Pleegzorg

Kinderen

Pleeggezinnen zijn hard nodig om kinderen op te vangen. Maar er is in Nederland al jaren een groot tekort. Hierdoor komen kinderen op wachtlijsten of blijven ze langer dan nodig in de gesloten opvang. Pleegzorg Nederland streeft naar 3500 nieuwe pleeggezinnen per jaar. Maar dat aantal wordt steevast niet bereikt. Opvallend: jaarlijks haken zelfs meer dan 2000 gezinnen af. Vorig jaar waren dat er bijna net zoveel als het aantal nieuwe aanmeldingen van pleegouders. Hoe kan dit?

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Verkenning

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte

151 tips

ontvangen

Laatste ontwikkelingen

vrijdag 30 november 2018

We hebben inmiddels meer dan 100 tips ontvangen over pleegzorg. Wat is jouw ervaring als pleegouder, pleegkind of professional in de jeugdzorg? Laat het ons weten!

Spelende kinderen

Update van

Karlijn Vernooij

Redacteur

Toon meer ontwikkelingen

Kinderen / Pleegzorg

Wat is jouw ervaring met pleegzorg

We horen graag verhalen van pleegouders die er om wat voor reden dan ook mee gestopt zijn. Was er geen goede match met het kind? Liep het contact met de biologische ouders stroef? Was de begeleiding vanuit de instantie niet toereikend? Kon je het financieel niet bolwerken? Of was de situatie uiteindelijk gewoon te complex binnen het eigen gezin? We zijn benieuwd naar jouw ervaringen. Ook tips van professionals in de pleegzorg zijn van harte welkom.
Deel jouw ervaring

Saskia Adriaens

Verslaggever

Deel jouw ervaring

Deel dit onderzoek


Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Dit onderzoek is in handen van

Saskia Adriaens

Verslaggever

Karlijn Vernooij

Redacteur