PGB-fraude

Gezondheid en zorg

Met een persoonsgebonden budget (pgb) kun je zelf zorg inkopen. Als zorgbehoevende ben je budgethouder en verantwoordelijk voor de juiste besteding van het toegekende bedrag. De afgelopen maanden hebben we enkele artikelen gepubliceerd over minderjarige budgethouders van een persoonsgebonden budget, die opdraaien voor een pgb-schuld. Soms omdat er bewust fraude is gepleegd door een zorginstelling of ouder. En soms omdat het pgb niet goed verantwoord kon worden en het zorgkantoor daarom achteraf met een terugvordering komt.

Maar we zetten nu een stap verder, en willen het misbruik van persoonsgebonden budgetten onderzoeken. Daarom zijn we op zoek naar andere concrete voorbeelden van pgb-fraude. Heb jij te maken gehad met pgb-fraude? Of ben je gedupeerd door een zorginstelling, die pgb ontving voor de zorg voor jou maar die niet (voldoende of juist) heeft geleverd?

Heb jij te maken gehad met pgb-fraude? Of heb je kennis van misbruik van pgb?

Je kan ook mailen naar tip insturen.

Lees verder
Verkenning Research Opnames Uitzending

Status onderzoek

Verkenning

We krijgen diverse tips binnen over zorgboerderijen en onderzoeken of het zorggeld wel besteed wordt waarvoor het bedoeld is, namelijk de zorg voor cliënten.

Deel jouw ervaring Blijf op de hoogte
Uitzending is geweest op zondag 27 november 22:30u, NPO2

400 tips

ontvangen

Ervaringsdeskundigen

gezocht

Artikelen in dit onderzoek

Toon meer

Uitzendingen

PGB-fraude (2/2)

zondag 27 november 2016

Zorgverleners die met persoonsgebonden budgetten werken zijn er in Nederland in overvloed. Soms schiet de zorg tekort. Wat doen de instanties daartegen?
Bekijk uitzending

Pgb-fraude

zondag 16 oktober 2016

Je wordt achttien en direct heb je een schuld van duizenden euro's. Zonder dat je daar zelf schuld aan hebt. Hoe jongeren het slachtoffer worden van fraude met hun pgb.
Bekijk uitzending

Deel dit onderzoek


Dit onderzoek is in handen van

Leontien Aarnoudse

Redactie

leontien.aarnoudse@kro-ncrv.nl

Justus Cooiman

Redactie

justus.cooiman@kro-ncrv.nl

Stephanie Sint Nicolaas

Redacteur

stephanie.sintnicolaas@kro-ncrv.nl