervaringsverhaal.
Deel jouw ervaring

Redactie de Monitor

Redactie

Deel jouw ervaring

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Uitzendingen

Prestatiedruk in de jeugdsport

zondag 24 maart 2019

Experts pleiten voor meer plezier en minder prestatiedruk in de jeugdsport. Sportclubs willen daarom geen selectieteams meer voor kinderen tot 12, maar stuiten op weerstand van ouders en trainer...

Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

Redactie de Monitor

Redactie

redactie@demonitor.kro-ncrv.nl

Karlijn Vernooij

Redacteur

karlijn.vernooij@kro-ncrv.nl